آشنایی با فواید روغن هسته انگور

روغن هسته انگور از زمان های قدیم به دلیل خاصیت دارویی اهمیت زیادی داشته است و مصرف آن امروزه بسیار باب شده و به راحتی در دسترس قرار دارد. روغن هسته انگور خاصیت های دارویی دارد و غنی از مواد معدنی و ویتامین ها می باشد، البته استفاده از روغن هسته انگور کاربردهای فراوانی دارد و برای سلامت بدن بسیار مفید است.
سه‌شنبه، 22 بهمن 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
آشنایی با فواید روغن هسته انگور

خواص روغن هسته انگور برای سلامتی و زیبایی

روغن هسته انگور محصولی جانبی در تولید آب‌ انگور است. پس از گرفتن آب‌ انگور، هسته‌ های انگور باقی می‌ مانند و از این هسته‌ های باقی‌ مانده روغن استخراج می‌ شود. روغن هسته انگور یکی از محصولات زیبایی طبیعی به شمار می‌ رود و روغن سالمی است که در آشپزی نیز کاربرد دارد و می‌ توان از آن به‌ جای روغن‌ نباتی استفاده کرد. ولی آیا این روغن به همان اندازه‌ ای که ادعا می‌ شود، پرخاصیت و مفید است؟ برای رسیدن به پاسخ این پرسش، تا پایان مقاله با ما همراه باشید.
 

خاصیت‌ های روغن هسته انگور به‌ طور خلاصه

روغن هسته انگور سرشار از اسیدهای چرب امگا ۶ است.

می‌ توانید از این روغن برای زیبایی پوست و موی خود استفاده کنید.

برای آشپزی روغن هسته انگوری را تهیه کنید که به‌ روش پرس سرد یا پرس مکانیکی تهیه شده است.
 

مضرات روغن هسته انگور

موضوع فواید روغن هسته انگور برای سلامتی، موضوعی بحث‌ برانگیز است. این مسئله تا حدی به‌ دلیل چگونگی فرآوری این روغن است.

بخش عمده‌ ای از روغن هسته انگور صنعتی با استفاده از حلال‌ های شیمیایی مانند هگزان تهیه می‌ شود. هگزان از آلاینده‌ های هوا است و یک نوروتوکسین (neurotoxin، سمّی که روی اعصاب اثر می‌گذارد) به شمار می‌ رود.

روشن نیست که مصرف مقادیر اندکی از این حلال‌ ها چه تأثیری روی بدن انسان می‌ گذارد. ممکن است که در طول فراوری، روغن هسته انگور تا دمای بسیار بالایی حرارت داده شود و این حرارت بالا می‌ تواند موجب اکسیده شدن روغن شود و آن را به ماده‌ ای مضر تبدیل کند.

ولی در طول فراوری روغن هسته انگوری که با روش پرس سرد یا پرس مکانیکی تهیه می‌ شود، از حلال‌ های شیمیایی یا درجه‌ حرارت بالا استفاده نمی‌ شود و این نوع روغن هسته انگور انتخاب بهتری نسبت به روغن‌ هایی است که با استفاده از حلال‌ ها تهیه شده‌ اند.
 

فواید روغن هسته انگور برای سلامتی

روغن هسته انگور دارای مقدار زیادی اسیدهای چرب چند اشباع‌ نشده یا PUFAs است و بیشتر از اسیدهای چرب امگا 6 تشکیل شده است.

به‌گفته انجمن قلب آمریکا برای کمک به سلامت قلب‌ تان بهتر است که در رژیم غذایی از اسیدهای چرب چند اشباع‌ نشده به‌ جای چربی‌ های اشباع‌ شده و چربی‌ های ترانس استفاده کنید.

پژوهش‌ ها نشان می‌ دهد که اسید های چرب چند اشباع‌ نشده می‌ توانند سطح کلسترول و خطر ابتلا به بیماری‌ های قلبی را کاهش دهند.

ولی در اینجا باید به این نکته نیز توجه داشته باشید که برای رسیدن به سلامت مطلوب، باید میان میزان مصرف اسیدهای چرب امگا 6 و اسید های چرب امگا 3 تعادل ایجاد کنید. در بیشتر افراد، میزان اسید های چرب امگا 6 دریافتی از رژیم غذایی، بیشتر از میزان کافی و مناسب است، در حالی که اسید های چرب امگا 3 دریافتی آنها کمتر از میزان مورد نیاز برای بدن است.

مطالعات نشان می‌ دهد که دریافت بیش از حد اسید های چرب امگا 6 می‌ تواند موجب التهاب شود و این التهاب نیز ممکن است که به بیماری‌ های مزمنی مانند سرطان منتهی شود. اگر اسید های چرب امگا 6 کافی را از رژیم غذایی خود دریافت می‌ کنید و بدون حذف چربی‌ هایی که روزانه مصرف می‌ کنید، روغن هسته انگور را نیز به رژیم غذایی‌ تان اضافه کنید و به‌ طور منظم و مستمر آن را مصرف کنید، میزان دریافت امگا ۶ در بدن شما به سطح ناسالمی خواهد رسید.
 

ویتامین E

روغن هسته انگور منبع خوبی از ویتامین E است و ویتامین E موجود در این روغن حتی از روغن زیتون نیز بیشتر است.

ویتامین E یک آنتی‌ اکسیدان محلول در چربی است و در حفاظت از سلول‌ های بدن در برابر آسیب‌ های ناشی از رادیکال‌ های آزاد مؤثر است.

رادیکال‌ های آزاد موجب ابتلابه بیماری‌ هایی مانند سرطان، بیماری‌ های قلبی و سایر بیماری‌ های مزمن می‌ شوند.

ویتامین E سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌ کند. پژوهش‌ ها نشان می‌ دهد که ویتامین E می‌ تواند روند پیشرفت زوال عقل را آهسته کند.

البته برای تأیید این نتیجه به مطالعات بیشتری نیاز داریم.

ویتامین E می‌ تواند حرارت را تحمل کند و روغن هسته انگور نقطه دود (درجه‌ حرارتی که در آن از سطح روغن دود متصاعد می‌ شود) بالایی دارد.

ولی تمام روغن‌ های آشپزی اگر بیش از حد حرارت داده شوند، کیفیت و خواص خود را از دست می‌ دهند. در صورت امکان بهتر است که از روغن هسته انگورِ تهیه‌ شده به‌روشِ پرس سرد یا پرس مکانیکی، به‌صورت خام در غذاهای خود استفاده کنید.
 

فواید روغن هسته انگور برای زیبایی

شرکت‌ های تولیدکننده محصولات زیبایی از روغن هسته انگور در محصولات مراقبت از پوست و موی خود استفاده می‌ کنند.

ولی هیچ مطالعه بالینی در مورد اثر بخشی روغن هسته انگور روی پوست یا مو انجام نشده است. با این حال، روغن هسته انگور یکی از درمان‌ های طبیعی و خانگی بسیاری از افراد برای زیبایی است.
 

سلامت پوست

بسیاری از فواید روغن هسته انگور برای زیبایی به‌ دلیل وجود ویتامین E و اسیدهای چرب امگا ۶ در آن است. رادیکال های آزاد و عوامل محیطی مانند نور خورشید، باد و آلودگی هوا آسیب‌ هایی را به پوست شما می‌ رسانند. این عوامل، نشانه‌ های پیری را افزایش می‌ دهند و موجب خشکی و تغییر رنگ پوست می‌ شوند.

ویتامین E در مقابله با رادیکال‌ های آزاد مؤثر است و وقتی این ویتامین در رژیم غذایی‌ تان وجود داشته باشد، می‌ تواند به بهبود پوست شما کمک کند.

اگر با استفاده موضعی از روغن هسته انگور روی پوست، این ویتامین را مستقیما روی پوست خود قرار دهید نیز همین نتایج و فواید به دست می‌ آید.

به‌گفته مؤسسه لینوس پالینگ اسید های چرب امگا 6 و امگا 3 در بهبود عملکرد و ظاهر پوست نقش مهمی دارند. اسید های چرب امگا 6 برای عمل کردن پوست به‌ عنوان سد و مانعی در برابر عوامل خارجی، ضروری هستند. اسید چرب چند اشباع‌ نشده اصلی در روغن هسته انگور، اسید لینولنیک است.

این اسید چرب می‌ تواند به کاهش التهاب در لایه‌ های میانی و بیرونی پوست کمک کند.
 
سایر موارد استفاده از روغن هسته انگور برای پوست
مرطوب کردن پوست

درمان آکنه

روشن کردن پوست

بستن منافذ پوست

کاهش و بهبود جای زخم‌ ها

پاک کردن آرایش صورت

روغن هسته انگور به‌ سرعت در پوست نفوذ می‌ کند و پوست شما را چرب نمی‌ کند. برای استفاده از روغن هسته انگور روی پوست، هنگام شب و پیش از رفتن به رختخواب، چند قطره از این روغن را روی پوست تمیز ماساژ دهید. در صورت تمایل می‌ توانید این کار را هنگام صبح نیز انجام دهید.

روغن هسته انگور منافذ پوست را مسدود نمی‌ کند و بنابراین برای تمام انواع پوست (از جمله پوست‌ های چربی که به مرطوب‌کننده نیاز دارند) مناسب است.
 

سلامت مو

روغن هسته انگور موجب بهبود شرایط موها و پوست سر می‌ شود. اگر با مشکل شوره سر مواجه هستید (که اغلب ناشی از خشکی پوست سر است) استفاده از روغن هسته انگور (به‌ عنوان نرم‌ کننده روی پوست سر) می‌ تواند به نرم شدن پوست مرده و بازگرداندن رطوبت به پوست سر شما کمک کند.

بعضی از روغن‌ های طبیعی مانند روغن زیتون و روغن نارگیل برای موها مفید هستند، ولی موجب ایجاد احساس چربی و سنگینی در موهای شما می‌ شوند.

روغن هسته انگور، سبک است و چنین احساسی را ایجاد نمی‌ کند. استفاده از روغن هسته انگور به موها رطوبت، استحکام و درخشش می‌ دهد.

پیش از شستن موها با شامپو چند قاشق غذاخوری روغن هسته انگور را به موها و پوست سرتان بمالید. البته میزان روغنی که استفاده می‌ کنید به طول موهای شما بستگی دارد.

روغن هسته انگور یکی از درمان‌ های طبیعی طاسی نیز به شمار می‌ رود، زیرا این تصور وجود دارد که اسید لینولنیک موجب تحریک رشد موها می‌ شود.

این روغن حاوی فلاونوئیدهایی است که الیگومرهای پروسیانیدین نام دارند. این فلاونوئیدها آنتی اکسیدان هایی قوی هستند.

مطالعات و آزمایش‌ های انجام‌شده نشان می‌ دهد که الیگومرهای پروسیانیدین می‌ توانند موجب تحریک رشد مو شوند. البته برای تأیید این نتیجه به پژوهش بیشتری نیاز داریم.
 

استفاده از روغن هسته انگور در آروماتراپی یا رایحه‌ درمانی

استرس مزمن اثرات نامطلوب درونی و بیرونی بر بدن می‌ گذارد. استرس مزمن می‌ تواند موجب بروز موارد زیر شود:

پیری زودرس

بثورات پوستی

خشکی پوست

آکنه

ریزش مو

گرچه مصرف روغن هسته انگور به‌ تنهایی نمی‌ تواند استرس را کاهش دهد، ولی این روغن، روغن حامل بسیار خوبی است که می‌ توان از آن در آروماتراپی و ماساژ آروماتراپی استفاده کرد. آروماتراپی در رهایی از اضطراب و کاهش استرس مؤثر است.
 

سخن پایانی

اگر روغن هسته انگور تهیه‌ شده به‌ روش پرس سرد یا پرس مکانیکی در حد اعتدال مصرف شود، می‌ تواند بخشی از رژیم غذایی سالم باشد.

این روغن مزه‌ ای طبیعی دارد و بنابراین می‌ توان از آن در بسیاری از دستور های غذایی استفاده کرد. روغن هسته انگور به جوان‌ تر شدن پوست و استحکام و زیبایی موها نیز کمک می‌ کند. مصرف این روغن هیچ عوارض جانبی شناخته‌ شده‌ ای ندارد، ولی کسانی که به انگور آلرژی دارند، نباید این روغن را مصرف کنند.

گاهی مصرف محصولات طبیعی روی پوست موجب بروز واکنش‌ های آلرژیک می‌ شود. اگر پس از مصرف روغن هسته انگور روی پوست، دچار قرمزی، خارش و بثورات پوستی شدید یا مشکل و بیماری‌ تان بدتر شد، با پزشک خود تماس بگیرید.


منبع: سایت چطور


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
موارد بیشتر برای شما