شهر اندیکا کجاست؟ از پیش شماره این شهر تا مناطق گردشگری

شهرستان اندیکا جزو شهرهای توریستی کشور و یکی از شهرهای قدیمی و بختیاری نشین استان خوزستان است که از سمت شمال غربی به لالی از سمت شمال جغرافیایی به سردشت دزفول، از سمت شرقی به ایذه و از بخش جنوبی به مسجدسلیمان منتهی می‌شود و شهر قلعه خواجه مرکز آن است. مردم این شهر به زبان لری بختیاری سخن می‌گویند. شهرستان اندیکا با قدمت ۴ هزار‌ساله خود در‌واقع، مهد تمدن‌ بزرگی چون عیلام باستان بوده و به دلیل جا دادن طبیعتی بکر و جذاب و دیدنی‌های تاریخی متعدد، به یکی از مقاصد محبوب گردشگری در کشور تبدیل شده است.
شنبه، 21 مهر 1403
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: ایوب شهبازی
موارد بیشتر برای شما
شهر اندیکا کجاست؟ از پیش شماره این شهر تا مناطق گردشگری

مشخصات

کشور ایران
استان خوزستان
شهرستان اندیکا
بخش مرکزی
جمعیت  ۴۷۶۲۹ نفر
مساحت ۲٬۳۹۱ کیلومتر مربع
زبان گفتار لری بختیاری
مذهب شیعه
ارتفاع از سطح دریا ۷۰۰ الی ۸۰۰ متر
شرایط آب و هوا معتدل و کوهستانی
پیش شماره تلفن ۰۶۱
شناسه ملی خودرو ایران 24 ص
ره آورد کلوچه، خرما، حلواشکری، ماهی قزل آلا، برنج و ...

شهرستان اندیکا جزو شهرهای توریستی کشور و یکی از شهرهای قدیمی و بختیاری نشین استان خوزستان است که از سمت شمال غربی به لالی از سمت شمال جغرافیایی به سردشت دزفول، از سمت شرقی به ایذه و از بخش جنوبی به مسجدسلیمان منتهی می‌شود و شهر قلعه خواجه مرکز آن است. مردم این شهر به زبان لری بختیاری سخن می‌گویند. شهرستان اندیکا با قدمت ۴ هزار‌ساله خود در‌واقع، مهد تمدن‌ بزرگی چون عیلام باستان بوده و به دلیل جا دادن طبیعتی بکر و جذاب و دیدنی‌های تاریخی متعدد، به یکی از مقاصد محبوب گردشگری در کشور تبدیل شده است. شهرستان اندیکا یکی از شهرهای توریستی و دیدنی استان خوزستان است که در نزدیکی مسجدسلیمان، لالی و ایذه واقع شده است و مرکز آن شهر قلعه خواجه می‌‌باشد که تا اهواز، ۲۱۷ کیلومتر فاصله دارد. شما می‌توانید پس از سفر به این شهر و بازدید از جاذبه‌های آن، به اهواز رفته و در این شهر زیبا نیز به گشت و گذار بپردازید. اگر نام شهرستان اندیکا کمی برایتان ناآشنا و متفاوت به نظر می‌رسد، بهتر است بدانید که نام این شهر در گذشته و در زبان بومی، اندکو (اندی+کوه) بوده که در زبان لری، اندی به معنی شگفتی و کو به معنی کوه می‌باشد.  اگر بخواهید با این شهر بیشتر آشنا شوید، می‌توانیم بگوییم که در سال ۱۳۶۸ مرکز اندیکا از روستای لالی به روستای قلعه خواجه تغییر یافت ‌و از سال ۱۳۸۴ تا به امروز نیز در زمینه‌های مختلف تلاش کرد تا عنوان شهرستان را به خود بگیرد. شهرستان اندیکا دارای ۵۹۵ روستا و آبادی، ۶ دهستان و ۲۰۰ اثر تاریخی می‌باشد. این شهر همچنین به دلیل آب و هوای مطبوع و طبیعت بکری که دارد، به عنوان مقصدی محبوب برای سفر و گردشگری محسوب می‌شود. شهرستان اندیکا دیدنی‌های تاریخی و طبیعی متنوع و جذابی را در خود جای داده است اما برای لذت بردن از گشت و گذار در طول سفر به این منطقه باید دمای هوا نیز مناسب باشد، از این رو باید با بهترین زمان سفر به اندیکا آشنا شوید. در ابتدای فصل بهار، شهرستان اندیکا دارای هوای معتدل و خنکی است که برای گشت و گذار ایده آل است. از اواخر بهار تا آخر تابستان نیز هوای این منطقه گرم‌تر شده و از شدت بارندگی‌ها کاسته می‌شود و برای بسیاری از گردشگران تحمل دمای ۴۰ درجه بسیار سخت و دشوار خواهد بود. در فصل پاییز نیز دمای هوا به طرز قابل توجهی ملایم و معتدل می‌شود و اکثر گردشگران در این فصل راهی شهرستان اندیکا برای گشت و‌ گذار می‌شود. در فصل زمستان نیز دمای هوا معتدل و کمی خنک است، اما به دلیل احتمال بارندگی در این فصل، بهتر است در اوایل فصل بهار و تابستان به این شهر سفر کنید.
 

این شهرستان شامل بخش‌های زیر می‌ باشد:

 
بخش ها:
مرکزی ، آبژدان ، چلو
 
دهستان:
دهستان اسلام‌آباد، دهستان شلال، دهستان دشتگل، دهستان قلعه خواجه، دهستان  کوشک، دهستان للر و دهستان کتک.
 
روستاها:
آب چهرو، ابوالفارس، باپیرا، بوستانک، دمه، رگبی، زرستان، سرتلی‌ها، سرشط، ذوالفعلی و ....
 

جای‌ های دیدنی شهرستان اندیکا

 
روستای موری
روستای موری یکی از جاذبه‌های دیدنی شهرستان اندیکا است که با طبیعت سرسبز و خانه‌های سنگی روستایی در دامنه کوه، منظره بسیار تماشایی دارد. در فصل‌هایی که بارش باران در این منطقه زیاد است، حتی اگر به لای سنگ‌ها و صخره‌ها هم نگاه کنید، سبزه‌ها و گیاهان نادری را خواهید دید. رودخانه و جوی آبی که از بخش پایینی این منطقه جاری می‌شود، باغ‌ها و باغچه‌های اطراف روستای موری را سیراب کرده و منظره زیبایی را به این منطقه می‌بخشد. این رودخانه پس از طی مسیری طولانی به پرتگاهی می‌رسد که پس از جاری شدن از آن،  قسمتی از آبشار زیبای طوف را تشکیل می‌دهد. اگر شما هم قصد دارید از این روستا بازدید کنید، ابتدا باید از جاده بازفت به اندیکا وارد جاده خاکی شده و پس از طی  ۱۰ کیلومتر به روستای زیبای موری برسید.
 
پل نگین
به جرأت می توان گفت یکی از شاهکارهای مهندسی باستان است و قدمت آن به۲۲۰۰ سال پیش بر می گردد. این پل سر ریز آب تالاب شیمبار را به شالیزارهای شلا منتهی می کرد. پل دریک سازه صخره ای بدون استفاده از هیچ گونه مصالح فقط با حفاری صخره به طول ۲۵۰متر در جهت غرب به شرق با ارتفاع حدود ۶متر وعرض ۴-۳ متر ایجاد شده است. در پایین دست پل آسیاب های زیبا و آبشار پل نگین وجود دارد که جزء عرصه اثر محسوب می شود.
 
آبشار طوف کما
آبشار طوف کما، از جمله زیباترین جاذبه‌های شهرستان اندیکا است که در بخش شمالی روستای موری واقع شده است که از ارتفاعات تاراز رشته کوه‌های زاگرس و از کوهی به نام کما سرچشمه گرفته و‌ به سمت پایین سرازیر می‌شود. کوچ‌نشینان بختیاری برای ییلاق و قشلاق در فصل تابستان و زمستان اغلب به مسیر‌هایی که آب‌ آبشار از آن ها عبور می‌کند، می‌روند. چراکه منطقه اطراف آبشار طوف کما را طبیعتی بکر با  پوشش گیاهی جذاب تشکیل داده است. این منطقه علاوه بر اینکه مکان مورد علاقه گردشگران است، برای اهالی منطقه نیز بسیار جذاب است و این مردم بیشتر وقت خود در تابستان و ایام تعطیل را در مناطق سرسبز اطراف آبشار می‌گذرانند. از جمله درختان و پوشش گیاهی که در اطراف آبشار طوف کوما دیده‌ می‌شود، می‌توان به درختان سر به فلک کشیده بلوط، چنار و بادام کوهی، زالزالک، انجیر وحشی، انواع قارچ و کرفس و‌گل‌های سنبل، شقایق، نرگس و بابونه که در فصل بهار می‌رویند، اشاره کرد.
 
منطقه گردشگری سوسن سرخاب
منطقه گردشگری سوسن سرخاب به عنوان یکی دیگر از جاذبه‌های گردشگری شهرستان اندیکا شناخته می‌شود که در فاصله ۷۰ کیلومتری از آن واقع شده است. این منطقه به دلیل مناظر طبیعی چشم نواز و آب و هوای مطبوع، عنوان بهشت گمشده خوزستان را به خود اختصاص داده و در میان گردشگران و طبیعت گردان بسیار مشهور است. علاوه بر پوشش گیاهی سرسبز و درختان انبوه و سر به فلک کشیده، بخشی از این منطقه را کوهستان‌ها تشکیل می‌دهند و به همین دلیل این منطقه در ماه‌های گرم سال، آب و هوای معتدل و خنکی دارد. در منطقه گردشگری سوسن سرخاب، همچنین چشمه‌ها و رودخانه‌های بسیاری وجود دارد که اطراف آن‌ها را باغ‌های زیبای انار، انگور، انجیر و گردو تشکیل داده‌اند. علاوه بر این باغ‌ها، جنگل‌های چنار هم بخش دیگری از زیبایی‌های این منطقه هستند.
 
کوه تاراز
بیشتر افرادی که تاکنون به خوزستان سفر نکرده‌اند، تصور می‌کنند که این شهر آب و هوای گرم و خشکی دارد و دمای هوا در بیشتر ماه‌های سال بالاست، در حالی که اینطور نیست. علاوه بر شهرستان اندیکا و طبیعت سرسبز آن، کوه تاراز که به بهشت برفی خوزستان مشهور است نیز در اندیکا واقع شده است که جزو مرتفع‌ترین قله‌های این استان است. کوه تاراز در فرهنگ لری بختیاری شهرستان اندیکا بسیار اهمیت دارد و شعرهای زیادی در وصف آن سروده شده است. با وجود اینکه دمای هوا در خوزستان و در فصول گرم تا حدود ۵۰ درجه نیز می‌رسد، دامنه‌های اطراف کوه تاراز می‌تواند مکانی جذاب برای گشت و گذار در روزهای گرم تابستان باشد.   
 
دشت شیمبار
دشت شیمبار یکی از زیباترین جاذبه‌های گردشگری شهرستان اندیکا است که در مسیر این شهرستان به شهرکرد واقع شده است. با توجه به شواهد زمین شناختی که از این منطقه در دسترس است، دشت شیمبار تقریبا  ۱۰هزار سال قبل بر اثر لغزش زمین به وجود آمده است. دشت شیمبار با دارا بودن آبشارها و چشمه‌ های متعدد، به دشت آباد و سرسبزی تبدیل شده است و جنگل‌های بادام و بلوط، درختان پرتقال و انار و سیب و همچنین پوشش گیاهی منحصر به فرد، به زیبایی هرچه بیشتر این منطقه افزوده است. برای دسترسی به دشت شیمبار در شهرستان اندیکا باید به سمت جاده جدید مسجد سلیمان به شهرکرد برانید و یا وارد مسیر اندیکا به بازفت شوید.
 
دریاچه سد شهید عباسپور
دریاچه سد شهید عباسپور که بومیان منطقه آن را به عنوان سد کارون می‌شناسند، یکی دیگر از جاذبه‌های طبیعی اندیکا به شمار می‌رود که هنوز هم آثار جنگ در قسمتی از بدنه سد به خوبی نمایان است، اما با این حال همچنان استوار باقی مانده است. در زمان جنگ ۸ ساله ایران و عراق تصمیم گرفته شد که با تخریب این سد، نیروهای عراقی را شکست دهند، اما وزیر نیروی وقت آن زمان که دکتر عباسپور بود، با این اقدام مخالفت کرد و پس از شهید شدن او، نام سد کارون به سد شهید عباسپور تغییر کرد. یکی از دلایلی که این سد جزو جاذبه‌های اندیکا محسوب می‌شود این است که این دریاچه شامل یک جزیره کوچک به نام جزیره کوشک است که در ساخت امکانات تفریحی آن تا حد امکان سعی شده آسیبی به طبیعت این منطقه وارد نشود. از جمله امکانات تفریحی و رفاهی این منطقه می‌توان با  زمین فوتبال، بسکتبال، والیبال، تنیس و سالن غذاخوری، سالن ورزشی و رستوران اشاره کرد.   
 
چشمه آبگرم بابا احمد
چشمه ی گوگردی و آبگرم بابااحمد در نزدیکی بقعه امامزاده بابااحمد قرار دارد مردمان محلی معتقدند ازکرامات امامزاده است وبه آن آب گرم بی تش ودی (یعنی بدون آتش ودود )می گویند. تنها گرمابه تاریخی موجود در اندیکا می باشد. گرمابه دارای رختکن وحوضچه است. بومی ها اعتقاد دارند که هر کس به قصد حمام کردن درون حوض رود در صورتی که سر پا بایستد آب تا جناق سینه اش بالا نمی آید این روایت برای همه سنین واندازه ها صادق است. این چشمه با غلظت گوگرد واملاح معدنی که دارد یکی ازجذاب ترین مواهب طبیعی وطبی محسوب می شود. حمام کردن در این گرمابه جنبه درمانی دارد. ومی توان دربهبود بیماری های پوستی، رماتیسم و… موثر باشد.


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط