رامسر، مرواريد خزر

شهرستان رامسر از ديرباز به لحاظ موقعيت خاص جغرافيايي، آب و هوايي و فرهنگي به عنوان يکي از مناطق بسيار مهم گردشگري ايران شناخته شده و از اين شهر رويايي، به عنوان عروس شهرهاي ايران، مرواريد خزر و بهشت زمين خدا ياد مي شود. رامسر غربي ترين شهر استان مازندران است و در شمال ايران قرار دارد. اين شهر که پيش از اين « سخت سر » نام داشت از سمت شرق با تنکابن، از غرب با چابکسر، از جنوب با رشته کوههاي البرز و از سمت شمال با درياي خزر همجوار است و در تابستان آب و هوايي گرم و مرطوب و در زمستان سرد دارد.
دوشنبه، 24 بهمن 1390
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
رامسر، مرواريد خزر

رامسر، مرواريد خزر
رامسر، مرواريد خزر


 






 
شهرستان رامسر از ديرباز به لحاظ موقعيت خاص جغرافيايي، آب و هوايي و فرهنگي به عنوان يکي از مناطق بسيار مهم گردشگري ايران شناخته شده و از اين شهر رويايي، به عنوان عروس شهرهاي ايران، مرواريد خزر و بهشت زمين خدا ياد مي شود.
رامسر غربي ترين شهر استان مازندران است و در شمال ايران قرار دارد. اين شهر که پيش از اين « سخت سر » نام داشت از سمت شرق با تنکابن، از غرب با چابکسر، از جنوب با رشته کوههاي البرز و از سمت شمال با درياي خزر همجوار است و در تابستان آب و هوايي گرم و مرطوب و در زمستان سرد دارد.
شهرستان رامسر از سه شهر رامسر، کتالم و سادات شهر و يک بخش مرکزي و چهار دهستان شامل: دهستان سخت سر، چهل شهيد، جنت رودبار و اشکور تشکيل شده است.
در اين جا به معرفي جاذبه هاي ديني رامسر پرداخته مي شود و اميد است در اولين فرصت از اين خطه ي با صفا ديدن کنيد.

ييلاقات بسيار زيباي جواهرده
 

جواهرده منطقه يي تاريخي با جنگل هاي سرسبز است که نيمي از سال پوشيده از برف و در فصل تابستان از هواي بسيار مطبوع برخوردار است. در مورد نام اين روستا عقايد مختلفي وجود دارد، در گذشته آن را « جورده» به معني « ده بالا » در مقابل « جيرده » يعني « پايين ده » مي ناميدند. جواهرده روزگاري مرکز داد و ستد بود و با قزوين ارتباط داشته، اما جاده ي آن در سال 1350 به دست مهندسان آلماني ساخته شده است. آبشار جاده ي جواهرده، درياچه ي قو، گهواره ي سنگي، شيرسنگي و چشمه هاي زيباي طبيعي از مناطق ديدني جواهرده به شمار مي رود. پوشش محلي اغلب ساکنان دهستان جواهرده اين منطقه را از ديگر مناطق استان متمايز مي کند و لباس هاي سنتي بانوان اين منطقه که در اغلب جشن ها و مراسم به تن مي کنند، شکوه خاصي به مراسم مي بخشد. جواهر ده با زيبايي هاي وصف ناپذير که مي توان از آن به عنوان يکي از شاهکارهاي خلقت در عرصه ي طبيعت ياد کرد، در 26 کيلومتري رامسر واقع شده است.

کوه هاي رامسر
 

رامسر در منطقه يي واقع شده که داراي کوهستان هاي زيباي بسيار است.
مهمترين کوه هاي رامسر عبارتند از:
ـ سماموس کوه: که بلندترين کوه رامسر است و در تمام فصول سال پوشيده از برف است.
ـ شيطان کوه: که در فصل گرم سال، پر از گل و گياه بوده و بسيار زيباست.
ـ وژک کوه: که در آن آثار باستاني فراواني موجود است.

هتل قديم رامسر
 

هتل قديم رامسر در سه طبقه با معماري بسيار زيبا در مرکز شهر و دامنه ي کوه هاي مشجر و فضاي سبز با محوطه سازي چشم نواز واقع شده است. اين هتل که در سال 1312 بنا شده به لحاظ نوع معماري، زيبايي، موقعيت مکاني و تجهيزات يکي از مشهورترين هتل هاي خاورميانه به شمار مي رود.

بوستان جنگلي صفارود
 

اين بوستان در ميان دره و در پايين جاده ي جواهرده قرار دارد که پله هايي نيز براي ورود به آن از جاده ساخته شده؛ وجود جنگل، رودخانه، آب معدني و آب و هواي مطبوع به اين مکان جلوه ي خاصي بخشيده است.

قله مارکوه
 

« قله مارکوه » از سلسله کوه هاي البرز است و در شش کيلومتري شرق رامسر و سه کيلومتري ساحل دريا و محور ارتباطي تنکابن به رامسر واقع شده است.
شهر کتالم، چشم اندازهاي زيباي آن به دريا، مزارع برنج و باغات چاي و مرکبات در شمال قله، تسلط به تپه ها و ارتفاعات سرسبز البرز و روستاهاي اطراف و رودخانه ي نسارود در شرق به اين مکان موقعيتي ويژه بخشيده است.

غارهاي تاريخي رامسر
 

ـ غار گرگرلوکا
 

اين غار داراي شيبي تند بوده و در منطقه ي صعب العبور از ارتفاعات کوه ايلميلي با ديوارهاي صخره يي قرار دارد. لوکا به زبان محلي به سوراخ و شيار گفته مي شود.

ـ غار بام بامه
 

اين غار در جنوب غربي محله ي رمک در ميان جنگل هاي پوشيده از درختان کهنسال در فاصله ي دويست متري دامنه ي کوه قلعه ي بند قرار گرفته است. دهانه ي آن به شکل مثلث بوده و حدود چهل متر عمق دارد و احتمالاً در گذشته محل اختفاي اشياي با ارزش و عتيقه بوده است. غار بام بامه ديدني، ترسناک و از عجايب رامسر محسوب مي شود.

ـ غار شب پره چال
 

اين غار به علت وجود خفاش هاي فراوان و آويزان از سقف به اين نام معروف شده است.

رودهاي رامسر
 

اکثر رودهاي رامسر فصلي بوده و در فصول پرباران، دچار طغيان شده و تبديل به رودي سرکش و پس از گذشتن مسافت کمي به درياي خزر وارد مي شوند.
صفارود؛ که بسيار سرکش و وحشي است و در هر دسته چند شاخه شده که شامل؛ رودخانه زکي محله، لاکش محله، فتوک محله، رضي محله و ترک رود مي شود. از ديگر رودهاي رامسر مي توان چالکرود، پلنگ رود، نمک آبرود، شوراب سررود را نام برد.

آب هاي گرم معدني رامسر
 

بخش هاي گستره يي از مرکز شهر رامسر از آب هاي گرم معدني با خاصيت هاي طبي و درماني برخوردار است که گردشگران از اين آب ها بهره مند مي شوند.
در شهرهاي « کتالم » و « سادات محله » چند وان و استخر آب گرم معدني وجود دارد که براي درمان بيماري هاي پوستي، رماتيسم و دردهاي عصبي و عضلاني سودمند است.

گرسماسر؛ بهشتي در آسمان
 

در مسير رامسر به کتالم، مسيري آسفالته، جنگلي و زيبا وجود دارد که امتداد آن به زيباترين و باشکوه ترين ييلاق واقع در رامسر مي رسد و نام آن « گرسماسر » است.
گرسماسر قدمتي تاريخي دارد و در مسير عبور کوهنورداني است که جهت استفاده از مناظر طبيعي و زيباي لپاسر به قله ي 3600متري و پربرف با شکارهاي ناياب سماموس راهي مي شوند.

تله کابين رامسر
 

تله کابين رامسر در پنج کيلومتري غرب رامسر و سيصد متري شهر چابکسر قرار دارد و به عنوان بزرگ ترين تله کابين کشور از کنار ساحل خزر تا ارتفاعات جنگلي با چهل کابين به طول دو کيلومتر امتداد مي يابد.
تله کابين رامسر تنها تله کابين در خاورميانه است که ساحل دريا را به ارتفاعات جنگلي متصل مي کند.

موزه «تماشاگه خزر»
 

اين عمارت به « کاخ مرمر » معروف بوده و در سال 1316 در ميان باغي به مساحت شصت هزار متر با شيوه ي معماري اروپايي بنا گرديده است.
در داخل کاخ گچبري هاي زيبا، سقف بسيار ديدني با چهار ستون سنگي بزرگ خوش تراش، تابلوهاي نقاشي عتيقه، فرش هاي نفيس، منبتکاري هاي استادانه و آثار منحصر به فرد هنرمندان بزرگ ايران و جهان جهت بازديد عموم به نمايش گذاشته شده است.
در اين باغ اولين نهال هاي مرکبات اصلاح شده و گونه هاي گياهي متفاوت و ناياب خارجي کاشته شده که اين موزه را به يکي از باغ هاي منحصر به فرد ايران از نظر تنوع گونه هاي گياهي تبديل کرده است.
منبع: نشريه 7 روز زندگي شماره 111



 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط