6 نکته درباره اتاق مطالعه

در این مطلب قصد داریم تا با شش گام کوچک اما تخصصی، به چیدمان اتاق مطالعه بپردازیم و در بخش پایانی بهترین دکوراسیون اتاق مطالعه جوانان را طراحی کنیم.
سه‌شنبه، 2 خرداد 1402
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
6 نکته درباره اتاق مطالعه

اتاق مطالعه باید فضایی آرامش‌بخش باشد تا بتوان به‌راحتی در آن به کار و مطالعه پرداخت. در صورتی که در خانه اتاقی برای اختصاص دادن به محیط کار و مطالعه دارید، می توانید با چند گام ساده اتاق را بهترین نحو دیزاین نمایید. اما نگران نباشید، اگر اتاق اضافی ندارید، بازهم می‌توانید به دکوراسیون اتاق مطالعه خود در یک گوشه کوچک و دنج بپردازید.

در این مطلب قصد داریم تا با شش گام کوچک اما تخصصی، به چیدمان اتاق مطالعه بپردازیم و در بخش پایانی بهترین دکوراسیون اتاق مطالعه جوانان را طراحی کنیم. با ما همراه باشید تا به شما کمک کنیم سبک دلخواه تان را در طراحی اتاق مطالعه اجرا کنید.

اتاق مطالعه یکی از مهمترین اجزای خانه های امروزی است که هم والدین و هم فرزندان به آن احتیاج دارند. فرزندان برای انجام تکالیف و پروژه های درسی و والدین هم برای این که به دور از شلوغی و مزاحمت فرزندان به مطالعه و انجام امور کاری بپردازند.

البته ما درک کردیم که در دوران کرونا اتاق مطالعه فقط محلی برای انجام تکالیف و کار کردن بر روی پروژه های دانشگاهی نبود و نیست بلکه محلی است که کلاس درس در آن برگزار می شود. اتاق مطالعه باید ویژگی هایی داشته باشد تا افراد در آن با تمرکز بالا به مطالعه بپردازند.

اتاق مطالعه باید چگونه باشد تا موجب حواس پرتی نشود؟

ویژگی مهم اتاق مطالعه این است که خلوت، ساده و روشن باشد. چیدمان اتاق مطالعه باید به شکلی انجام شود که موجب حواس پرتی افراد نشود. قبل از خرید وسایل برای اتاق مطالعه باید ببینید به چه روشی برای مطالعه عادت دارید، حتما باید پشت میز بنشینید، قدم بزنید یا عادت دارید گاهی دراز بکشید و مطالعه کنید؛ در واقع عادت های شما مشخص می کنند که چیدمان اتاق مطالعه باید چگونه باشد.

مثلا بعضی از افراد دوست دارند روی یک مبل راحتی لم بدهند و کتاب بخوانند، در این صورت در کنار میز مطالعه نیاز به یک کاناپه دارند تا موقع کتاب خواندن از آن استفاده کنند.

اگر اتاق جدایی را برای مطالعه در نظر گرفته اید می توانید با انتخاب یک میز و صندلی ساده، قفسه های کتاب و چند وسیله دیگر که در ادامه در مورد آن ها صحبت می کنیم چیدمان اتاق را کامل کنید.

چیدمان منظم و خلوت و استفاده از رنگ هایی که شما را عصبی نمی کنند اهمیت زیادی دارد. ساده و خلوت بودن اتاق مطالعه به این معنا نیست که یک فضای سرد و بی روح برای اتاق مطالعه آماده کنیم بلکه به معنای شلوغ نبودن اتاق و استفاده از وسایلی است که باعث حواس پرتی و خستگی شما هنگام مطالعه نشوند.

اگر اتاق اضافه برای اختصاص دادن به اتاق مطالعه ندارید و فضای مطالعه قرار است قسمتی از اتاق خواب شما باشد، می توانید از پارتیشن های مختلف استفاده کنید و فضای اتاق خواب را به دو بخش تقسیم کنید. حتی می توانید قسمتی از اتاق نشیمن را به فضایی برای مطالعه تبدیل کنید.

 

با راسخون همراه باشید تا شش نکته درباره اتاق مطالعه را با شما در میان بگذارد

شما نیز می‌توانید با لطفتون در قسمت نظرات ما را یاری کنید تا دیگر دوستان هم استفاده کنند

اتاقی مناسب برای مطالعه پیدا کنید

اگر تازه مطالعه‌کردن در خانه را آغاز کرده‌اید، شاید مدتی طول بکشد که با با محیط جدید خود سازگار شود. یکی از راه‌های تسریع سازگاری، انتخاب اتاقی است که فورا شما را در «حالت دانشجویی» قرار می‌دهد.

در حالت ایده‌آل، این اتاق فضایی خواهد بود که ساعت‌ها بدون وقفه یا حواس پرتی در آن کار می‌کنید، بنابراین احتمالا این اتاق نزدیک تلویزیون نیست.
همچنین بهتر است که اتاقی را انتخاب کنید که درِ آن بسته شود، به خصوص اگر با خانواده یا هم‌اتاقی‌هایتان زندگی می‌کنید.

رنگ دیوارها

دیوارهای اتاق مطالعه یک عامل تاثیرگذار برای ایجاد یا بر هم زدن تمرکز هنگام مطالعه است. استفاده از رنگ های روشن باعث می شود اتاق بزرگتر به نظر برسد و بر عکس رنگ های تیره  فضای اتاق را کوچکتر نشان می دهند. گاهی افراد فکر می کنند فقط استفاده از رنگ های خنثی باعث ایجاد آرامش و تمرکز می شوند اما این طور نیست.

گاهی استفاده زیاد از رنگ های خنثی در اتاق مطالعه در طولانی مدت باعث خستگی افراد می شود. بهتر است از رنگ هایی که به شما آرامش می دهند استفاده کنید. همچنین اگر از کاغذ دیواری برای اتاق مطالعه استفاده می کنید طرحی را انتخاب کنید که خیلی شلوغ نباشد و موجب حواس پرتی هنگام مطالعه نشود.

قفسه ها

قفسه کتاب یکی از ملزومات اتاق مطالعه است. کتابخانه شما می تواند بزرگ باشد و کل یک دیوار را بگیرد و یا اینکه کوچک و جمع و جور باشد و فضای کمی را اشغال کند. بهتر است قفسه های کتاب در دسترس و نزدیک میز مطالعه قرار داشته باشند.

اگر اتاق کوچکی دارید می توانید از فضای بالای میز برای کتاب ها استفاده کنید و یا میزهایی را تهیه کنید که همراه خود قفسه دارند. همچنین اگر در اتاق شما یک تو رفتگی وجود دارد می توانید از آن استفاده کنید و آن را تبدیل به یک کتابخانه جذاب کنید.

میز تحریر

امروزه تنوع میزهای تحریر بسیار زیاد است و علاوه بر آن شما می توانید میز دلخواهتان را مناسب با فضای اتاق سفارش دهید . اگر اتاق کوچکی دارید می توانید از گوشه اتاق استفاده کنید و یک میز تحریر جمع و جور در کنج اتاق قرار دهید. همچنین میزهای تاشو هم گزینه مناسبی برای اتاق های کوچک هستند.

اگر اتاق مطالعه جدا دارید می توانید میزهای بزرگتری سفارش دهید و آن را هر جای اتاق که راحت ترید قرار دهید.

مثلا اگر اتاقتان پنجره دارد می توانید برای استفاده از روشنایی طبیعی در طول روز میز را رو به روی پنجره قرار دهید. در صورتی که پنجره باعث حواس پرتی شما می شود می توانید میز را در مرکز اتاق قرار دهید.

روشنایی 

نور پردازی اتاق مطالعه اهمیت زیادی دارد به صورتی که روشنایی کم بسیار خسته کننده است و به چشم ها آسیب می زند. همچنین نور زیاد لامپ های اتاق ممکن است باعث ایجاد استرس شود. به طور کلی میزان نور اتاق و استفاده از نورهای مصنوعی زرد یا سفید باید هماهنگ با عادت ها و سلیقه فرد باشد.

اگر اتاق شما پنجره دارد استفاده از روشنایی طبیعی در روز کمک زیادی به ایجاد فضایی آرام و مناسب برای مطالعه می کند ولی اگر اتاقتان پنجره ندارد نگران نباشید، با نور پردازی و استفاده از لامپ های مختلف می توانید فضای اتاق را برای مطالعه آماده کنید و با استفاده از لامپ های سقفی و چراغ های هالوژن نور کافی برای اتاق را تأمین کنید.

اگر از چراغ مطالعه استفاده می کنید توجه کنید که محل قرار دادن چراغ مطالعه باید به شکلی باشد که نور به شکل مستقیم و از فاصله کم بر روی کتاب تابیده نشود بلکه به طور کلی فضای مطالعه را روشن کند.

تقویم یا برنامه زمانی خود را روی میز بگذارید

داشتن یک تقویم جلوی چشمتان به شما کمک می‌کند تا در انجام کارها و تکالیف دقیق باشید. تقویم‌های رومیزی بزرگ بگیرید و برای هر کلاسی که دارید اطلاعات مهم مانند تکالیف خانه و تاریخ امتحانات را یادداشت کنید. می‌توانید تقویم خود را با کدهای شخصی رنگی کنید تا خواندن آن راحت باشد.

توصیه به شما عزیزان

فضای سبز اتاق مطالعه یکی از مواردی است که باید به آن توجه زیادی کرد زیرا استفاده از گیاهان در این بخش از خانه علاوه بر نقش مهم آن در آرامش محیط و زیبایی دکوراسیون، به تصفیه هوا نیز کمک می کند که تاثیر زیادی در بهبود تمرکز و رفع کسلی و خستگی زود هنگام افراد به جا می گذارد.

در پایان 

درعین اهمیت تمام این موارد در نهایت این خود دانش آموز است که مسئول موفقیت یا عدم موفقیت خود است. دانش آموزان 2 الی 3 نسل پیش با امکانات بسیار کمتر و در شرایط بسیار سخت تر،زیر چراغ های خیابان،در اتاق های کوچک با خانواده ها ی پر جمعیت و مواردی از این قبیل به موفقیت های چشم گیری رسیده اند.

راجع به موفقیت خود در 10 سال آینده خیال پردازی کنید ،تمام توان خود را برای رسیدن به اهدافتان بگذارید و از دوستیِ خدا نا امید نشوید. بی شک والدین در حد توان خود شرایط را برای شما فراهم میکنند،

اگر شرایط ایده آل بود،آن را غنیمت بشمرید و اگر کم و کاستی هایی وجود داشت آنها را فراموش کرده و برای رسیدن به ایده آل هایتان با تمام قوا بجنگید و مطمئن باشید شیرینی موفقیت تلخی راه را هم شیرین میکند.



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
موارد بیشتر برای شما