«مردم» رکن اساسی در تحقق شعار تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی

طی سالیان اخیر برخی اشتباهات و برخی سوء استفاده ها از شرایط منجر به ورود محصولات خارجی در حوزه افزودنی ها، تنقلات و بخصوص میوه و برنج شده که این خطری برای آینده صنعت موادغذایی و کشاورزان زحمت کشی که در...
يکشنبه، 24 ارديبهشت 1391
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: حجت اله مومنی
موارد بیشتر برای شما
«مردم» رکن اساسی در تحقق شعار تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی

«مردم» رکن اساسی در تحقق شعار تولید ملی حمایت از کار و سرمایه ایرانی
 


 

نویسنده: محمد جواد نظامی پور




 
حسب فرمایشات عاقلانه و آینده نگر مقام معظم رهبری در نامگذاری سال 1391 به نام سال تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی لازم است برای رسیدن به این هدف متعالی و ارزشمند، هر ایرانی به سبد هزینه ای خود دقت بیشتری کند، آن را تحلیل کند، اصلاح کند تا بتواند سرمایه های خود را در قالب هزینه های خود در صنعت تولید ایرانی تزریق کند تا وظیفه خود در رشد و ارتقای تولید ملی که منجر به اشتغال زایی، رفاه، زندگی مطلوب تر، حفظ سرمایه های طبیعی ملی و در نهایت امنیت غیرقابل خدشه اقتصادی و اجتماعی و قطع دست سوء استفاده گران خارجی و داخلی از دارایی ملت ایران می شود را انجام دهد.
بخش عمده ای از سبد هزینه ای هر ایرانی خوراک مصرفی وی است که خوشبختانه بخش عمده آن، محصولات تولید ایران است که الحق و الانصاف دارای کیفیتی در شأن بازارهای جهانی است.
البته طی سالیان اخیر برخی اشتباهات و برخی سوء استفاده ها از شرایط منجر به ورود محصولات خارجی در حوزه افزودنی ها، تنقلات و بخصوص میوه و برنج شده که این خطری برای آینده صنعت موادغذایی و کشاورزان زحمت کشی که در اثر واردات محصولات خارجی در معرض ضرر و حتی ورشکستگی و کنار گذاشتن مزرعه و باغ هستند است.
هر ایرانی باید این خطر را احساس کند که اگر روزی برسد(این روز دیر نیست اگر نخواهیم و اراده نکنیم که مواد غذایی بخصوص میوه و برنج خود را از محصولات ایرانی تهیه کنیم، لازم به ذکر است برنج جزء 5 کالای عمده وارداتی به ایران است که خود خطری برای آینده تولید این قلم پرمصرف است) که دیگر تولید داخلی محصلات کشاورزی و خوراکی کاهش چشمگیری یابد دشمن می تواند آسیب جدی به تغذیه و سلامتی ما و فرزندان ما برساند. اما از آن سو خرید محصولات خوراکی تولید داخل بخصوص میوه باعث تقویت کشاورزی، ایجاد اشتغال در روستاها و کوچ معکوس به سمت روستاها و کاهش تراکم جمعیت شهرها و قطع دست دشمنان از سوء استفاده از این حربه خطرناک است.
لذا بر هر ایرانی واجب است اراده کند حداکثر تأمین سبد خوراک خانواده را از محصولات ایرانی صورت دهد. اگر در بازار دو محصول ایرانی و خارجی دیدیم(حتی اگر ظاهر محصول خارجی اندکی مطلوب تر از محصول ایرانی بود) خرید از محصول ایرانی داشته باشیم که این توسعه بازار محصولات ایرانی قطعا منجر به سرمایه گذاری تولید کنندگان بر بهبود کیفیت ذاتی و ظاهری محصولات خواهد شد.
بخش دیگری از سبد هزینه ای، محصولات بادوام خانگی مانند ظروف و لوازم آشپزخانه و لوازم خانگی برقی و مبلمان خانگی است.این بخش که درصد محسوسی را در سبد هزینه ای دارد خوشبختانه کاملا از محصولات ساخت داخل با بهترین کیفیت(کیفیتی رقابتی در عرصه بازارهای بین المللی) است. ظروف چینی و فلزی، لوازم خانگی مانند یخچال، تلویزیون، لباسشویی، اجاق گاز و مبلمان خانگی همگی در بهترین شرایط کیفیتی و خدمات پس از فروش از تولیدکنندگان ایرانی قابل تأمین است.
متاسفانه تفکرانی منفی و ناصحیح در مورد کیفیت این محصولات و برخی چشم و هم چشمی ها خدا ناپسندانه منجر به خرید از این دست محصولات خارجی می شود. ثمره خرید محصولات ایرانی با دوام خانگی توسعه اشتغال و سرمایه گذاری داخلی و قطع دست دلالان از بازارهای بی نظیر ایران است که باعث ایجاد بازارهای سرمایه گذاری صنعتی می شود که آن نیز به نوبه خود جایگاهی است که برای تأمین رفاه بیشتر خانواده و آینده فرزندان می توانیم در آنها سرمایه گذاری کنیم.
انشا الله تصمیمی بگیریم و اراده کنیم از امروز با توکل بر خدا و مشورت با دوستان و آشنایان در شناسایی بهترین محصولات ایرانی و با نیت آبادانی وطن که مورد رضایت خداوند در خدمت به هموطنان است هر آنچه از محصولات بادوام خانگی لازم داریم را از تولیدات ایرانی تأمین کنیم. انشاالله هر عروس ایرانی که به خانه بخت می رود جهیزیه در شأن خود که همگی از سبد کالای ایرانی تأمین شده به همراه داشته باشد.
بخش دیگر از سبد هزینه ای، منسوجات و کیف و کفش است. متاسفانه در سالهای اخیر محصولاتی وارد این سبد شده اند که عمدتا به دلیل قیمت ارزان توانسته اند جایی در بازار باز کنند که در اکثر این محصولات کیفیت پایین عامل ارزان قیمتی آنهاست. انواع منسوجات و کیف و کفش ساخت چین از این قبیل هستند. یک حساب سرانگشتی نشان دهنده ضرر خریدار در خرید این محصولات بی کیفیت و ارزان قیمت است.
در سال های اخیر بسیاری از نساجی های شهرهای مختلف کشور مانند اصفهان و یزد بخاطر این شرایط ورشکسته شده و کارگران آنها بیکار شده اند. دیر زمانی نگذشته از روزی که صنعت نساجی دومین صنعت اشتغال زا در ایران بود ولی متاسفانه در حال حاضر به سمت کوچک تر شدن و کوچک تر شدن می رود.
زمانی شرکت کفش ملی ایران از بزرگترین صادرکنندگان ایرانی بود ولی در حال حاضر اثری از آن برند معروف و مشهور کفش ملی نیست.
وظیفه ما خرید کالاهای ایرانی مانند کفش های بی نظیر دوخت تبریز، حوله ها و پتوهای بافت اصفهان، پارچه های بافت یزد، دمپایی های تولید قم و کیف های چرمی تولید تهران است. و وظیفه تولیدکنندگان سرمایه گذاری روی طرح های جدید و جذاب با کیفیت برتر از طریق بکارگیری متخصصان فنی و کارشناسان خبره علوم بازاریابی است. خوشبختانه در ایران دانشگاه ها و دانشکده های متعددی در زمینه علوم نساجی و مدیریت بازار پرورش نیرو می دهند که پشتوانه ی با قدرتی برای تولید و رشد دوباره این صنعت مهجور هستند.اما همه به ما مصرف کنندگان ایرانی باز می گردد که خیال سرمایه گذاران و صنعتگران و متخصصان ایرانی را از فروش محصولاتشان با خرید محصولات ایرانی راحت کنیم.
بخش دیگری از سبد هزینه ای خانوار ایرانی که در 10 سال اخیر رشد چشمگیری داشته است، محصولات و خدمات حوزه دیجیتال و سایبر است. این بخش از سبد هزینه ها از خرده محصولاتی مانند لوح های فشرده و لوازم جانبی رایانه های خانگی شروع شده و تا محصولات با تکنولوژی برتر مانند انواع تلفن های همراه هوشمند و تبلت ها ادامه می یابد. حتی خدماتی مانند انواع خدمات اینترنتی از طریق وبسایت ها و انواع نرم افزارهای کاربردی از اجزای این بخش از سبد هزینه خانوار ایرانی است.
خوشبختانه ایرانی با نبوغ خود توانسته خیلی زود در این صنعت هم حرفی برای گفتن داشته باشد. لذا در این بخش نیز استفاده از محصولات تولید داخل و اعتماد به توانایی متخصصین و تولیدکنندگان داخلی برای هر ایرانی واجبی دینی و عقلانی است. در بخش هایی از این صنعت هم که هنوز تولید داخلی وجود ندارد انشاالله با اقبال بیشتر ملتِ با اراده ایران به محصولات داخلی موجبات سرمایه گذاری های بیشتر(با اطمینان از سودآوری بازار) برای متخصصان صنعتی و سرمایه گذاران فراهم می شود و در طی همین سالهای پیش رو خواهیم دید که دنیا از اعجاب قدرت ایرانیان مسلمان بیشتر انگشت به دهان باقی خواهند ماند.این از وظیفه هر ایرانی مسلمان و دِینی که به وطن و هموطنان خود دارد.
اما تولیدکنندگان و متخصصان و صنعتگران نیز وظیفه خطیری بر دوش دارند. خوشبختانه صنعتگران زحمتکش و کارآفرینان با شهامت ایرانی نشان داده اند که اگر اطمینان حداقلی از نتیجه سرمایه گذاری خود داشته باشند در برابر رقبای خارجی حرف های زیادی برای گفتن دارند. اما این کافی نیست و راز موفقیت بیشتر اعتماد به دانش و دانشگاهیان است. این دانشگاهیان هستند که می توانند با تولید دانش روز قدمگاه مطمئنی برای سرمایه گذاران در صنعت های مختلف ایجاد کنند تا با اطمینان خاطر به سرمایه گذاری بر طرحهای جدید، بهره ور، سودآور و اینده نگر اقدام کنند. ارتباط میان صنعت و دانشگاه محل به هم رسیدن دو بازوی پرتوان برای برداشتن سدهای پیشروی توسعه تولید ملی و سرمایه ایرانی است.
کارگران کارخانه ها، متخصصان فنی دانش آموخته در دانشگاه های ایران، ایده پردازان خلاق در عرصه صنعت و تجارت و تک تک افرادی که در زنجیره تامین و تولید محصولات ایرانی گوشه ای از کار را به عهده دارند هم باید با اعتماد و اتکا بر خداوند و برای آینده ای روش تمام توان خود را بکار گیرند تا انشاالله روزی فرارسد عبارت "طراحی و تولید در ایران" با کلمات فارسی به چشم تمام جهانیان آشنا بوده و نشان از برتری کیفی و قابل اطمینان بودن آن کالا باشد.

منبع:خبرگزاری دانشجو
ارسال توسط کاربر محترم سایت : hasantaleb




 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط