P55 بر روي مادربردهاي قدرتمند(2)
Intel DP55KG
آيتم ديگري که در مقايسه با مادربردهاي متداول کلاس Enthusiast بالاتر از 200 دلاري در پانل I/O اين مادربرد از قلم افتاده، اتصال دوم شبکه ی کابلي است اما اينتل معتقد است که گزينه ی بهتري را انتخاب کرده و در مقابل، DP55KG را با يک ساختار شبکه سازي حوزه ی شخصي (PAN) مبتني بر Bluetooth مجتمع مجهز نموده است. با توانايي انتقال بي سيم اطلاعات از به ابزارهاي موبايل و همچنين چاپگرهاي Bluetooth enabled تصميم اينتل مي تواند يک تلاش بسيار خوب باشد.
ظاهراً اينتل به اندازه ی کافي فضاي خالي را در اختيار داشته است که يک لوگوي جمجمه را با قابليت روشن شدن در حالت هاي مختلف به مادربرد خود اضافه نمايد. با اين حال، جالب ترين ويژگي DP55KG (و همچنين برادر کوچکتر آن) قابليت هاي SLI و Cross Fire به حساب مي آيد. اسلاتx16 PCLe بالايي در بالاترين موقعيت اسلات قرار گرفته است تا فضاي خنک کنندگي بيشتري را در بين خود و اسلات x8 پاييني (که باز هم داراي انتهاي باز مي باشد تا از کارت هاي x16 پشتيباني نمايد و همچنين يک گيره ی نگهدارنده ی کارت نيز در محلي که بطور طبيعي بر روي اينترفيس هاي بلندتر x16 قرار دارد بطور مجزا براي آن در نظر گرفته شده است) فراهم نمايد. اين ترکيب از نظر عملياتي کاملاً به Asus P7P55D Deluxe شباهت دارد که ما قبلاً آن را تحسين کرديم، در حاليکه 4 سوئيچ الکترونيکي دو مسيره وظيفه ی پيکربندي خودکار حالت هاي 16/x1 يا x8/x8 را بر حسب نوع کارت نصب شده در اسلات x8 بر عهده دارند.
اينتل به جاي تنظيم کننده ی ولتاژ آنالوگ 19 مرحله اي Asus، از يک ساختار 6 مرحله اي ديجيتال استفاده کرده است و اسلات هاي حافظه DP55KG نيز در هر دو طرف داراي گيره هاي نگهدارنده مي باشند. نصب و يا جدا نمودن ماجول هاي حافظه در حاليکه يک کارت گرافيکي در محل خود نصب شده باشد، دشوارتر است اما اين گيرنده هاي نگهدارنده به نصب پنکه هاي خنک کننده ی حافظه کمک خواهند نمود.
اينتل يک موقعيت جديد در حاشيه ی پائيني DP55KG را براي کانکتور صداي پانل جلويي خود اضافه کرده، اما خوشبختانه اين کانکتور را در همان محل قبلي DP55SB باقي گذاشته است. ما به اين دليل از عبارت خوشبختانه استفاده مي کنيم که فيش هاي صداي پانل جلويي کيس هاي مدرن معمولاً در نزديکي گوشه ی بالا و جلوي آن ها قرار گرفته اند و استقرار کانکتورهاي مربوطه در محلي نزديکتر به خط مرکزي مادربرد باعث مي شود که نصب کابل ها آسانتر گردد.
تنها ويژگي فوق العاده ی منحصر به فرد DP55KG (و برادر micrATX آن). يک کانکتور USB2.0 در گوشه ی بالا و عقب مادربرد است که درست در پشت کليد «Back to BIOS» پانل I/O قرار گرفته. ما مطمئن نيستيم که اينتل از تعبيه ی اين کانکتور چه قصدي داشته است، هر چند که باعث مي شود نسخه ی micrATX به يک انطباق بي نقص با دستگاه هاي کنترل از راه دور USB بعضي از کيس ها تبديل گردد. ما همچنين فکر مي کنيم که اين کانکتور مي تواند محل خوبي براي نصب يک درايو USB باشد که براي Windows Ready Boost در نظر گرفته شده است.
بايوس
منوي فرعي Processor Overrides، تنظيمات جبران نوسانات ولتاژ و ولتاژ پردازنده را در بر مي گيرد. در حاليکه ما با اين صفحه نا آشنا بوديم، اما براي دستيابي به تنظيمات مورد نياز آزمايش هاي پايداري اورکلاکينگ خود با مشکلي مواجه نشديم.
منوي فرعي Memory Configuration، هنگام سوئيچ از حالت هاي پيکربندي خودکار به سنتي، بطور خودکار زمانبندي هاي تشخيص داده شده را بعنوان مقادير پايه حفظ مي کند.
يک منوي فرعي Bus Overrides امکان تغيير فرکانس PCLe و ولتاژ PCH P55 را فراهم مي سازد.
بسته بندي
MSI P55-GD80
MSI ويژگي کليدهاي Power، Reset تعبيه شده بر روي مادربرد را همانند رقباي ديگر خود ارائه مي کند، اما به جاي کليدهاي مکانيکي، نسخه ی منحصر به فرد خودش را با استفاده از فيلم حساس به لمس پياده سازي نموده است. کليدهاي مکانيکي براي CLR-CMOS و کنترل هاي OC-Genie بکار گرفته شده اند که اين مورد آخر با کنترل از راه دور خارجي Turbo V شرکت Asus رقابت مي کند.
با اينحال، P55-GD80 يک کپي برداري از محصول Asus به حساب نمي آيد و چيدمان اسلات هاي آن با طراحي مدل رقيب از Gigabyte شباهت دارد. با استقرار بالاترين اسلات PCLe x16 در دومين موقعيت و در عين حال تأمين فضاي بيشتر مابين آن و اسلات x16 دوم براي کمک به وضعيت خنک کنندگي کارت گرافيکي، MSI سومين اسلات X16 مادربرد خود را به پائين ترين بخش مادربرد رانده است. اين وضعيت باعث مي شود که سومين اسلات PCLe x16 اين مادربرد در اکثر کيس ها قادر به پشتيباني از کارت هاي گرافيکي دو اسلاتي نباشد، اما با در نظر گرفتن محدوديت هاي چيت ست بايد بگوئيم که 4 مسير 5/2 گيگابيت بر ثانيه اي اسلات سوم تنها براي تغذيه ی کارت هاي گرافيکي سوم و يا کارت هاي توسعه با پهناي باند متوسط، کافي خواهند بود.
شباهت ديگر اين مادربرد با محصول Gigabyte در محدوديت طول کارت هاي PCLe در اسلات x1 بالايي است، تنها با اين تفاوت که محدوديت MSI با کمي بخشندگي بيشتر به 75/3 اينچ مي رسد.
در حاليکه هيچ مشکلي جدي در رابطه با چيدمان کلي و ويژگي هاي مادربرد P55-GD80 به چشم نمي خورد، ما مي توانيم مواردي با اهميت کمتر نظير اتصالات صداي پانل جلويي و IEEE 1394 را در نظر بگيريم که MSI آن ها را به گوشه ی پائين و عقب مادربرد خود رانده است. همانطور که بارها اشاره کرده ايم، اين وضعيت مي تواند نصب کابل هاي متناظر پانل جلويي در بسياري از کيس ها را بسيار دشوار و يا حتي غيرممکن سازد.
بايوس
کاربران براي پوشش مجموعه کامل زمانبندي هاي DRAM بايد در بين سه صفحه ی ديگر به پايين بلغزند، زيرا MSI کنترل هاي جداگانه اي براي هر دو کانال خود را بر روي يک منوي فرعي Advanced DRAM Configuration قرار داده است. هيچ شيوه اي براي تنظيم هر دو کانال بصورت همزمان وجود ندارد، بنابراين کاربراني که مي خواهند چند تنظيم اصلي را تغيير دهند بايد به ياد داشته باشند که اينکار را براي کانال دوم نيز تکرار نمايند. با اينحال، مقاديري که بطور خودکار تشخيص داده شده اند در هنگام سوئيچ به حالت پيکربندي دستي بعنوان مقادير مبنا حفظ خواهند شد تا فرآيند مذکور را تسهيل نمايند.
با وجود اين تعداد از آيتم هاي گوناگون در منوي اصلي، سؤال ما اين است که چرا MSI تنها کنترل هاي Amplitude پردازنده و PCLe خود را به منوي فرعي Clock Gen Tuner انتقال داده.
P55-GD80 از ذخيره سازي 6 پيکربندي سفارشي بايوس بصورت پروفايل هاي کاربر پشتيباني مي کند.
بسته بندي
پيکربندي سخت افزاري و نرم افزاري بستر آزمايش
پردازنده: 870-Intel Core i7 ( 93/2 گيگاهرتزي، 8 مگابايت کاشه)
خنک کننده پردازنده: Thermalright MUX-120
4GX/ Kingston KHX2133C9D3T1K2 2133-(DDR3 در تنظيمات DDR3-1600 CAS 8-8-8-24)
کارت گرافيکي: XFX GeForce GTX 285 XXX Edition (670 MHz GPU,GDDR3-2500
درايو ديسک سخت: Western Digital VelociRaptor WD3000 HLFS 300 گيگابايتي (1000 دور در دقيقه، SATA 3Gb/s ، 16 مگابايت کاشه)
صدا: Audio HD مجتمع
شبکه : اترنت گيگابيتي مجتمع
منبع تغذيه: CORSAIR CMPSU-850HX 850 واتي (ATX12V v2.2, EPS12V)
2- نرم افزار
سيستم عامل: Microsoft Windows7 Ultimate x64
درايو چيت ست: Intel INF 9.1.1.1014
درايور گرافيکي: Nvidia Forceware 190.62 WHQL
پردازنده 870- core i7 اينتل به ما امکان مي دهد تا در تنظيمات نسبتاً امن 45/1 ولتي، به سرعت هاي کلاکي فراتر از 4 گيگاهرتز برسيم.
خنک کننده ی پردازنده: MUX-120 از شرکت Thermalright که از ظرفيت متوسطي برخوردار است، خنک کنندگي کافي را براي محافظت از پردازنده ی کاملاً اورکلاک شده ی ما تحت فشارهاي کاري سنگين تأمين مي نمايد.
در حاليکه ما در آزمايش هاي مقايسه اي اصلي خود به بالاترين سرعت حافظه نياز نداريم، اما ماجول هاي 2133-Kingston DDR3 امکان انجام آزمايش هاي پايداري با بالاترين نرخ داده DRAM بر روي هر مادربرد را فراهم مي سازد.
نتايج آزمايش هاي مقايسه اي
همانطورکه قبلاً نيز اشاره کرده ايم، شايد Crysis به يک بازي قديمي تبديل شده باشد، اما توانايي آن براي اعمال فشار طاقت فرسا حتي بر آخرين سخت افزارهاي ارائه شده، بازي مذکور را به يک آزمايش مقايسه اي قدرتمند تبديل مي کند.
تنها در بالاترين تنظيمات مي توانيم تفاوت هاي اندکي را مابين سکوهاي شرکت کننده مشاهده نمائيم، اما اين تفاوت هاي مستقل از GPU مي توانند به تعداد زيادي از عوامل که فراتر از قابليت هاي مادربرد هستند، مربوط باشند.
Far Cry2 توزيع واقعي تري را به نمايش گذاشت، زيرا مادربردهايي با بالاترين کلاک مبناي 3/133 مگاهرتزي (7/133 مگاهرتزي براي محصولات Asus و MSI) موقعيت برتر را بدست آوردند.
Clear Sky و World in Conflict
Clear SKY : S.T.A.L.K.E.R. غالباً عملکرد سيستم را تحت همان شرايط Crysis به پايين مي کشد، اما در بالاترين تنظيمات خود نتايج پايدارتري را به نمايش مي گذارد.
GA-P55A-UD6 در بالاترين تنظيمات Clear SKY صدرنشين بود، اما تحت فشار مشابه در World in Conflict از سايرين عقب ماند.
کدگذاري صوتي و ويديويي
Lame نيز به نفع P7P55D (با 1:43 دقيقه) تمام شد، در حاليکه Asus بطور عجيبي در مقام آخر قرار گرفت (با 1:45 دقيقه در مقابل 1:44 دقيقه براي ساير مادربردها).
TMPGEnc هر تصوري درباره ی اورکلاک هاي پيش فرض را از بين مي برد و دو مادربرد با بالاترين کلاک مبنا (7/133 مگاهرتز) را در بالا و پايين دامنه ی عملکرد متوسط خود قرار مي دهد. به عبارت ساده تر، Asus در اين آزمايش صدرنشين است در حاليکه MSI مقام آخر را بدست آورده.
آزمايش مقايسه اي Main Concept توانست آرامش را به گروه مقايسه کننده برگرداند، زيرا مادربردهاي داراي بالاترين کلاک مبنا را يکبار ديگر به مکان هاي اول و دوم جدول انتقال داد.
بهره وري
EVGA در آزمايش اسکن ويروس AVG تا حدودي عقب افتاد، در حاليکه Gigabyte خود را در مقايسه ی WinZip به جايگاه نخست رسانده است.
آزمايش هاي مصنوعي
گيگابايت در آزمايش مقايسه اي PCMark توانست رقبايش را با فاصله ی اندکي پشت سر بگذارد، در حاليکه امتياز HDD اين آزمايش ها به رقيب اصلي اين شرکت يعني Asus تعلق گرفت.
آزمايش هاي مقايسه اي پردازنده در Sandra تفاوت هاي موجود در سرعت پردازنده را بصورت تقريباً بي نقصي منعکس مي نمايند. بنابراين همانطور که انتظار داشتيم، Asus و MSI به ترتيب در مقام هاي اول و دوم اين مقايسه قرار گرفتند. مادربرد Gigabyte با کلاک مبناي 9/132 مگاهرتزي خود، در آزمايش. چند رسانه اي Sandra مابين اين دو مادربرد قرار گرفته و جايگاه سوم خود در آزمايش قبلي را به MSI سپرده است. اينتل توانست ما را در آزمايش پهناي باند حافظه ی Sandra غافلگير کرده و مقام اول جدول را بدست آورد.
اورکلاکينگ
مصرف برق، گرما و بازدهي
جمع بندي
Asus در زمينه ی عملکرد کلي برنده است، اما برتري 11/0 درصدي اين مادربرد نسبت به اينتل بيش از پيش بخاطر اورکلاک 28/0 درصدي پيش فرض آن از بين مي رود. از سوي ديگر در حاليکه EVGA در پايين جدول قرار گرفته است، ولي مادربرد اين شرکت بطور پيش فرض 09/1 درصد Underclock مي باشد. از آنجاييکه نمودارهاي عملکردي ما بيشتر منعکس کننده ی دستکاري کلاک مبنا هستند تا تفاوت هاي عملکردي واقعي، نمي توانيم آناليز نهايي خود را بر اساس آن ها انجام دهيم.
EVGA P55 FTW داراي بالاترين سطح اورکلاک پردازنده و دو کانکتور EPS12V بود که مي تواند اين مادربرد را به بهترين گزينه براي اورکلاک کنندگان حرفه اي تبديل سازد.
تنها در فاصله ی چند مگاهرتز پايين تر از EVGA, Asus P7P55D Deluxe با ابزار Turbo V Remote اين شرکت قرار گرفته است که احتمالاً اين محصول را به بهترين گزينه براي تنظيم کنندگان دائمي تبديل مي کند.
Intel DP55KG به بالاترين کلاک مبنا دست يافت، ولي ما يقين داريم که اين مادربرد همانقدر براي علاقمندان به محصولات فاقد جنبه هاي موروثي جذاب است که توجه اورکلاک کنندگان متوسط را به خود جلب مي نمايد. اما هنوز دو ويژگي ديگر يعني پشتيباني از Bluetooth و صدر نشيني در زمينه بازدهي نيز احتمالاً با اعتبار محصولات اين شرکت در زمينه ی پايداري ترکيب مي شوند تا آن را به بهترين گزينه براي تنوعي از متخصصين کامپيوتري تبديل کنند.
Gigabyte P55A-UD6 همه ی کارها را بخوبي انجام مي دهد، اما نه در يک سطح افتخار آميز. از سوي ديگر، اين مادربرد احتمالاً توجه اکثر خريداران را بخاطر کنترلرهاي USB 3.0 و SATA 6.0 Gb/s خود جلب خواهد کرد. متأسفانه اين کنترلرها در حالت هاي SLI يا CrossFire غير فعال خواهند شد. بنابراين مادربرد صرفاً قادر خواهد بود يکي از نقش هاي يک محصول سطح بالا براي اجراي بازي ها و يا يک مدل با ويژگي هاي پيشرفته براي کاربران حرفه اي را بر حسب نوع سخت افزار نصب شده بر روي آن ايفا نمايد (نه هر دو آنها را بطور همزمان).
MSI P55-GD80 عملکرد خوبي را به نمايش گذاشت، بصورت رقابتي اورکلاک شد و ويژگي هاي فراواني را ارائه مي کرد، اما در هيچ مقايسه اي برنده نشد. با توجه به تخفيف هاي ارائه شده، اين مادربرد مي تواند بهترين ارزش را در بين شرکت کنندگان اين گروه تأمين نمايد، البته بر حسب اينکه آن را از کجا خريداري نماييد.
منبع:
/ج