امنیت در ابزارهای بلوتوث

فناوری Bluetooth با دارابودن قابلیت عملکرد به عنوان یک روش شبکه سازی بی سیم میان ابزارهای واقع در یک شعاع ده متری ، دربرگیرنده طیفی از دستگاه ها، نظیر تلفن های سلولی ، نوت بوک ها ، و PDA ها می باشد. فناوری بلوتوث اکنون از تجهیزات پزشکی تا کنسول های بازی را در بر می گیرد. حتی سرویس پک۲ ویندوز XP هم از بلوتوث پشتیبانی می نماید.
دوشنبه، 17 مرداد 1390
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
امنیت در ابزارهای بلوتوث

امنیت در ابزارهای بلوتوث
امنیت در ابزارهای بلوتوث


 





 
فناوری Bluetooth با دارابودن قابلیت عملکرد به عنوان یک روش شبکه سازی بی سیم میان ابزارهای واقع در یک شعاع ده متری ، دربرگیرنده طیفی از دستگاه ها، نظیر تلفن های سلولی ، نوت بوک ها ، و PDA ها می باشد. فناوری بلوتوث اکنون از تجهیزات پزشکی تا کنسول های بازی را در بر می گیرد. حتی سرویس پک۲ ویندوز XP هم از بلوتوث پشتیبانی می نماید.
ابزارهای بلوتوث، هدف تهدیدات امنیتی گوناگونی هستند. گرچه این تهدیدات هنوز در سطح و اندازه تهدیداتی نیست که متوجه شبکه های Wi Fi هستند، لیکن هنگام با رشد محبوبیت بلوتوث ، باید توقع تغییر در این وضعیت را داشت. نگذارید بردکاری کوتاه ، تکنولوژی بلوتوث شما را فریب دهد.
در دنیایی که اغلب مردم تلفن های سلولی و موبایل در اختیار دارند، خطرات بلوتوث می تواند به نزدیکی شخصی پشت سری شما در یک صف و یا داخل ماشین کناری باشد.
برای ایجاد ارتباط، ابزارهای بلوتوث باید ابتدا با یکدیگر جفت شوند. چنانچه ابزارهایی دارید که به بلوتوث مجهزند و شما تمایل دارید آنها را با یکدیگر مرتبط کنید،(مثل PDA با چاپگر یا موبایل با نوت بوک) عموما و در اثنای این ارتباط سازی ، مایل به ارتباط این دستگاه ها با کاربران ناشناس نیستید.
ابزارهای بلوتوث چنین مواردی را به وسیله تنظیمات گوناگون امنیتی اداره می نمایند. ولی به شما بستگی دارد که از فعال بودن این تنظیمات اطمینان حاصل نمایید. اگر شما تنظیمات دستگاه خود را بر روی حالت Discoverable قرار دهید، هرکاربر بلوتوثی که در شعاع تحت پوشش قرار داشته باشد، می تواند ارتباط برقرار نماید.
مشخصات فنی بلوتوث تا اندازه زیادی امن است و این امکان وجود دارد که بتوان ارتباط دستگاه ها را چنان برقرار کرد که اطلاعات به صورت رمزنگاری شده تبادل گردند. اما برای پیاده سازی و اجرای این تمهیدات، مشکلاتی نیز وجود دارند. یک مثال مهم در این باره ویروس Cabir است که از طریق اتصال بلوتوث انتشار یافته و موبایل هایی را که از سیستم عامل Symbian سری ۶۰ استفاده می نماید، با استفاده از یک حفره امنیتی که در کد Symbian وجود دارد، آلوده می سازد.
البته باید دانست که همه خطرات و تهدیدات مربوط به بلوتوث ، وابسته به پلتفرم نیستند. هرچند محبوبیت بلوتوث باعث افزایش پاره ای تهدیدات امنیتی به نام bluebugging ، bluejacking و bluesnarfing گردیده اند . در bluejacking فردی به صورت ناشناس اتصال را برقرار می نماید و کارت ویزیت الکترونیکی بر روی یک دستگاه مجهز به بلوتوث را ارسال می کند. bluebugging خطر جدی تری دارد.
به صورتی که یک کاربر دیگر بلوتوث امکان می یابد با متصل شدن به یک تلفن سلولی یا یک PDA ، به اجرای دستورات ، برقراری مکالمه، ارسال پیام های متنی و حتی استراق سمع یک مکالمه اقدام کند. bluesnarfing به یک کاربر بلوتوث امکان می دهد با اتصال به دستگاه های دیگری که در برکاری و موثر قرار دارند، به مشخصات تماس ها، تقویم، و سایر اطلاعات دیگر دسترسی پیدا کند.
هرچه کاربران و صاحبان دستگاه ها و ادوات مجهز به بلوتوث اطلاعات شخصی بیشتر و مهم تری را برروی ابزارهای خود ذخیره نمایند، نیاز به شناسایی تهدیدات بالقوه و پنهانی که امنیت و حریم خصوصی را مورد حمله قرار می دهند بیشتر احساس می گردد. خوشبختانه ایمن سازی ادوات بلوتوث کار چندان دشواری نیست . به عنوان مثال باید Pair کردن ابزارهای خود را با رعایت جنبه های ایمنی انجام دهید.
از کد PIN(شماره شناسایی شخصی) با داشتن حداقل هشت رقم، استفاده نمایید. همیشه عمل اتصال به تجهیزات را در مکان های خصوصی و امن انجام دهید تا ریسک لورفتن PIN Code شما به حداقل برسد. برای از بین بردن خطر دسترسی افراد ناشناس به دستگاهتان، تنظیمات آن را روی حالت nondiscoverable قرار دهید. به طور مرتب و در فواصل زمانی کوتاه ، وب سایت کارخانه سازنده دستگاه خود را جهت دریافت برزورسانی ها و وصله های امنیتی جدید بازدید نمایید.
از زمانی که صدمه پذیر بودن تلفن های سلولی نیز مشخص شدند، سازندگان این دسته از ابزارها نیز به انتشار وصله های امنیتی برای دستگاه های خود اقدام می نمایند.
دریافت و اعمال نمودن این Patchها ، تفاوت میان قراردادن دستگاه در برابر آخرین تهدیدات و یا در امان بودن از هر گونه ریسک و خطر را نمایان می سازد. هیچ گاه پیغام ها و درخواست های اتصال از طریق بلوتوث را از جانب کاربران ناشناس نپذیرید.
ویروس Cabir تنها از طریق قبول دریافت پیغام و اجرای فایل پیوست آن ، دستگاه را آلوده می نماید. در زمانی هم که با یک پیوست مشکوک مواجه می شوید که به همراه یک ایمیل از طریق بلوتوث به دستتان می رسد، احتیاط و پیشگیری مشابه را بنمایید. با رشد بیشتر استفاده از بلوتوث ، این امکان وجود دارد که این پروتکل ارتباطی، به هدف محبوبی برای کلیه تهدیدات امنیتی ، شامل ویروس ها ، تهدیدات هکرها و عمدتا حملاتی با سبک تروجان ها تبدیل گردد. حمایت و محافظت از دستگاه های مجهز به بلوتوث ، این ارزش را دارد که با بی مبالاتی و ساده انگاری ، هدف اولین موج حملات امنیتی قرارنگیریم
منبع:www.aftabir.com
ارسال توسط کاربر محترم سایت : mohamadaminsh




 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط