تبليغ، ممنوع!

بيش از 3500 جراح پلاستيک به صورت غير قانوني در کشور فعاليت مي‌کنند. با وجود تبليغات فراوان رسانه‌‌ها و جرايد مبني بر بروز خطرات جانبي بعد از اعمال جراحي زيبايي در قسمت‌‌هاي مختلف بدن، به نظر مي‌رسد تبليغات برخي پزشکان در مجله‌‌هاي مختلف خانوادگي و شبکه‌‌هاي ماهواره‌اي موثرتر واقع شده و تعداد زيادي از مردم اقدام به
شنبه، 21 اسفند 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
تبليغ، ممنوع!

تبليغ، ممنوع!
تبليغ، ممنوع!


 

نويسنده:دکتر گلرخ ثريا




 

به تبليغات جراحي‌هاي زيبايي اعتماد نکنيد
 

بيش از 3500 جراح پلاستيک به صورت غير قانوني در کشور فعاليت مي‌کنند. با وجود تبليغات فراوان رسانه‌‌ها و جرايد مبني بر بروز خطرات جانبي بعد از اعمال جراحي زيبايي در قسمت‌‌هاي مختلف بدن، به نظر مي‌رسد تبليغات برخي پزشکان در مجله‌‌هاي مختلف خانوادگي و شبکه‌‌هاي ماهواره‌اي موثرتر واقع شده و تعداد زيادي از مردم اقدام به جراحي‌‌هاي زيبايي مي‌کنند. در ميان جراحي‌‌هاي پلاستيک که به‌طور عمده براي زيبايي انجام مي‌شود جراحي بيني، ساکشن قسمت‌‌هاي مختلف بدن و گونه‌گذاري رواج بسيار زيادي يافته است به نحوي که به رغم هشدارها و توصيه‌هاي کارشناسان بيشترين جراحي بيني دنيا در ايران و عمدتا تهران صورت مي‌گيرد.
چشم و هم‌چشمي، فرهنگ‌‌هاي غلط خانواده‌‌ها، تظاهر به ثروت و تمايل به زيبايي و خوش‌اندامي‌ از انگيزه‌‌هاي مهم انجام جراحي‌‌هاي پلاستيک است.
قرار است با توجه به مذاكرات انجام شده در طول هر ماه، آگهي‌‌هاي تبليغات پزشكي در خصوص جراحي پلاستيك بيني و صورت در روزنامه‌‌ها و ديگر مجلات براي جلوگيري از انتشار آگهي‌‌هاي بدون مجوز بازبيني شوند.
بد نيست بدانيد انجمن جراحان پلاستيک ايران قرار است سرنسخه‌اي مشترک با آرم اين انجمن تهيه کرده و آن را فقط در اختيار پزشکان فوق‌تخصص جراحي پلاستيک که حدود 150 نفر هستند قرار دهد. بر اين اساس ساير پزشکان حق استفاده از اين سرنسخه را ندارند و بيماران مي‌توانند با ملاحظه اين سرنسخه مشترک جراحان پلاستيک را بشناسند. سيد كمال فروتن رئيس انجمن جراحان پلاستيك ايران مي‌گويد: «ظرف 2 ماه آينده سرنسخه‌اي از اسامي تمامي جراحان پلاستيك ايران به تمامي مطب ها داده مي شود، تا افرادي كه قصد جراحي پلاستيك بيني را دارند با شناخت كامل از جراحان پلاستيك ايران اين كار را انجام دهند.»
وي تاكيد كرد: «هيچ پزشكي نمي تواند براي كار خود (جراحي پلاستيك) در مجله يا روزنامه تبليغ كند مگر اينكه تبليغ وي به دليل تغيير مطب باشد.»

تابلوي مطب پزشکان کنترل مي‌شود
 

دكتر كمال فروتن، رييس انجمن جراحي پلاستيك و زيبايي مي‌گويد: «با همكاري معاونت‌‌هاي درمان دانشگاه‌‌هاي علوم پزشكي ايران و شهيد بهشتي اقداماتي در جهت تصحيح تابلوهاي پزشكي و مطب‌‌ها كه اكثراً باعث گمراه كردن مردم نيز مي‌شود، انجام خواهد گرفت.»

تبليغ جراحي با ليزر شيادي است
 

به نظر مي‌رسد رييس جامعه جراحان ايران نيز يکي از مخالفان سر‌سخت بحث تبليغات در حوزه پزشکي باشد. گفته‌هاي او در مورد تبليغات عوام‌فريبانه برخي پزشکان در مورد درمان با ليزر در ارديبهشت‌ماه سال جاري، بازتاب گسترده‌اي در مطبوعات داشت. او تبليغاتي که در خصوص مزاياي گسترده ليزر در انواع جراحي‌ها «توسط برخي افراد خاص» انجام مي‌گيرد را عوام‌فريبي خواند و گفت: «هر فردي تبليغ کند که با ليزر خدمات پزشکي و اعمال جراحي را به صورت ويژه انجام مي‌دهد، شياد است و عوام‌فريبي مي‌کند.» دکتر ايرج فاضل با بيان اين مطلب افزود: «‌متأسفانه برخي پزشکان با تبليغ اينکه خدمات پزشکي و اعمال جراحي را با ليزر انجام مي‌دهند، در صدد القاي اين پيام هستند که خدمات بهتري ارايه ‌مي‌کنند و اين عوام‌فريبي مثل اين است که فردي نخ جراحي خارجي خود را به رخ مريض بکشد و پول بيشتري بگيرد.» رييس فرهنگستان علوم پزشکي در ادامه گفت: «‌به طور کلي تبليغات در پزشکي ممنوع است مگر اينکه پزشکي بخواهد براي نخستين‌بار محل مطب خود را اعلام کند اما متأسفانه عده‌اي از پزشکان با تبليغات گمراه‌کننده مردم را فريب مي‌دهند که البته حل اين موضوع با بگير و ببند، امکان‌پذير نيست.»
در واکنش به اين اظهارات، دکتر ايرج خسرونيا، رييس جامعه پزشكان متخصص داخلي ايران، مي‌گويد: «هيچ متخصصي منكر كاربرد علمي ‌ليزر نيست ولي تبليغاتي كه در اين زمينه و به‌طور كلي در امر پزشكي مي‌شود غير قانوني و ممنوع است. » اگرچه تأکيد دکتر خسرونيا در اين اظهارات نيز روي نهي تبليغات عوام‌فريبانه ليزر بود، آن‌چه از سخنان او در رسانه‌ها انعکاس يافت، زير اين تيتر قرار گرفت: «‌تبليغات در پزشکي غيرقانوني و ممنوع است!» دکتر نيک‌نژاد، معاون انتظامي سازمان نظام پزشکي نيز با اشاره به برخورد اين سازمان با تبليغات پزشکاني که خود را درمانگر بيماري خاص بدانند و خود را جراح خاصي معرفي کنند، مي‌گويد: «‌بر اساس قانون، هيچ پزشکي نمي‌تواند خود را در تبليغات، مثلاًً جراح بيني يا جراح ابرو معرفي کند و در صورت تبليغات اين‌چنيني، سازمان نظام پزشکي کشور با آنها برخورد خواهد کرد. برخورد اين سازمان با اين پزشکان در سطح ابتدايي با تذکر و توبيخ کتبي شروع مي‌شود و با توجه به ميزان و نوع جرم حتي ممکن است به بسته شدن مطب هم بينجامد. تبليغات پزشکي در مجلات غيرپزشکي هم خلاف قانون و ممنوع است.»

جراحان در اعلام تخصص خود صادق باشند
 

هر متخصصي اعم از متخصصان جراحي پلاستيك، متخصصين گوش و حلق و بيني و جراحان دهان و فك و صورت بايد آنچه را كه در پروانه پزشكي آنها قيد شده روي سرنسخه و در مطبشان و همچنين در كارت ويزيتشان قيد كنند. ديگر استفاده از اصطلاحات پلاستيك بيني، پلاستيك صورت، ليپو ساكشن و... ممنوع است چون هيچ كدام از اينها مربوط به تخصص نمي‌شوند بلكه مربوط به زير گروه‌‌هاي تخصصي هستند. دكتر كلانتر هرمزي اين جملات را مي‌گويد و ادامه مي‌دهد: «بايد جلوي تبليغات غيرمجاز در رسانه‌‌ها و نشريات گرفته شود و اين تبليغات بايد فقط در چارچوب چيزي باشد كه در پروانه پزشكي قيد شده است. ما بايد به بررسي اين موضوع بپردازيم و ببينيم كه چه‌قدر از اعمال جراحي زيبايي بيني در كشور به صورت غيرعلمي‌انجام مي‌شوند، چه‌قدر از اعمال جراحي بدون اينكه بيمار هيچ نيازي به آنها داشته باشد، انجام مي‌شود و اينكه اين جراحي‌‌ها چه عوارض وخيمي‌ را براي بيمار به همراه دارند.
منبع:www.salamat.com



 

ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
موارد بیشتر برای شما
یورش نظامیان اشغالگر به تالار عروسی در قدس اشغالی
play_arrow
یورش نظامیان اشغالگر به تالار عروسی در قدس اشغالی
دربدری و بدبختی به روایت ‌اشکان خطیبی
play_arrow
دربدری و بدبختی به روایت ‌اشکان خطیبی
بازسازی فرار ترامپ قاتل با ماشین حمل غذا
play_arrow
بازسازی فرار ترامپ قاتل با ماشین حمل غذا
آخرین وداع پس از ۳۸ سال چشم انتظاری
play_arrow
آخرین وداع پس از ۳۸ سال چشم انتظاری
ابتدا تحریک، سپس تکذیب؛ فرمول جدید پهلوی
play_arrow
ابتدا تحریک، سپس تکذیب؛ فرمول جدید پهلوی
ترامپ بحران در ناو لینلکن را حاشا کرد!
play_arrow
ترامپ بحران در ناو لینلکن را حاشا کرد!
ترامپ: اگر ایران به آمریکا حمله کنند، ما ۱۰۰ برابر سخت‌تر پاسخ خواهیم داد
play_arrow
ترامپ: اگر ایران به آمریکا حمله کنند، ما ۱۰۰ برابر سخت‌تر پاسخ خواهیم داد
مرشایمر: آمریکا از جنگ جهانی دوم تنها یک جنگ موفق داشته است؛ چون اهداف محدود را دنبال کرد
play_arrow
مرشایمر: آمریکا از جنگ جهانی دوم تنها یک جنگ موفق داشته است؛ چون اهداف محدود را دنبال کرد
تصاویر ماهواره‌ای منتشر شده از خسارات به رادار AN/TPS-57 در پایگاه هوایی الظفرة در امارات متحده عربی
play_arrow
تصاویر ماهواره‌ای منتشر شده از خسارات به رادار AN/TPS-57 در پایگاه هوایی الظفرة در امارات متحده عربی
اجرای قانون جدید فیفا در لیگ ایران
play_arrow
اجرای قانون جدید فیفا در لیگ ایران
نماینده مجلس کنگره آمریکا: کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسم
play_arrow
نماینده مجلس کنگره آمریکا: کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسم
عبور ناگهانی گله آهو از میان شهروندان در شاهرود
play_arrow
عبور ناگهانی گله آهو از میان شهروندان در شاهرود
اجرای علیرضا افتخاری در سوگ ایرج خواجه‌امیری؛ وداع با دوست دیرینه
play_arrow
اجرای علیرضا افتخاری در سوگ ایرج خواجه‌امیری؛ وداع با دوست دیرینه
حجت‌الاسلام طائب: امروز تنگه هرمز کاملاً در مدیریت ایران قرار دارد
play_arrow
حجت‌الاسلام طائب: امروز تنگه هرمز کاملاً در مدیریت ایران قرار دارد
۱۰ اقدام عملی حضرت علی(ع) برای نظام‌مند ساختن بیت‌المال
۱۰ اقدام عملی حضرت علی(ع) برای نظام‌مند ساختن بیت‌المال