فلسطين و صهيونيزم (13) دولت غاصب اسرائيل

جـامـعه فعلى اسرائيل كه ناشى از مهاجرت يهوديان به اين سرزمين است ، جامعه اى مصنوعى و سـاخـتگى و بدون ريشه هاى عميق و مشترك فرهنگى و نژادى است ؛ از اين رو، مشكلات فراوانى ايـن نـظـام غـاصـب را تـهـديـد مـى كند. روحيات نژاد پرستانه نه تنها در رابطه با غير يهود اعـمـال مـى شـود، بـلكـه مـيان يهوديها نيز تبعيض نژادى
دوشنبه، 8 شهريور 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
فلسطين و صهيونيزم (13) دولت غاصب اسرائيل

فلسطين و صهيونيزم (13) دولت غاصب اسرائيل
فلسطين و صهيونيزم (13) دولت غاصب اسرائيل


 

نويسنده : مرتضی شيرودی




 

درس سيزدهم: آشنايى اجمالى با دولت غاصب اسرائيل
 

جـامـعه فعلى اسرائيل كه ناشى از مهاجرت يهوديان به اين سرزمين است ، جامعه اى مصنوعى و سـاخـتگى و بدون ريشه هاى عميق و مشترك فرهنگى و نژادى است ؛ از اين رو، مشكلات فراوانى ايـن نـظـام غـاصـب را تـهـديـد مـى كند. روحيات نژاد پرستانه نه تنها در رابطه با غير يهود اعـمـال مـى شـود، بـلكـه مـيان يهوديها نيز تبعيض نژادى وجود دارد.
ماهيت سركوبگرانه هيأت حـاكـم مـشـكـلات امـنـيـتـى فـراوانـى را بـراى ايـن رژيـم بـه دنـبال آورده و اقتصاد متّكى بر كمكهاى خارجى اين كشور را مورد تهديد قرار داده است . مجموعه مشكلات مزبور نه تنها روند مهاجرت به سرزمينهاى اشغالى را كاهش داده ، بلكه باعث مهاجرت يهوديان از فلسطين به كشورهاى ديگر شده است .(226)

تركيب اجتماعى ـ فرهنگى جامعه صهيونيستى
 

يـهـوديـانـى كـه هـم اكـنون در سرزمينهاى اشغالى زندگى مى كنند، داراى مليّتها و فرهنگهاى مـخـتـلف هـستند، بگونه اى كه مى توان گفت : به تعداد مليّتهايى كه يهوديان از ميانشان به ايـن سـرزمـيـن آمـده انـد، فـرهـنـگ وجـود دارد و بـه هـمـيـن دليـل يـهـوديان هر كشورى در فلسطين ، معمولاً در ناحيه خاصّى زندگى مى كنند.(227) در اسـرائيـل بـه چـنـد زبـان مـخـتـلف دنيا مانند عبرى ، عربى ، آلمانى ، لهستانى ، انگليسى و بـرخـى زبـانـهـاى ديـگـر تـكـلم مـى شـود.
بـه گـفـتـه (ايـتـزاك نـادون) رئيس جمهور رژيم صـهـيـونـيـسـتـى در سـال 1357 (1975 م) يهوديان فلسطين از 102 كشور آمده اند و به 51 زبـان تـكلّم مى كنند.(228) در چنين جامعه ناهمگونى ، برخوردها و تضادهاى گوناگون اجـتـمـاعى و گروهى اجتناب ناپذير است . بطور كلّى از نظر بافت اجتماعى ، فرهنگى و مذهبى مى توان جامعه اسرائيل را به پنج گروه عمده تقسيم كرد.(229)

1 ـ يـهـوديـان اشـكـنـازى
 

ايـن يـهـوديـان بـطـور عـمـده اهل اروپا و آمريكا هستند كه حدود 40 يـهـوديـان مـهـاجـر را تشكيل مى دهند و ادعاى برترى نسبت به ساير يهوديان دارند. اين گروه وضع شغلى و مالى بهترى نسبت به ساير يهوديان داشته و مقامات عاليرتبه صهيونيستى و بـيـشـتـر نـظـامـيـان از مـيـان ايـن گروه انتخاب مى شوند.
يهوديان اشكنازى از ازدواج با ديگر يـهـوديـان اجـتـنـاب مى ورزند، از تحصيلات بالاترى نسبت به ساير يهوديان برخوردارند و بيشتر كرسيهاى پارلمانى اسرائيل (كِنِسِت) را در اختيار دارند.(230)

2 ـ يهوديان سفاردى يا شرقى
 

60 يـهوديان سرزمينهاى اشغالى را اين گروه تشكيل مى دهند كه به يهوديان شرقى تبار معروف هـسـتـنـد. ايـن گـروه داراى فـرهـنـگـهـا و آداب و رسـوم مـتـفـاوتـى بـوده ، داراى مشاغل پايين تر و درآمدهاى كمترى هستند. درآمد سرانه يهوديان شرقى تبار فقط 50 درآمـد سـرانـه يـهـوديـان غـربـى تبار است . اين گروه از فقر، مسكن و بيكارى بشدّت رنج مى برند و به همين دليل آمار جرايم و بزهكارى در ميان آنها بيشتر است .(231)
حدود 80 يهوديان بى سواد و 14 دانـشـجـويـان يـهـودى از ايـن قـشـرند. يهوديان سياهپوست نيز از اين گروه هستند كه تبعيضات فـراوانـى در حـق آنـهـا اعـمـال مـى شـود. بـه هـمـيـن دليـل در اوايـل دهـه 1350 (1970 م) شـكـايـات آنها به اوج رسيد، حتى به تظاهرات خيابانى انجاميد كه آن را جنبش معروف به (پلنگ سياه) رهبرى مى كرد.(232)

3 ـ مـسـلمـانـان
 

تـعـداد مـسـلمـانـان عـرب و غـيـر عـرب در سـال 1362 (1983 م) حـدود 530800 نـفـر (بـجـز ساحل غربى و نوار غزه) بوده است . كه بيشتر اعراب در حيفا و منطقه شمالى زندگى مى كنند. نرخ رشد سالانه جمعيت مسلمانان حدود 1/4 و بالاتر از نرخ رشد سالانه جمعيّت يهوديان (1/2) اسـت . مـسـلمـانان به كارهاى سخت گمارده مى شوند و حقوقشان از يهوديان كمتر است و براى خروج از محل اقامت خود بايد گذرنامه داشته باشند.(233)

4 ـ دروزيها و مسيحيان
 

عـلاوه بر سه گروه ياد شده دروزيها و مسيحيان نيز در فلسطين اشغالى زندگى مى كنند. دروزيها در اطراف (جليله) زندگى كرده ، تعدادشان زياد نيست و تقريبا 2/13 افـراد غـيـر يـهـودى اسـت . ايـن گـروه داراى اعـتـقادات روشنى نيستند و بيشتر به پنهان كردن اعـتـقـاداتـشـان مـى پـردازنـد و از ازدواجهاى بيرونى بشدت پرهيز مى كنند. علاوه بر دروزيها بخشى از مسيحيان هم در سرزمينهاى اشغالى زندگى مى كنند.
مسيحيان 3/2 كل جمعيت سرزمينهاى اشغالى و 9/5 افراد غير يهودى هستند.(234) رژيم صهيونيستى براى حل تعارضات فرهنگى موجود بين يهوديان تلاش مى كند تا از طريق سيستم تعليم و تربيت و قرار دادن زبان عبرى به عنوان زبان اصلى ، بتواند وحدت اجتماعى را برقرار سازد، اما در عمل موفقيّتى به دست نياورده است .

ساختار سياسى رژيم اشغالگر قدس
 

بـراى شـنـاخـت اهـداف و تـاكـتـيكهاى سياسى رژيم صهيونيستى لازم است بعضى از ساختارهاى سياسى اين رژيم مانند حكومت ، احزاب و گروههاى سياسى مورد بررسى قرار گيرد.

شـكـل حكومت
 

حكومت در سرزمينهاى اشغالى ، جمهورى است و قدرت عملاً در دست پارلمان و نخست وزيـر مـنـتـخب آن است . پارلمان يا (كِنِسِت) مسؤ وليت تصويب قوانين اصلى ، انتخاب رئيس جـمـهـور و نـخـسـت وزيـر را بـر عـهـده دارد. انـتـخابات مجلس ‍ بگونه اى خاص است كه از ورود مخالفان صهيونيسم به صحنه سياست جلوگيرى مى كند.(235)
رژيـم صـهـيـونـيـسـتـى فاقد قانون اساسى مكتوب است و به جاى آن كميته اى به نام (كميته قـانـون اسـاسـى ، حـقـوقـى ، قـضـايـى) مـأمور تهيه قوانين است . اين قوانين در حكم قانون اسـاسـى اسـت كـه براحتى توسط پارلمان قابل تغيير است . به اعتقاد صهيونيستها، ديناميزم جـامـعـه صـهـيـونـيـسـتـى بـا پـذيـرش يـك قـانـون اسـاسـى مـكـتـوب در تـعارض است و منافع اسرائيل را در شرايط مختلف تأمين نمى كند.

گـروهـهـا و احـزاب
 

احـزابـى كـه در رژيـم صـهـيـونـيـسـتـى وجـود دارنـد، هـمـگـى مـعـتـقـد بـه اصـول صـهـيـونـيـسـم هـسـتـنـد و (رقـابـت بـيـن احـزاب مـوجـود در اسـرائيـل ، در چـارچـوب اصـول صـهـيـونـيـسـتـى اسـت و هـمـگـان مـعـتـقـد بـه اصـول كـلى صـهـيـونـيـسـم مـانـنـد سـيـاسـت (تـشـكـيـل حـكـومـت نـيـل تـا فرات) و ... مى باشند. اختلافات بين احزاب ، تاكتيكى بوده و گاهى نيز به خاطر قـدرت طـلبى و نفع پرستى رهبران آنهاست . اين احزاب براى جلب نظرات و آراى يهوديان از تمام ابزارها و وسائل استفاده مى كنند.
امـروزه دو حـزب عـمـده (كـارگـر) و (ليـكـود) صـحـنـه سـيـاسـى اسـرائيـل را در دسـت دارند و احزاب و گرههاى كوچك ديگر تحت الشعاع سياستهاى اين دو حزب هـسـتند و نقش ‍ اساسى در اداره رژيم صهيونيستى نداشته و به نسبت نزديكى و همكارى آنها با اين دو حزب در منصبهاى حكومتى شريك مى شوند.

احزاب عمده اسرائيل
 

1 ـ حزب ليكود(236)
 

ايـن حـزب مـتـعـصـّب تـريـن حزب صهيونيستى است كه از سازمانهاى مختلف تروريستى يهودى تـشـكـيل شده است . يكى از اين سازمانهاى تروريستى ، سازمان (ايرگون) به رهبرى مناخيم بـگـيـن بـود كـه حـوادثـى مـانـنـد فـاجـعـه (ديـر يـاسين) و (كفر قاسم) را به وجود آورد. يـهـوديـهـاى نـژاد سفارديك عضو اين حزب بوده و از سياستهاى آن حمايت مى كنند.
اين حزب به دليـل اعـتـقـادات افـراطـى صهيونيستى ، با روند سازش خاورميانه مخالف است (237) و تـنـهـا راه حـل بـحـران را سـركـوب فلسطينيان مى داند. طرفداران اين حزب با وجود تعهّد به كـاپـيـتـاليـسـم و تـجـارت آزاد، اغلب فقير و داراى تحصيلات پايين مى باشند. اين حزب مانع تخليه سرزمينهاى اشغالى است .(238)

2 ـ حزب كارگر
 

ايـن حـزب كـه قـبـلاً (مـاپـاى) نـامـيـده مـى شـد، تـا حـدودى بـه صـورت حـزب نـخـبـگـان اسـرائيـل تـلقـى مـى شـود كـه افـراد آن را مـتـخـصـّصـيـن ، تـحـصـيـل كـردگـانِ سـطـح بـالا و يـهـوديـان ثـروتـمـنـد جـنـاح اشـكـنـازى اسـرائيـل تشكيل مى دهند.(239) بيشتر تجاوزات رژيم صهيونيستى به كشورهاى عربى در زمـان حـكـومـت ايـن حـزب بـوده اسـت ، رهـبـران ايـن حـزب در حال حاضر عبارتند از: شيمون پرز، ايگال آلون و ... .
بـودجـه احـزاب ، جـنـبـه سـرّى داشـتـه و هـرگـز انـتـشار نمى يابد. اين بودجه اغلب از سوى سـازمـانـهاى صهيونيستى در آمريكا، انگلستان ، فرانسه و ... تأمين مى گردد و يا از صاحبان صنايع داخلى و فعاليتهاى اقتصادى احزاب به دست مى آيد.(240)

نابسامانيهاى اجتماعى
 

جـامـعـه صـهـيـونـيـسـتـى بـه دليـل نـاهـمـاهـنـگـيـهـاى فـرهـنـگـى و اجـتـمـاعـى حاصل از پديده مهاجرت اقوام مختلف يهودى و تبعيضهاى اجتماعى حاكم بر اين جامعه از اختلالات اجـتـمـاعـى فـراوانـى رنج مى برد.(241)
مبانى اخلاقى در اين جامعه جايگاهى نداشته ، اعـتـمـاد بـه يـكـديـگـر وجـود نـدارد و فـحـشـا يـك امـر عـادى اسـت . استعمال مواد مخدّر در حد وسيعى وجود دارد. 20 از معتادين را زنان تشكيل داده و نظاميان درحد وسيعى به اعتياد كشيده شده اند.
بـطـور كـلى بـخـشى از اين فساد اخلاق ناشى از سياستهاى داخلى اين رژيم و بخشى از آن هم نـاشـى از خـصـوصـيـات عمومى گروههايى از يهوديان (بويژه صهيونيستها) است . بعضى از انحرافات زشت اخلاقى مانند زشت كردارى ، پيمان شكنى ، سنگدلى و بيرحمى ، دروغگويى و تـحـريـف حـقـايـق ، مـكـر و فـريـب ، ثـروت پـرستى و رباخوارى ، فتنه انگيزى ، تكبّر و جنگ افـروزى از ويـژگـيـهاى عمومى يهوديان است كه قرآن كريم به اين صفات بارها اشاره كرده است .(242)

نابسامانيهاى اقتصادى
 

هـرچـنـد مـراكز عمده اقتصادى جهان زير سيطره صهيونيستهاست ، ولى اين گروه موفق نشده اند بـر مـشـكـلات اقـتـصـادى جـامـعـه صـهـيـونـيـسـتـى فـايـق آيـنـد. يـكـى از دلايل اين مشكلات ، روح نژاد پرستى و تجاوزگرى است كه هزينه هاى هنگفت امنيتى و نظامى را بر اين رژيم تحميل مى كند.
يـكـى از ويـژگـيـهـاى اقـتـصـاد صـهـيونيستى ، وابستگى اين رژيم به كمكهاى خارجى بويژه كمكهاى آمريكا و صهيونيزم جهانى است . 86 از درآمد مورد نياز اقتصاد اين كشور از محل كمكهاى خارجى تأمين مى شود.(243) به همين دليـل سـرمـايه داران صهيونيست با برگزارى كنفرانسهايى نيازهاى مالى اين رژيم را تأمين مى كنند. رهبران صهيونيستى از قمارخانه ها و اماكن لهو و لعب نيز براى حفظ اقتصاد اين رژيم پـول جـمـع آورى مـى كـنند.
علاوه بر آمريكا كشورهاى انگلستان و فرانسه نيز از منابع تأمين كـمـكـهـاى مـالى اسرائيل محسوب مى شوند. كمكهاى خارجى به اين رژيم پس از امضاى قرار داد كـمـپ ديـويـد بـا مـصـر و هـمـچـنـيـن وقـوع انقلاب اسلامى ايران و بويژه پس از مذاكرات صلح خـاورمـيـانـه و امـضـاى مـعاهده صلح با عرفات ، افزايش چشمگيرى يافت . بخشى از كمكها به صورت وام است كه با آسانترين شرايط به اين رژيم پرداخت مى شود و گاهى نيز بهره اين وامها به تعويق افتاده و حتى در موارد زيادى وامها ناديده گرفته شده و يا به كمك بلا عوض تبديل مى شود.(244)
بـه اعـتـقـاد كـارشـنـاسـان مـسـائل اسـتـراتـژيـك ، رژيـم صـهـيـونـيـسـتـى بـه دليـل سـيـاسـتهاى نظاميگرى مجبور است مقادير هنگفتى از بودجه خود را صرف امور نظامى كند. بـحـرانـهاى اقتصادى اين رژيم پس از تجاوز به كشورهاى همسايه چند برابر شد.
به عنوان مـثـال ايـن كـشـور در جـريـان تـجـاوز بـه لبنان نزديك به 5/2 ميليارد دلار بار اضافى بر اقتصاد خود تحميل كرد. در واقع ، انتفاضه و هزينه هاى ناشى از سركوب مردم مسلمان فلسطين ، سنگين ترين ضربه را بر اقتصاد رژيم صهيونيستى وارد كرده است .
يـكـى ديـگـر از ويـژگيهاى اقتصاد نابسامان رژيم صهيونيستى ، تورّم سرسام آور و بيكارى است . تورّم در اين كشور گاهى از 400 (چـهـار صـد درصـد) در سـال تـجـاوز مـى كـنـد و گـاه تـا 1300 (هـزار و سـيـصـد درصـد) مى رسـد.(245)
ايـن امـر، بـيـكـارى وسـيـع و فـرار از ايـن كشور را موجب شده است در مواقع اضـطـرارى نـرخ آب و بـرق و مـيـزان مـاليـاتها افزايش ‍ يافته و قرضه اجبارى از كارمندان دولت و شـركـتـهـا گـرفـتـه مى شود.(246) در چنين مواردى خدمات عمومى كاهش يافته ، فـشـار زيادى بر شهروندان اسرائيلى وارد مى شود. در حقيقت ، هزينه هاى نظامى بطور مستقيم بر دوش شهروندان اسرائيلى قرار دارد.
رژيـم صـهـيـونيستى ، ازنظر قرضهاى سرانه نيز بالاترين رقم را در جهان دارد؛ به عبارت ديگر هر اسرائيلى مقروض ترين فرد روى زمين است .(247)

مهاجرت معكوس
 

بـه دليـل عـدم تـجـانـس فـرهـنـگـى بـيـن يهوديان ساكن در فلسطين اشغالى ، اختلاف نظرهاى ايـدئولوژيـكى ، اختلاف در هدفها و ارزشها، مشكلات فراوان اقتصادى و پديده نژاد پرستى ، روند مهاجرت ، معكوس شده و آمار مهاجرت از اين رژيم به كشورهاى خارجى رو به افزايش است . سـال 1364 بـالاتـريـن رقـم مـهـاجـرت مـعـكـوس را نـسـبـت بـه سـالهـاى قـبـل داشـتـه اسـت . بـه نـوشـتـه مـجـله العـالم و به نقل از يكى از مقامات رژيم صهيونيستى از سـال 1358 تـا 1363، 180 هـزار يـهودى از فلسطين گريخته اند و اين آمار، بيشتر مربوط به كسانى است كه در طى اين مدت وارد فلسطنى اشغالى شده اند.(248)
تعداد مهندسين فـرارى از رژيـم صـهـيـونـيـستى كه در آمريكاو كانادا هستند، دو برابر آنهايى است كه در اين كـشـور سـاكـنند. به گفته (افرايم سولا) (يكى از نويسندگان يهودى فرارى از فلسطين) آنـقـدر سـربـاز تـا كنون از فلسطين اشغالى فرار كرده كه مى توان از آنها يك ارتش ‍ جنگى فـراهـم كـرد.(249) جـنـگ عـامـل اصلى مهاجرت از سرزمينهاى اشغالى بوده است . به همين دليـل صـهـيـونـيـسـتـهـا از جـنـگ طـولانـى اجـتـنـاب كـرده و سـعـى مى كنند، در جنگها خيلى سريع عمل كنند و نتيجه جنگ را هرچه زودتر مشخص و آتش بس اعلام نمايند، زيرا طولانى شدن جنگ آنها را با مشكلات مهاجرت معكوس و نابسامانى اقتصادى روبه رو مى كند.

پی نوشتها :
 

226 ـ روزنـامـه جـمـهـورى اسـلامـى ، 9 / 5 / 64 بـه نقل از مجله العالم .
227 ـ خـدا حـافـظ اسـرائيـل ، افـرايم سولا، ترجمه فرامرزى ، ص 35، انتشارات آرمان ، تهران ، 1357.
228 ـ سياست و حكومت در فلسطين اشغالى ، مصطفى ملكوتيان ، ص 22، پاورقى .
229 ـ همان ، ص 22 ـ 25.
230 ـ همان .
231 ـ جغرافياى سياسى خاورميانه و شمال آفريقا، ص 280.
232 ـ همان .
233 ـ سياست و حكومت در فلسطين اشغالى ، مصطفى ملكوتيان ، ص 24.
234 ـ همان ، ص 25.
235 ـ سياست و حكومت در فلسطين اشغالى ، ص 75.
236 ـ در حال حاضر اين حزب در سرزمينهاى اشغالى حكومت را در دست دارد.
237 ـ ايـن مـخـالفتها ظاهرى بوده و هدف از آن تشويق اعراب به سازش هرچه سريعتر با اسرائيل به دليل ترس از روى كار آمدن اين حزب مى باشد.
238 ـ جغرافياى سياسى خاورميانه و شمال آفريقا، ص 280.
239 ـ همان .
240 ـ سياست و حكومت در فلسطين اشغالى ، مصطفى ملكوتيان ، ص 82.
241 ـ فـصـلنـامـه خـاورمـيـانه ، مركز پژوهشهاى علمى و مطالعات استراتژيك خاورميانه ، سال اول ، شماره 2، ص 437، پاييز 1373.
242 ـ ر.ك : بـه سـورة بـقـره (2)، آيـه 87 و 91 هـمـچنين سوره مائده (5)، آيه 70، سوره آل عمران (3)، آيه 54. جهت اطلاع بيشتر ر.ك : به طيّاره ، عفيف عبدالفتاح ، چهره يهود در قرآن ، ترجمه سيد مهدى آيت اللهى ، قم ، جهان آرا، بى تا.
243 ـ اقتصاد اسرائيل تنها قادر است حدود 14 درآمـد مـورد نـيـاز ايـن كـشور را تأمين كند (ر.ك : سياست و حكومت در فلسطين اشغالى ، مصطفى ملكوتيان ، ص 108).
244 ـ سياست و حكومت در فلسطين اشغالى ، مصطفى ملكوتيان ، ص 108 .
245 ـ ترس و اميدوارى ، هرمز همايون پور، ص 77، انتشارات كتاب سرا، 1364.
246 ـ روزنامه كيهان : 2 / 11 / 65، به نقل از مجله عربيا.
247 ـ حكومت و سياست در فلسطين ، مصطفى ملكوتيان ، ص 118.
248 ـ روزنـامـه جـمـهـوردى اسـلامـى ، 9 / 5 / 64، بـه نقل از العالم .
249 ـ خداحافظ اسرائيل ، افرايم سولا، ص 72 ـ 78.

ارسال توسط کاربر محترم سایت : sm1372



 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط