بررسی روابط امریکا و اسرائیل(1)

تأسیس کشوری به نام اسرائیل به روش غیر متعارف و بی سابقه توسط دولت مردان اروپا و ارتباط آن با ایالات متحده ، با اهداف خاصی صورت گرفته که ربطی به دین یهود سرگردان و به محنت کشیده شده
يکشنبه، 12 اسفند 1386
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
بررسی روابط امریکا و اسرائیل(1)
  بررسی روابط امریکا و اسرائیل(1)
بررسی روابط امریکا و اسرائیل(1)
نويسنده:نبی الله طاهری

مقدمه

تأسیس کشوری به نام اسرائیل به روش غیر متعارف و بی سابقه توسط دولت مردان اروپا و ارتباط آن با ایالات متحده ، با اهداف خاصی صورت گرفته که ربطی به دین یهود سرگردان و به محنت کشیده شده از مصائب آسمان نازی و بازگشت آنان به سرزمین موعود (آرماگدون) نداشت آنچه که به عنوان توجیه برای تأسیس اسرائیل گفته شده است دارای منطق مستدل نبود ، و در عرف بین الملل جایگاهی شناخته شده نداشته است ، داستان استقرار دولت اسرائیل و اقدامات آن در طی بیش از نیم قرن بسیار غم انگیز و زیان بار بوده است و حاصل آن غصب سرزمینهای مسلمین ، کشته شدن تعداد زیادی از مردم مسلمان و آواره شدن آنان و یا مجبورساختن آنها به اطاعت و انقیاد ظاهری آنها از حکومت تحمیلی و سرکوب گر بوده است . در این میان نقش آمریکا که در رأس آن افراد وابسته به صهیونیسم وجود دارد در حمایت از اسرائیل و تأیید آن بسیار بدیهی است ، که در این تحقیق مراحل ورود و نفوذ و تأثیرگذاری صهیونیسم بر دولت آمریکا و روابط دو کشور را مورد بررسی قرار می دهیم انشاء الله که گامی در جهت افزایش شناخت و آگاهی ما داشته باشد .

آمریکا زیر سلطه یهود :

الف : پیشینۀ تاریخی یهود در آمریکا :

سابقه حضور یهودیان در آمریکا به زمان کشف این قاره از سوی کریستف کلمب دریانورد اسپانیایی می رسد . حضور این یهودیان در کنار کریستف کلمب ، امری تصادفی نبود ، بلکه رهبران یهود در اسپانیا از مدت ها پیش در جریان برنامه ها و نقشه های کلمب قرار گرفته و آن را مورد حمایت و تأیید قرار می دادند. یهودیانی که کلمب را مورد حمایت و کمک مالی خود قرار داده بودند ، مانند لویس دو سانتا گل و گابریل سانشیز به دنبال این سفر موفقیت آمیز به منافع زیادی دست یافتند ولی کریستف کلمب خودش قربانی توطئه ای شد که بر ضد او به عمل آمد ، نتیجه این فتنه و دسیسه آن بود که ، کلمب بقیه عمر خود را در رنج و تیره روزی و زندان سپری کرد ، تا این که در فقر و تنگدستی از دنیا رفت .(1) از این زمان ، یهودیان به این بخش جدید از جهان ، به عنوان سرزمینی مستعد و سودآور نگریستند و با حرص و ولح ، در دسته های انبوه ، به آمریکای جنوبی مهاجرت کردند و در خاک برزیل قدم نهادند .
1) با شعله ور شدن آتش جنگ میان هلندی ها و اهالی بومی برزیل ، یهودیان ناچار شدند برزیل را به قصد « نیوآمستردام » در آمریکای شمالی که بعدها « نیویورک » نام گرفت ترک کنند . با گذشت نیم قرن از ورود یهودیان مهاجر به نیویورک ، با آن که فرزندانشان تحت تأثیر جامعه و سرزمین جدید ، افرادی کاملاً متمایز از پدران و اجداد خود شده بودند ، اما در عین حال آداب و سنن قومی خود را همچنان حفظ می کردند ، و این امر موجب می شد تا اقلیت یهود همواره در میان شهروندان آمریکایی متمایز و شاخص باشد .(2)در زمان جرج واشنگتن ، نخستین رئیس جمهور آمریکا ( 1789 – 1797) این کشور تنها میزبان چهار هزار یهودی بود که بیشترشان بازرگانانی ثروتمند به شمار می آمدند ، این یهودیان در بحرانی ترین لحظات جنگ های استقلال ، آمریکاییان را با اعطای وام های کلان ، مورد حمایت و کمک خود قرار دادند اما پس از 50 سال ، در پی مهاجرت های انبوه و گسترده یهودیان اروپا و به ویژه آلمان به آمریکا تعداد آنها به بیش از سه میلیون و سی صد هزار نفر رسید . و عامل اصلی جریان سیل مهاجرت یهودیان به آمریکا این بود که سرزمین جدید را محیطی امن و راحت و بکر برای زندگی و توسعۀ فعالیتهای اقتصادی خود یافتند .(3) بنابراین چندان شگفت نبود که یهودیان آن دوره ، آمریکا را « سرزمین موعود » و « کنعان جدید » و شهر نیویورک را اورشلیم نامیدند و کسب سودهای کلان و تحمیل منافع بی حساب را هم چون من و سلوی برشمردند . این عوامل در مجموع باعث می شد که یهودیان مهاجر به سرزمین جدید ، در رفتار و عملکردهای خود ، جانب احتیاط را بگیرند تا مبادا تجربه تلخ اخراج مکسر ، از سرزمینهای پیشین در این دیار نیز تکرار شود . ( 4) بدین ترتیب اکثر یهودیان مهاجر به ایالات متحده به رغم حفظ هویت فرهنگی – یهودی خویش از گرایش به صهیونیسم * پرهیز می کردند ، تا آن که با بروز اوضاع اندوه بار یهودیان در آسمان نازی ، و به ویژه با تأسیس رژیم صهیونیستی این وضع تغییر یافت . (5) با این حال تا قبل از این اتفاق رهبران سیاسی ایالات متحده به دلیل روحیات مرموز و رفتارهای موزیانه و نیت های غیر صادقانه ای که از خود نشان می دادند آنان را افرادی خطرناک و انگل مفت و خودخواه می شمردند . (6) به همین علت در همین راستا مخالفتهایی با یهودیان و افزایش جمعیت آنان صورت می گرفت از جمله توماس جفرسون که بعدها به عنوان سومین ریس جمهور آمریکا برگزیده شد طی نامه ای به جان آدافر رئیس جمهور وقت آمریکا ( 1801 -1797) خطر نفوذ یهودیان را در اقتصاد آمریکا یادآور شده و نوشت : « من معتقدم که این بانک ها برای استقلال و آزادی ، از ارتش دشمن خطرناک تر است . این بانک ها با نفوذ اقتدار خویش ، به مبارزه و رقابت با دولت برخاسته اند . از این رو جداً تأکید می کنم که باید امتیاز صدور اسکناس از این بانکها سلب و در اختیار ملت یعنی صاحبان اصلی آن قرارگیرد . » (7) این اقدامات وتوطئه های آشکار و پنهانی که از سوی سرمایه داران یهود در آن زمان صورت می گرفت ، آنان را در نگاه ملّت آمریکا ، طایفه ای منفور قرار می داد . (8)

ب) دامنه و عمق نفوذ :

سابقه نفوذ یهودیان در آمریکا به سال 1790م باز می گردد ؛ در این سال یهودیان نخستین ارتباط رسمی خود را با رییس جمهوری آمریکا ، جرج واشنگتن برقرار کردند . این مکاتبه میان رهبران یهود و اوّلین رئیس جمهور آمریکا ، سرآغاز روابط مستقیم یهودیان آمریکا و دولت ایالات متحده ، و نخستین مراحل نفوذ این طایفه در ارکان سیاسی این کشور ، به شمار می آید . از سده هجدهم میلادی ، روح حاکم بر اقتصاد ایالات متحده « سرمایه داری » بود . یهودیان نیز با استفاده از این حربه با برنامه های دقیق و حساب شده ، مراکز قدرت وتصمیم گیری این کشور ا در حیطۀ اقتدار و نفوذ و انحصار خویش قرار دارند . یهودیان با هدف سیطره بر مراجع تصمیم گیری ایالات متحده و به منظور گسترش حیطۀ نفوذ و اقتدار خویش ، توانستند با استفاده از امکانات و توانمندی های خود و بهره گیری از پیوندهای دینی و قومی خویش ، در سطحی وسیع اقدام به تأسیس سازمانها و تشکلهای متنوع و متعدد ، یهودی کرده و هر کدام ، دست کم به عضویت یکی از آن ها در آیند. (9) شاید نیم نگاهی به آمار و ارقام و اطلاعات مستند ، بهتر بتواند این باور را در اذهان بنشاند . «هم اینک 20% از میلیونرهای آمریکایی و 140 نفر از 400 ثروتمند برجستۀ این کشور یهودی می باشند . نسبت کارمندان یهودی در وزارت خانه های آمریکا بدین شرح است :
وزارت امور خارجه 70% ، وزارت کشور 30% ، وزارت دارایی 69% ، اقتصاد 22% ، وزارت دفاع20 % ، آژانس انرژی اتمی 80% . آنان همچنین دارای نفوذی فوق العاده در سازمان هوانوردی و فضایی « ناسا » دارند . آمارهای دهه هفتاد قرن بیستم حاکی است که 9/20 % از اعضای هیأت علمی دانشگاههای ایالات متحده ، از یهودیان می باشد . هم اینک یهودیان بخش عمده ای از جامعۀ تحصیل کرده آمریکا را تشکیل می دهند ، به گونه ای که 17% پزشکان و داروسازان ، 33% وکلای دادگستری ، 30% استادان و مدرسان دانشگاهی و 60% از متخصصان سازمان هوانوردی و فضایی ناسا از میان یهودیانند . (10)
روزنامه انگلیسی ایندپندنت در ماه مه 1996 گزارشی از کتاب یهود در صحنۀ جدید آمریکا ، تألیف سیمور مارتین لبت و ایرل راب ارائه کرده و از زبان این دو نویسنده اعلام کرده است که 26% از خبرنگاران ، نویسندگان و مدیران اجرائی در رسانه های گروهی آمریکا ، 40% از بزرگترین وکلای حقوقی واشنگتن ونیویورک یهودی اند . هم چنین 50% از برجسته ترین پزشکان و 13% از ارباب تجارت از یهودیان می باشند. (11)

نقش یهودیان آمریکا در حمایت آمریکا از اسرائیل :

اما کم کم اهرم فشار یهودیان آمریکا بر دولت ایالات متحده چندان نیرومند و تأثیرگذار شد که در سال 1978 این دولت را وادار به تأسیس یک شورای آمریکایی به منظور احیای خاطره هولوکاست نموده و همین طور بعدها نیز دولت آمریکا اقدام به برپایی حوزه ای برای یهودیان در خصوص هولوکاست کرد که 168 میلیون دلار هزینه در بر داشت . ( زمان ریاست جمهوری کلینتون ) امروزه نفوذ رژیم صهیونیستی بر سیاست های کلان ایالات متحده چنان نیرومند است که فردی به نام پول فندلی که 22 سال در کنگره آمریکا بود در کتاب چه کسی جرئت سخن دارد ؟ می گوید : « تأثیر و نفوذ نخست وزیر اسرائیل بر سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه ، بسیار بیشتر از نفوذ او در کشور خودش است . (12) بدین ترتیب ، یهودیان با بسط دامنه نفوذ خویش ، قلّاب سلطۀ خود را در پنهانی ترین زوایای سیاسی این کشور بند کرده و حساس ترین و تأثیرگذارترین بخش های اجرائی دولت آمریکا را در اختیار دارند . بی جهت نیست که نامزدهای ریاست جمهوری آمریکا همواره در تلاشند تا نظر کوچکترین مجموعه یهودیان این کشور را به خود جلب کنند . از این رو مبالغه آمیز نخواهد بود اگر گفته شود که آمریکا دایۀ اسرائیل است و نخست وزیر اسرائیل مهم ترین کسی است که می تواند در موفقیت نامزد ریاست جمهوری آمریکا موثر باشد . این سلطۀ همه جانبه و گسترده یهود بر مجاری ایالات متحده ، موجب شده است که هر یک از یهودیان ، در موقعیت اجرائی حساس و برجسته ای که قرار می گیرند ، با استفاده از مقام و جایگاه خویش و با توسل به زور و تهدید ، سران کشورهای جهان را ناچار به حمایت از اسرائیل کنند . از دیگر حوزه های مهم و گسترده فعالیت یهودیان آمریکا ، تأثیر بر افکار عمومی و کنترل و هدایت آن در جهت مصالح صهیونیسم است ، آنان به شیوه ههای مختلف و با بهره گیری از امکانات وسیعی که در اختیار دارند ، می کوشند قضاوت عمومی جامعه را به سود خویش منحرف سازند. (13)
سلطه صهیونیسم بر رسانه های ارتباط جمعی نیز در راستای همین اهداف است بدین صورت که : هم اینک مهمترین و پر تیراژترین مطبوعات ایالات متحده از آن یهود و صهیونیسم است روزنامۀ نیویورک تایمز از جمله این روزنامه هاست که از سال 1896 در سیطره صهیونیستهاست . روزنامۀ نیویورک پُست که از سال 1933 در خدمت افراد صهیونیسم قرار دارد . هم چنین صهیونست ها برروزنامه های دیلی نیوز ، نیویورک پُست ، استار لدجر ، سان تایم سلطه کامل دارند . هفته نامه نیوزویک از سال 1937 کاملاً در اختیار صهیونیست ها قرا گرفت . و به طور کلی یهودیان از سدۀ 19 به این نتیجه رسیدند که جز از راه سلطه بر مطبوعات ، نمی توانند مشکل منفور بودن خود را در افکار عمومی جهانیان از بین ببرند . لازم به ذکر است که با این که یهود بر حساس ترین مراکز برنامه ریزی و اجرائی ایالات متحده را در احاطۀ خود قرار داده است ولی سازمانهای یهودی و سران صهیونیسم (14) در آمریکا همواره می کوشند تا یهودیان را در همۀ عرصه های این کشور مظلوم و تحت فشار وانمود کنند . و این به چند دلیل انجام می گیرد: 1- تقویت انسجام و وحدت میان گروههای مختلف یهودی و انذار و هشدار به آنان از هضم شدن در جامعه آمریکا . 2- ایجاد فشار روحی بر یهودیان برای احساس تشویق و نگرانی در جامعه آمریکا . 3- تحریک احساسات و عواطف عمومی جامعه آمریکا به منظور گرفتن امتیازات بیشتر .

آمریکا گروگان لابی های صهیونیسم :

1- لابی های اسرائیل :

یهودیان آمریکا ، دارای یک لابی رسمی و چند لابی غیر رسمی است . گروههای رأی دهنده و بخشی از افکار عمومی مردم آمریکا نیز ، مانند یک لابی ، سیاست هایشان را بر پایۀ منافع اسرائیل استقرار نموده اند . لابی رسمی اسرائیل در ایالات متحده کمیته امور عمومی آمریکا – اسرائیل (آیپک) نامیده می شود . و لابی های غیر رسمی نیز عبارتند از 1- با نای بریش (Bnai brich ) و حَداش . (15)

الف ) لابی های غیر رسمی اسرائیل :

یهودیان آمریکا ، در میان اقلیت های نژادی و مذهبی این کشور ، بالاترین رقم مشارکت در انتخابات را به خود اختصاص می دهند . آنان ، در انتخابات متعدد نقش موثری دارند و با وجود جمعیت شش میلیون نفری خود ( 3/2 درصد کل جمعیت آمریکا ) میزان مشارکتشان در انتخابات به 89 % می رسد . نکته ای در خور توجه دیگر آن است که یهودیان بیشتر در دروازه ایالت کلیدی کشور سکنی گزیده اند و آرای آنان در انتخابات ریاست جمهوری و کسب آرای هیأت های انتخاباتی تعیین کننده است ، زیرا آن 12 ایالت ، دارای بیشترین آرای انتخاباتی است و شمار آنان در پیروزی یک نامزد در انتخابات ریاست جمهوری کفایت می کند . در نتیجه ، اسرائیل در ایالات متحده ، دارای یک گروه رأی دهنده ی قدرتمند و تأثیرگذار است . گروه رأی دهنده یاد شده ، توانسته اند ، طی سالیان اخیر از رهگذر ائتلاف با غیر یهودیان نفوذ خود را افزایش دهند . قدرت و نفوذ لابی اسرائیل ، موجب شده است ، تا بسیاری از طالبان راهیابی به کنگره یا کاخ سفید ، در پی جلب حمایت لابی اسرائیل ، به ویژه در ایالت های شمال شرقی و کالیفرنیا برآیند . در نتیجه ، چنین نامزدهایی همواره طی رقابتهای انتخاباتی خود در پی حفظ منافع جوامع یهودی در داخل و خارج از ایالات متحده هستند . (16) لابی اسرائیل نیز ، بخشی از هزینه های تبلیغاتی نامزدهای مورد نظر را تأمین می کند .

ب) لابی رسمی اسرائیل :

با نفوذترین اقلیت مذهبی در ساختار آمریکا یهودیها هستند ، به طوری که دارای 281 سازمان در ساختار آمریکا می باشند . از این 281 سازمان و همچنین 250 اتحادیه منطقه ای یکی از مهمترین لابی های یهودی در آمریکا ، کمیته امور عمومی آمریکا و اسرائیل موسوم به آیپک (AIPAC) می باشد ، که در دهه 1950 شروع به فعالیت کرد و اکنون به عنوان مادر تمامی سازمانهای یهودی در آمریکاست ، و از 50000 عضو از 50 کشور جهان برخوردار است . این کمیته در 200 دانشگاه جهان فعالیت دارد ، رئوس کلی خط مشی این لابی قدرتمند در آمریکا عبارت است از حمایت از اسرائیل ، آموزش به کنگره در خصوص روابط اسرائیل – آمریکا ، برگزاری سالانه 200 نشست با اعضای کنگره آمریکا ، تصویب با لغ بر صد لایحه به نفع رژیم صهیونیستی در کنگره آمریکا ، ممانعت از دستیابی ایران به فن آوری هسته ای ، جاسوسی و انتقال اطلاعات سری به اسرائیل . ( لازم به یادآوری است که به تازگی این سازمان اعلام کرده است که کاندولیزارایس وزیر خارجه آمریکا ، اطلاعات دفاع ملی این کشور را در اختیار این گروه قرار داده است ) (17) برگزاری کنفرانس توسط آیپک یکی از مهمترین برنامه های آن محسوب می شود و معمولاً انجام می گیرد و همواره رؤسای جمهوری آمریکا و نخست وزیر رژیم صهیونیستی سخنرانان اصلی آن را تشکیل می دهد . (18) بوش در سال 83 در طی سخنرانی در آیپک اشاره دارد به اسرائیل آزاد و پر رونق و امن که آرمان ملت آمریکاست ، و با توجه به تهدیدات هسته ای ایران لزوم سازمانهایی مانند آیپک را ضروری دانسته است . و با این اجلاسها امکان انطباق سیاستهای آمریکا و اسرائیل را نزدیک می داند به عنوان نمونه استراتژی آیپک در کنفرانس 2003 -2002 عبارت بود از جلب کمک مالی آمریکا برای اسرائیل ، تضعیف تشکیلات خودگردان ، قرار دادن سوریه به عنوان محور شرارت ، قرار دادن اسرائیل به عنوان کشور مقدم در جنگ علیه تروریسم و تضمین امنیت اسرائیل در برابر تهدیدات ایران و عراق . (19)

پی نوشت ها :

1) کریمیان احمد:یهود و صهیونیسم : تحلیل عناصر قومی ، تاریخی ، دینی یک فاجعه قم : بوستان کتاب قم ، مرکز چاپ و انتشار دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم ، 1384 ص 607 .
2) کریمیان احمد : یهود و صهیونیسم . قم مرکز چاپ و نشر دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم 1384 ص 609 .
3) همان ص611 .
4) کریمیان احمد : یهود و صهیونیسم ، قم مرکز چاپ و نشر دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم 1384 ص614
5) همان ص614
6) همان ص615
* در جنوب غربی شهر بیت المقدس کوهی وجود دارد بنام صهیون که مسجد الاقصای مسلمانان و بعضی از معابد یهودیان و بناهای مقدس مسیحیان بر فراز آن کوه کم ارتفاع قرار دارد . یهودیانی که می خواستند فلسطین کشور مستقل یهودی باشد و بیت المقدس پایتخت آن شود صهیونیست نامیده شدند جنبش صهیونیست توانست یهودیان زیادی را از سراسر جهان به خاک فلسطین منتقل کند و انگلستان نیز فلسطین را به دو بخش یهودی نشین و مسلمان نشین تقسیم کرد به مرور یهودیان زمینهای مسلمانان را خریدند در حالیکه خبر از نقشه شوم آنها نداشتند .بعدها اختلافات بالا گرفت و جنگ های بین فلسطینی ها و اسرائیلی ها آغاز شد که همچنان ادامه دارد .
7) کریمیان، احمد : یهود و صهیونیسم ، قم ، مرکز چاپ و نشر دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم 1384 ص619 .
8) مانند مشاغلی پر در آمد و کم زحمت و شخصیت رباخوار و بی رحم آنها .
9) کریمیان، احمد : یهود و صهیونیسم ، قم ،مرکز چاپ و نشر دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم 1384 ص623 .
10) کریمیان ، احمد : یهود و صهیونیسم ، قم ، مرکز چاپ و نشر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم 1384 ص629.
11) همان ص629.
12)کریمیان ، احمد : یهود و صهیونیسم ، قم ، مرکز چاپ و نشر دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم 1384 ص623 .
13) کریمیان ، احمد : یهود و صهیونیسم ، قم ، دفنر نشر تبیلغات اسلامی حوزه علمیه قم 1384 ص636.
14) صرف نظر از شمار اندکی از یهودیان که در آمریکا با سیاستهای صهیونیستی مخالفت می کنند اصولاً در ایالت متحده ، یهودی بودن با صهیونیست بودن مترادف تلقی می شود . فقط در سازمانی به نام ناتوری کارتا نظرات مخالف صهیونیسم است و آنان خود اعتراف به افراطی بودن صهیونیسم دارند.
15) ابوالفتح ، امیرعلی : برآورد استراتژیک ایالات متحده آمریکا ، تهران ، مؤسسه فرهنگی مطالعات و تحقیقات بین المللی ابرار معاصران تهران -1381ص337و336.
16) همان ، ص337.
17) به نقل از نشریه روزانه ادارۀ سیاسی ستاد نمایندگی ولی فقیه در سپاه ، سال نهم شماره 1972- 6/2/85 .
18) به نقل از روزنامه کیهان .
19) به نقل از روزنامه کیهان .





ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط