خواص روغن ماهی بر روی سلامتی افراد

بیشتر غذاها یا ترکیباتی که مصرف می‌کنید ممکن است واکنش‌های ناخواسته‌ای را در بر داشته باشد. روغن ماهی شهرت فراوانی در داشتن فواید برای سلامتی داشته و گفته می‌شود که عوارض جانبی قابل توجهی ندارد. اما اگر شما مصرف این مکمل را شروع کرده‌اید و بی‌خوابی‌های‌تان نیز شروع شده، احتمالاً جزو معدود کسانی هستید که دچار عوارض جانبی این ترکیب می‌شوند.برای اطلاع از خواص روغن ماهی در ادامه با ما همراه باشید.
جمعه، 28 شهريور 1399
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: نیر زارع کابدول
موارد بیشتر برای شما
خواص روغن ماهی بر روی سلامتی افراد
روغن ماهی یک مکمل چند منظوره است که در یک زمان می تواند مزایای زیادی را در سراسر طیف وسیعی از مناطق بدن به وجود آورد. روغن ماهی از کبد ماهی تهیه می شود و منبع غنی از ویتامین A و D است.

روغن ماهی سرشار از اسیدهای چرب ضروری و لازم برای بدن و حفظ سلامت قلب می باشد . روغن ماهی همچنین به بهبود اختلالات و مشکلات روانی مانند افسردگی، اختلال دو قطبی و شیزوفرنی کمک می کند.

روغن ماهی به شما در مقابله با ‫چربی های‬ جمع شده در قسمت تحتانی ‫‏شکم‬ کمک می کند و باعث ایجاد تعادل در هورمون ها می شود.‬‬1


عناصر فعال

روغن ماهی دارای مواد مغذی است که بدنتان نمی‌تواند تولیدشان کند: اسیدهای چرب امگا 3 به نام دوکوساهگزائنوئیک اسید یا DHA و ایکوزاپنتایینوییک اسید یا EPA. شما باید این دو اسید را از راه تغذیه‌تان دریافت کنید. این ترکیبات در ماهی و غذاهای دریایی به وفور یافت می‌شوند و همچنین در روغن کتان، گردو و جلبک دریایی موجود هستند. اسیدهای چرب امگا 3 به عنوان عوامل ضدالتهابی در بدن عمل می‌نمایند، و به طور طبیعی واکنش التهابی سیستم ایمنی را کاهش می‌دهند. در رژیم غذایی بیشتر افراد، به میزان کافی از این اسیدهای چرب وجود ندارد و به همین علت، سراغ مکمل‌های روغن ماهی می‌روند.2


خاصیت های مهم و مفید روغن ماهی برای بهبود سلامتی افراد

روغن ماهی سبب پایین آمدن سطح تری گلیسیرید و کلسترول خون می شود و بلکه از سفت شدن عروق جلوگیری کرده و از ضربان غیرعادی قلب پیشگیری می کند.

روغن ماهی از سرطان سینه، روده بزرگ و پروستات پیشگیری می کند.

روغن ماهی سبب تنظیم کلسترول خون می شود.

درمان فشار خون بالا و چاقی از فواید مصرف ماهی است.

روغن ماهی عارضه آرتریت ،التهاب مفصلی را درمان می کند .

اسید چرب امگا -3 موجود در ماهی از تحلیل نقطه ماکولار چشم جلوگیری می کند و موجب کاهش سندرم خشکی چشم می شود.

مصرف روغن ماهی ابتلا به بیماری آلزایمر، زوال عقل وشیزوفرنی را کاهش می دهد.

امگا - 3 موجود در روغن ماهی موجب کلاژن سازی پوست و درمان لکه های پوستی می شود و به حفظ رطوبت در سلول های پوستی کمک می کند روغن ماهی سبب جوانی و شادابی پوست می شود و به رشد موها و حفظ سلامت و تقویت آنها کمک می کند.

امگا -3 دارای خواص ضدالتهابی و ضدانعقادی فراوانی است به همین دلیل موجب کاهش فشار خون می شود.

روغن ماهی مشکلات تنفسی نظیر آسم، را درمان می کند.

روغن ماهی ، سطح تری گلیسیرید خون را کاهش می دهد و در درمان ایدز نقش موثری ایفا می کند.

مصرف روغن ماهی به صورت مداوم باعث بهبود بافت و سلامت ناخن ها می شود.

امگا -3 موجود در روغن ماهی ، تعادل املاح معدنی در استخوانها و بافتهای اطراف آن را تنظیم می کند.

مصرف روغن ماهی برای زنان باردار نیز توصیه می شود زیرا اسید چرب DHA موجود در روغن ماهی برای رشد چشم ها و مغز جنین مفید است همچنین روغن ماهی از سقط جنین ، تولد زودرس نوزادبا وزن کم جلوگیری می کند.

این مکمل برای بهبود اختلالات گوارشی، سندرم روده کوتاه و بیماریهای التهابی مزمن مفید است.

مصرف روغن ماهی موجب بهبودعملکرد مغز، تقویت حافظه و قدرت استدلال و تقویت قدرت تمرکزمی شود.

روغن ماهی از بروز التهاب در سلولهای چربی جلوگیری می کند و مانع از ابتلا به بیماری دیابت نوع دومی شود.

روغن ماهی به دلیل وجود اسید چرب EPA در کاهش آکنه موثر است زیرا این اسید روی ترشحات غدد چربی در پیاز مو تاثیر می گذارد.

روغن ماهی موجب تنظیم نوسانات خلقی شده و به بهبود خلق و افزایش روحیه کمک می کند وموجب کاهش استرس می شود.

گنجاندن روغن ماهی در رژیم غذایی موجب کاهش وزن می شود زیرا روغن ماهی حاوی اسیدهای چرب امگا 3 است که به کاهش وزن کمک می کند، بنابراین ترکیبی از تمرین فیزیکی و مصرف این روغن به کاهش سریع چربی بدن کمک می کند.

مصرف روغن ماهی در بیمارانی که از سرطان لوزالمعده رنج می برند مفید است. مکمل های آن نیز برای بیماران مبتلا به هیپرلیپیدمی مرتبط با سرطان مفید باشد.

روغن ماهی برای مردان بسیار مفید می باشد و خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش می دهد. روغن ماهی 71 درصد با سرطان پروستات در مراحل شدید و 43 درصد با سرطان پروستات در مراحل دیگر مقابله می کند.

روغن ماهی به درمان برخی بیماری های خاص مانند بیماری ام اس کمک می کند.

استعمال موضعی روغن ماهی سوختگی ها و التیام زخم ها را بهبود می بخشد.

اسیدهای چرب امگا 3 از شما در مقابل اثرات مخرب قلبی محافظت می کند که ممکن است در اثر آلودگی هوا به آنها دچار شوید.1


فواید روغن ماهی برای ذهن

اسیدهای چرب، حدوداً 60 درصد از توده مغز را تشکیل می دهند و در سیستم ارتباطی دوپامین و سروتونین مغز دخیل هستند بنابراین کمبود اسیدهای چرب امگا 3 می تواند منجر به مشکلات گوناگونی در سلامت ذهن و روان شود. مصرف مکمل روغن ماهی می تواند علائم افسردگی، شیزوفرنی و اختلال دوقطبی را کاهش دهد.


فواید روغن ماهی برای خواب

مطالعات متعدد نشان می دهند که روغن ماهی می تواند باعث بهبود خواب شود. مادران باردار که DHA کافی دریافت می کنند، نوزادانی خواهند داشت که بهتر می خوابند. در تحقیقی که در سال 2002 صورت گرفت، تأثیرات روغن ماهی بر بیماران دچار افسردگی که به دارودرمانی واکنشی نشان نداده بودند مورد بررسی قرار گرفت. آن هایی که روزانه 1 گرم مکمل EPA مصرف کرده بودند، علائم افسردگی شان بهبود یافته و کیفیت خوابشان بالا رفته بود. اسیدهای چرب امگا 3 با افزایش تولید هورمون ملاتونین که مسئول تنظیم سیکل خواب است، کیفیت خواب را بالا می برند.3


اثرات جانبی روغن ماهی بر خواب

اسیدهای چرب امگا 3 به عنوان عوامل ضدالتهابی در بدن عمل می‌نمایند، و به طور طبیعی واکنش التهابی سیستم ایمنی را کاهش می‌دهند.

اثرات جانبی روغن ماهی روی خواب، مانند خواب آلودگی یا بی‌خوابی، چندان متداول نیستند و اگر هم روی دهند معمولاً در عرض دو هفته و با سازگاری بدن نسبت به جریان امگا 3 در بدن، برطرف خواهند شد. اگر با بی‌خوابی مواجه شدید، سعی کنید مکمل روغن ماهی را در ساعات اولیه روز مصرف کنید و با دوز کم شروع نموده و تدریجاً تا میزان لازم افزایشش دهید.

پیش از شروع مصرف این مکمل با پزشک مشورت کنید تا مطمئن شوید با داروهای دیگری که شاید مصرف می‌کنید تداخل نداشته باشد. مثلاً، ماهی اثر رقیق‌کنندگی بر خون داشته و می‌تواند با داروی ضد غلظت خونتان تداخل کند. روغن ماهی می‌تواند قند خون را کاهش دهد و لازم است پزشکتان آن را با داروهای دیابتتان هماهنگ نماید. اگر با عوارضی چون درد بازو، درد آرواره یا درد کمر، تنگی نفس، تهوع، تعریق یا درد قفسه سینه مواجه شدید، فوراً به پزشکتان اطلاع دهید.4


پی نوشت:
1.www.namnak.com
2.www.jadidtarin.com
3.www.article.tebyan.ne
4.www.hamshahrionline.ir


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
موارد بیشتر برای شما