هيولاي فرهنگي

شايد پيش آمده که ميهمان ميزباناني بوده ايم که سعي کرده اند با توجيه و تبليغ برنامه هاي سالم (شما بخوانيد به ظاهر سالم ) ماهواره اي، از قبيل اخبار، مستندهاي حيات وحش، پخش مسابقات ورزشي و ... شما را قانع کنند که ماهواره صرفاً ابزار بدي نيست و اگر از آن درست استفاده شود، بسيار هم مفيد فايده است.اما واقعيت چيز ديگري است و اين چاقويي که به قول خيلي ها، به جاي آدمکشي مي تواند ميوه هم پوست بگيرد، با پنبه سر مي برد!
سه‌شنبه، 29 فروردين 1391
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
هيولاي فرهنگي

هيولاي فرهنگي
هيولاي فرهنگي


 

نويسنده: کيوان بالاسرايي




 

اشاره:
 

شايد پيش آمده که ميهمان ميزباناني بوده ايم که سعي کرده اند با توجيه و تبليغ برنامه هاي سالم (شما بخوانيد به ظاهر سالم ) ماهواره اي، از قبيل اخبار، مستندهاي حيات وحش، پخش مسابقات ورزشي و ... شما را قانع کنند که ماهواره صرفاً ابزار بدي نيست و اگر از آن درست استفاده شود، بسيار هم مفيد فايده است.
اما واقعيت چيز ديگري است و اين چاقويي که به قول خيلي ها، به جاي آدمکشي مي تواند ميوه هم پوست بگيرد، با پنبه سر مي برد!

خبرهاي صد درصد صادقانه!
 

يکي از آن نکاتي که مريدان ماهواره را حسابي اسير خودش کرده، سياست شبکه هاي خبري خاص است.
از اين شبکه خبري از بين هر سه خبر، دو خبر مرتبط با حاميان خود که همان امريکا و يهوديان هستند منتشر مي کنند و خبر بعدي را به ايران اختصاص مي دهند.
سبک کاري شان هم به اين ترتيب است: خبري که ظاهراً به ضرر امريکا و اسرائيل است را فاش مي کنند و مخاطب را به اين فکر وا مي دارند که: «عجب صداقتي دارند مسئولين اين شبکه ها!». اما واقعيت اين است که اين شبکه ها با ارائه اخبار سوخته و کم ارزش از حاميان خود، زمينه را براي جلب اعتماد مردم مهيا مي کنند تا در خبرهاي بعدي، يک گاف جانانه و يک خالي بندي تاريخي در موارد ايران ارائه بدهند!

جميع شير و پلنگ ها
 

خب الأن يک عده با خودشان مي گويند؛ مستندهاي حيات وحش که موردي ندارد.
بله ... واقعاً مستندهاي حيات وحش هم براي خودشان عالمي دارند و طرفداران بسياري هم براي خودشان دست و پا کرده اند.
اما واقعاً کسي را سراغ داريد که فقط و فقط به خاطر مستندهاي حيات وحش تشکيلات ماهواره را نصب کرده باشد و بعد از نصب ماهواره، تمام شبکه ها را به جز شبکه هاي مستند حذف کرده باشد؟!
با تمام اين اوصاف ذکر چند نکته در اين مورد خالي از لطف نيست که همين شبکه هاي اختصاصي پخش مستندهاي حيات وحش هم عاري از «ان قلت » نيستند!
بعضاً مجريان يا ماجراجويان اين برنامه ها، خانم هايي هستند که از نظر پوشش و نوع لباس که استفاده مي کنند چندان «عليه السلام» نيستند!
همين طور در خلال برنامه مستند، گاه تصاويري از دنياي حيوانات پخش وي شود که به هيچ عنوان از نظر اخلاقي پسنديده نيست!
خب آن ها که جزء حيوانات و جانوران و درندگان هستند و شما هم هيچ تکليفي ندارند. اما فيلمبرداري و پخش اين تصاوير توسط برنامه سازان و تماشاي آن ها توسط مخاطبان که صد در صد تکليف دارند، آرام آرام تأثير خودش را روي ذهن مخاطب مي گذارد و ناخواسته فکر و ذهن مخاطب را به سمت ابتذال مي کشاند.

مباحث کارشناسي
 

به جهت اين که تازگي ها «خود سياستمدار بيني !» مردم به شدت عود کرده، خيلي ها در تمام مباحث سياسي دخول مي کنند و زير و بم مسائل سياسي را از ديدگاه خودشان بررسي مي کنند و براي تقويت منابع اطلاعاتي شان ساعت ها پاي شبکه هاي تحليل سياسي ماهواره اي مي نشينند.
اطلاع داشتن از اتفاقات سياسي روز ايران و جهان اصلاً نکته بدي نيست و بيداري سياسي و اجتماعي مردم موجب پيشرفت جامعه خواهد بود.
اتفاقاً برنامه سازان خاص برنامه هاي سياسي از همين نکته «بُل » گرفته اند و تلاش مي کنند از اين حربه و علاقه مردم به مباحث سياسي کمال حسن سوء استفاده را ببرند!
به همين دليل با پرداخت مبالغي قابل توجه به افرادي که ژست هاي بي طرفانه و مودبانه و موذيانه تحويل مخاطب مي دهند، برنامه اي به ظاهر سياسي راه مي اندازد و در خلال تمام برنامه ها، تلاش مي کنند با سياه نمايي و تحليل هاي واژگون اخبار ايران، به اهداف خود برسند.
همين دشمنان و غربي هايي که براي نفس کشيدن هم در خلال برنامه ازمردم طلب کمک هاي نقدي مي کنند، با دست و دلبازي تمام شبکه هاي ماهواره اي متعدد را با هزينه هاي گزاف راه اندازي کرده و با مشارکت عده اي که جز پول و رسيدن به منافع شخصي خود به چيزي ديگري فکر نمي کنند، تلاش مي کنند که با همان ژست هاي به ظاهر مودبانه و موذيانه؛ تحليل هاي واژگون خود را به خورد مردم بدهند.

پخش مسابقات ورزشي
 

اين بخش از بحث، آن قدر روضه اش مکشوف است که نيازي به پر حرفي نيست!
حتماً شما هم تأييد مي کنيد که اگر فردي به دنبال تماشاي مسابقات فوتبال فلان کشور باشد، نيازي به تماشاي حواشي خاص (!) تماشاگران ورزشگاه که توسط دوربين هاي مستقر در ورزشگاه شکار مي شوند نيست! بزنيم به تخته شبکه سه سيماي خودمان و همين طور بخش هاي مربوط به اخبار ورزشي را در تمام دنيا زير ذره بين دارند و شرح ما وقع به اطلاع مخاطبين مي رسد.

اين قصه سر دراز دارد!
 

بحث ماهواره، بحثي نيست که بخواهيم و بتوانيم در مورد جزء به جزء آن صحبت کنيم.
کافي ست به اين نکته بسنده کنيم که بسياري از تصاوير و فيلم هاي مستهجن و معلوم الحال شبکه هاي ماهواره اي، حتي در کشورهاي غربي که مهد اين به ظاهر آزادي ها هستند نيز، طرد شده و خود غربي ها هم از دست اين همه افسار گسيختگي خسته شده اند، چه برسد به مائي که مسلمانيم و در عرف و فرهنگ اصيل مان به هيچ عنوان چنين چيزهايي را بر نمي تابيم.
هيچ کدام ما تحمل اين را نداريم که در لحظاتي که در جمع خانواده به تماشاي تلويزيون نشسته ايم، صحنه اي حاوي کوچکترين بي عفتي مشاهده کنيم چه برسد به اين پاي اين هيولاي فرهنگي را به خانه باز کنيم که حتي فشار سهوي يک دکمه، صحنه اي مستهجن را در حضور خانواده روي صفحه تلويزيون پديدار کند!
منبع: نشريه ديدار آشنا - شماره 126



 

ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
موارد بیشتر برای شما
شعر با حرف ر برای مشاعره با انواع شعرهای معروف
شعر با حرف ر برای مشاعره با انواع شعرهای معروف
شعر با حرف د برای مشاعره با انواع شعرهای معروف
شعر با حرف د برای مشاعره با انواع شعرهای معروف
شعر با حرف ذ برای مشاعره با انواع شعرهای معروف
شعر با حرف ذ برای مشاعره با انواع شعرهای معروف
شعر با حرف ز برای مشاعره با انواع شعرهای معروف
شعر با حرف ز برای مشاعره با انواع شعرهای معروف
شعر با حرف خ برای مشاعره با انواع شعرهای معروف
شعر با حرف خ برای مشاعره با انواع شعرهای معروف
پهپادی که به‌یاد دانش‌آموزان شهید مینابی پرتاب شد
play_arrow
پهپادی که به‌یاد دانش‌آموزان شهید مینابی پرتاب شد
یورش شهرک‌نشینان صهیونیست به مسجدالاقصی
play_arrow
یورش شهرک‌نشینان صهیونیست به مسجدالاقصی
مامانی ۵ ماه دوریتو کشیدم...
play_arrow
مامانی ۵ ماه دوریتو کشیدم...
حدادعادل: دست‌هایی اجازه نمی‌دهند که...
play_arrow
حدادعادل: دست‌هایی اجازه نمی‌دهند که...
یک اتفاق عجیب در سخنرانی ترامپ؛ تقلید دونالد دقیقا پشت سرش!
play_arrow
یک اتفاق عجیب در سخنرانی ترامپ؛ تقلید دونالد دقیقا پشت سرش!
درسی که آمریکا و اسراییل از جنگ ۱۲ روزه گرفتند چه بود؟
play_arrow
درسی که آمریکا و اسراییل از جنگ ۱۲ روزه گرفتند چه بود؟
آتش گرفتن هواپیمای ام‌ وی-۲۲بی آسپری تفنگداران دریایی آمریکا در تمرین آموزشی
play_arrow
آتش گرفتن هواپیمای ام‌ وی-۲۲بی آسپری تفنگداران دریایی آمریکا در تمرین آموزشی
واکنش ضد ایرانی مارکو روبیو به محاصره دریایی عربستان توسط یمن
play_arrow
واکنش ضد ایرانی مارکو روبیو به محاصره دریایی عربستان توسط یمن
ادعای جدید مارکو روبیو درباره زمان دسترسی ایران به سلاح هسته‌ای
play_arrow
ادعای جدید مارکو روبیو درباره زمان دسترسی ایران به سلاح هسته‌ای
روایت خلبان پیشکسوت ارتش جمهوری اسلامی ایران از بمباران پایگاه الدوره عراق در جنگ دفاع مقدس
play_arrow
روایت خلبان پیشکسوت ارتش جمهوری اسلامی ایران از بمباران پایگاه الدوره عراق در جنگ دفاع مقدس