بررسی بهترین کاربرد DirectX 11 در بازی ها: DirectX 11 و بازی Crysis 2
هدف اصلی این است که قابلیت های DirectX 11 را با DirectX 9 مقایسه کنیم. نسخه ی اصلی بازی برای دو کنسول PS3 و XBOX 360 عرضه شده بود و به همین علت از قابلیت های جالب DirectX 11 در آن استفاده نشده است. البته از همان ابتدا شایعاتی در مورد عرضه ی پچ مخصوص نسخه ی PC شنیده میشد ولی تا روز ۲۷ ژوئن ۲۰۱۱ خبری از آن نشد. با نصب مجموعه ی پچ ۱٫۹ و بافت هایی که رزولوشن بالا دارند و آپگرید به DirectX 11 میخواهیم تاثیرات آن را بررسی کنیم.
Crytek باز هم تیغه ی خونین موتور گرافیکی قدرتمند خود را در دست گرفته و کار خود را به نحو احسن انجام داده است، عرضه ی این آپگرید را سریع صورت نداده بلکه سعی کرده بهترین آپگرید را در مقایسه با سایر بازی ها که آپگرید DX11 برایشان عرضه شده، عرضه کند. تاثیر این آپگیرد بیش از هر آپگرید بازی های دیگر تا به امروز بوده است.
مجموعه بافت های عرضه شده باعث میشود که رزولوشن اکثر بافت ها در بازی، دو برابر شود. برای ارزیابی و بررسی دقیق این چشم نوازی هایی که به صورت رایگان قابل دانلود و نصب هستند، باید تحلیل دقیقی انجام بدهیم و سایت TomsHardware این بار هم یک بررسی جامع و دقیق از تاثیرات DX 11 روی گرافیک و سرعت اجرای بازی برای ما آماده کرده است.
نحوه ی نصب
برای نصب مجموعه ی بافت های رزولوشن بالا و آپگرید DX 11 ابتدا باید پچ نسخه ی ۱٫۹ بازی را نصب کنید. اما توجه کنید که این دو مورد مستقل از هم هستند، یعنی میتوانید مجموعه بافت های رزولوشن بالا را با DirectX 9 هم استفاده کنید، یا بازی را با DX 11 ولی بدون بافت های رزولوشن بالا اجرا کنید.
قدم اول: نصب پچ نسخه ی ۱٫۹ با حجم ۱۳۶ مگابایت
قدم دوم: نصب پچ DirectX 11 با حجم ۵۴۵ مگابایت (از اینجا دانلود کنید)
پچ نسخه ی ۱٫۹ و بافت های رزولوشن بالا در بحث سه بعدی مشکلی ایجاد نمیکنند و به نظر ما انجام این بازی به صورت سه بعدی بیشتر از پچ DX 11 جذابیت دارد.
قدم سوم: نصب مجموعه بافت هایی با رزولوشن بالا با حجم ۱٫۶۵ گیگابایت (از اینجا دانلود کنید)
تاثیرات پچ نسخه ی ۱٫۹ بازی Crysis 2
تعامل سایه ها (هم در DirectX 9 و هم در DirectX 11 وجود دارد)
بازتاب ناحیه ای آنی (هم در DirectX 9 و هم در DirectX 11 وجود دارد)
RLR قابلیت تولید بازتاب های جسم روی خودش را نیز دارد، چیزی که با روش ترسیم مکعبی Cube Map یا بازتاب های صفحه ای Planer Reflections نمی توان به آن دست یافت. در تصویر زیر اثر آن را مشاهده میکنید:
بهبود ترسیم تن رنگ ها (هم در DirectX 9 و هم در DirectX 11 وجود دارد)
پیشرفت هایی که تنها در DirectX 11 دیده میشود:
مفروش سازی (Tessellation) و ترسیم جابجایی ها (Displacement Mapping)
ترسیم جفت شدگی به علت اختلاف دیدگاه (POM)
سایه های واقعی با نیم سایه های متغیر
بهبود کیفیت طراحی آب با استفاده از Tessellation و Displacement Mapping
مات شدن در اثر تحرک شدید با استفاده ازکیفیت بهتر HDR
افکت عمق میدان دید با استفاده از روشی بر اساس بلوک پیکسل ها به نام Bokeh
بهبود ذرات
تاثیرات پچ بافت هایی با رزولوشن بالا
خوبی این بافت ها این است که نیازی به DirectX 11 ندارند و مستقل از آن هستند.
تنظیمات پیشرفته ی گرافیکی
اجسام: تسلیشن (تنها در DirectX 11 است)، ترسیم جفت شدگی به علت اختلاف دیدگاه (تنها در DirectX 11 است)
ذرات: سایه زنی (تنها در DirectX 11 است)، مات شدن در اثر تحرک شدید (تنها در DirectX 11 است)
پس پردازش: مات شدن در اثر تحرک شدید با کیفیت بالا و عمق میدان دید بهتر (تنها در DirectX 11 است)
سایه زنی: سایه ی در اثر تماس اجسام و بازتاب ناحیه ای آنی
سایه ها: سایه های واقعی با نیم سایه های متغیر
آب: نسخه ی DirectX 11 آب اقیانوس و مخازن به کار رفته است
بنچ مارک ها
با اورکلاک کردن پردازنده ی چهار هسته ای Core i5-2500K تا ۴ گیگاهرتز، هر نوع مشکل پردازشی که نیاز به پردازنده ی اصلی دارد را حذف میکنیم و تمام تمرکز تست ها به قدرت کارت گرافیک محدود میشود.
سخت افزار به کار رفته برای تست کردن پچ های جدید Crytek به صورت زیر است:
سخت افزار به کار رفته در تست ها
پردازنده
اورکلاک شده تا ۴ گیگاهرتز ، ۶ مگابایت کش سطح L3، تنظیمات کاهش مصرف انرژی فعال شده است
Turbo Boost نا فعال است
مادربورد
حافظه
هارد درایو
کارت گرافیک
GeForce GT 240 GDDR5
GeForce GTX 550 Ti
GeForce GTX 460 1 GB (تکی و در حالت SLI یا چند کارتی)
GeForce GTX 560 Ti
GeForce GTX 570
GeForce GTX 580 در حالت چند کارتی SLI
Radeon HD 5570
Radeon HD 5670
Radeon HD 5770
Radeon HD 6850 (تکی و در حالت CrossFire یا چند کارتی)
Radeon HD 6970 (تکی و در حالت CrossFire یا چند کارتی)
پاور
خنک کننده ی پردازنده ی اصلی
نرم افزارها و درایور های سیستم
سیستم عامل
نسخه ی DirectX
نسخه ی درایور کارت گرافیک
AMD Catalyst 11.6 WHQL
بازی
ورژن ۱٫۹، بافت های رزولوشن بالا و پچ DirectX 11 نصب شده است، نرم افزار Fraps برای سنجش سرعت اجرای بازی اجرا شده است
قبل از اینکه چیزی را بررسی کنیم، دوست داریم بدانیم که آیا بازی Crysis 2 برای سخت افزارهای ضعیف بهینه شده است یا نه. هر دو کمپانی AMD و NVIDIA از زمان عرضه ی بازی وقت داشتند که درایور خود را بهینه کنند، حال باید دید که این بازی با سخت افزار ضعیف چه طور اجرا میشود:
ما سرعت اجرای ۳۰ فریم بر ثانیه را حداقل سرعت برای اجرای روان بازی در نظر میگیرم. با رزولوشن ۱۲۸۰ در ۱۰۲۴ پیکسل، ارزان ترین کارت گرافیک هایی که از پس اجرای روان بازی بر می آیند، GeForce GT 240 GDDR5 و Radeon HD 6570 هستند. با رزولوشن ۱۶۸۰ در ۱۰۵۰ و همچنین ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ پیکسل، حداقل به کارت گرافیک Radeon HD 5570 یا GeForce GTX 550 Ti نیاز داریم. این بازی سخت افزاری نسبتا خوب لازم دارد اما به یاد داشته باشید که Crysis 2 حتی با کمترین جزئیات هم بسیار عالی به نظر میرسد.
بنچ مارک با جزئیات در سطح Ultra با استفاده از DirectX 9
سطح جدید تنظیمات، سخت افزاری که تست توسط آن انجام میشود را با وحشی گری هدف قرار میدهد. حتی دو کارت گرافیک Radeon HD 6850 و GeForce GTX 460 1 GB هم نمیتوانند حداقل سرعت لازم برای بازی روان (۳۰ فریم بر ثانیه) در رزولوشن های بالاتر از ۱۲۸۰ در ۱۰۲۴ پیکسل، فراهم کنند. در رزولوشن ۱۶۸۰ در ۱۰۵۰ پیکسل، GeForce GTX 460 کمی به حداقلِ مورد نیاز نزدیک شده است و کارت گرافیک قدرتمند HD 6970 هم به سختی سرعت ۳۳ فریم بر ثانیه را ثبت کرده و حداقل لازم را به دست می آورد.
در رزولوشن ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ پیکسل مشاهده میکنید که قوی ترین کارت گرافیک تک هسته ای AMD یعنی مدل HD 6970 هم از حداقل مورد نیاز فاصله میگیرد و کافی نیست. تنها کارت گرافیک GTX 570 و سیستم های دارای ۲ کارت گرافیک باقی میمانند و برای اجرای واقعی تر و روان تر بازی مناسب هستند.
بنچ مارک با جزئیات در سطح Ultra با استفاده از DirectX 11
با رزولوشن ۱۲۸۰ در ۱۰۲۴ پیکسل، حتی HD 6850 و GTX 460 شرمنده میشوند، با رزولوشن ۱۶۸۰ در ۱۰۵۰ پیکسل حتی HD 6970 و GeForce GTX 570 و HD 6850 در حالت CrossFire و دو کارت گرافیک GTX 460 در حالت SLI هم به سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه نزدیک میشوند، اگر رزولوشن ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ پیکسل را انتخاب کنیم، تنها دو کارت گرافیک HD 6970 یا دو کارت گرافیک GTX 580 از پس اجرای کاملا روان بازی بر می آیند.
بنچ مارک بافت های رزولوشن بالا
ظاهر پاسخ منفی است. سرعت اجرا تقریبا تغییر نمیکند. متاسفانه کارت گرافیکی با حافظه ی ۷۶۸ مگابایت در دسترس ما نبود تا ببینیم آیا با حافظه ی کمتر هم تاثیر فعال کردن بافت های رزولوشن بالا همین قدر کم است یا نه. اما به هر حال نتیجه ی خوبی است و کسانی که کارت گرافیکی با ۱ گیگابایت حافظه دارند هم میتوانند از بافت های رزولوشن بالا بدون افت کیفیت استفاده کنند.
بنچ مارک CPU یا پردازنده ی اصلی
سرعت اجرای بازی با هر بار افزایش ۵۰۰ مگاهرتز سرعت پردازنده ی Phenom II X4 بیشتر میشود. در مرحله ی آخر درست است که سرعت Core i5-2500K نسبت به مرحله ی قبل ۵۰۰ گاهرتز بیشتر شده، اما افزایش سرعت اجرای بازی را نمیتوان با افزایش سرعت کلاک پردازنده ی اصلی توضیح داد، بلکه مشخص است که بازی از معماری Sandy Bridge کمپانی اینتل به خوبی استفاده میکند. با سرعت ۲ گیگاهرتز پردازنده ی اصلی هم میتوان سرعت قابل قبولی برای بازی روان به دست آورد اما استفاده از پردازنده های Sandy Bridge تاثیر بیشتری دارد.
با در نظر گرفتن این نکته که یک پردازنده ی Phenom II برای پردازنده ی گرافیکی GTX 570 محدودیت ایجاد میکند (چیزی که پس از تهیه ی یک کارت گرافیک قدرتمند نمیخواهید با آن مواجه شوید)، آزمایشی دیگری میکنیم. میخواهیم ببینیم بازی Crysis 2 نسبت به تعداد هسته های کمتر پردازنده ی اصلی، چه طور واکنش میدهد.
با کاهش تعداد هسته ها از ۴ عدد به ۲ عدد، میبینید که کاهش سرعت اجرای بازی زیاد و البته خطی است. بنابراین بهتر است بازی را با پردازنده ای که بیش از ۳ هسته دارد و با سرعت حداقل ۳٫۵ گیگاهرتز اجرا کنید. برای بهترین سرعت اجرا باید سراغ پردازنده های ۴ هسته ای بروید.
بازی Crysis 2 در استفاده از قابلیت های DirectX 11، تاکنون بهترین بازی میباشد
برای عرضه ی این بسته و آپگرید، کارهای زیادی صورت گرفته است، کمپانی Crytek بهترین نمونه ی استفاده از DirectX 11 را خلق کرده است. با این همه کار و فعالیت Crytek، تا مدتی بهترین کاربرد DirectX 11 توسط همین بازی خواهد بود. اگر این بازی را با سرعت بالا بازی کنید و به جزئیات دقت نکنید شاید تغییر زیادی در گرافیک آن مشاهده نکنید.
منابع:
tomshardware
guru3d
bit-tech
ارسال توسط کاربر محترم سایت : hasantaleb
/ج