دشت ناشناخته

سکوت کنید، اینجا پر از آرامش است؛ قرن هاست که ساکنان« لزور» روزها و شب هایشان را آرام پشت سر می گذارند و مهمان تازه ای نباید آسودگی شان را برهم بزند. لزور با وجود آنکه
يکشنبه، 28 آبان 1391
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
دشت ناشناخته
 دشت ناشناخته

نویسنده: بساران لهونی نژاد



 

راهنمای سفر به دشت لزور و تنگه لاسک در حوالی تهران

سکوت کنید، اینجا پر از آرامش است؛ قرن هاست که ساکنان« لزور» روزها و شب هایشان را آرام پشت سر می گذارند و مهمان تازه ای نباید آسودگی شان را برهم بزند. لزور با وجود آنکه چندان از پایتخت دور نیست، اما سال هاست که روال آرام زندگی را همچنان حفظ کرده. اینجا روستایی است پر از باغ و پرچین و گندم زارهایی که هنوز می شود کشاورزانی را با ابزار قدیمی کشت، مثل گاو آهن در کشتزارهایشان دید. لزورِ آرام، طبیعتی آرام هم دارد. از میان کوچه باغ های باریک و کناره رودخانه اش که بگذرید، مهمان تنگه و کوه و دشتی می شوید که صدای باد، آب و پرندگان، بیشترین صدای آنجاست. برای رسیدن به بخش های مختلف طبیعت روستا که لزوری ها به هر کدامشان نامی داده اند، باید یکی دو ساعتی وقت گذاشت، از پایتخت تا لزور حدود 2 ساعت و نیم راه است. پس صبح زود راه بیفتید تا یک روز تعطیل را در آرامش این روستای بکر بگذرانید.

کجا بمانیم؟

شب آرام لزور

اگر قصد اقامت در لزور را دارید، می توانید در چادر بمانید یا یک خانه روستایی اجاره کنید. لزور در دل طبیعت قرار دارد و می توانید هر جایی که خواستید، اتراق کنید اما توصیه ما این است که در کنار بنای امامزاده بمانید.

چطور برسیم؟

همسایه ارجمند

لزور در 26 کیلومتری جاده فیروز کوه قرار دارد و قبل از لزور، باید به شهر ارجمند برسید.
- وارد جاده فیروز کوه که شدید، چند کیلومتر بعد از «نمرود» و پمپ گاز و بنزین در سمت راست جاده، یک دوربرگردان می بینید که در ابتدایش یک تابلو، مسیر شهر « ارجمند» را نشان می دهد. بلافاصله پس از آنکه در مسیر تهران قرار گرفتید، در سمت راست جاده، یک تابلو دوباره خروجی ارجمند را نشان می دهد. جاده 36 کیلومتری تا لزور آسفالت است و حدود نیم ساعت بعد و پس از گذشتن از روستای « سله بن» و ارجمند به لزور، آخرین روستای این مسیر، خواهید رسید.
دشت ناشناخته

کجا بگردیم؟

روستا، دشت، دریاچه

- در لزور، روستا را که به سمت کوهستان ادامه دهید، طبیعت بکر در انتظارتان است. ساکنان روستا به این تنگه ها و دشت ها اسامی مختلفی مثل لاسک، موج چشمه و سیاه رود داده اند، اما از میان اینها، طبیعت لاسک از همه مشهورتر است.
- از روستا تا دشت:
پس از اینکه به لزور رسیدید، می توانید خودروتان را در میدانگاه ابتدای روستا پارک کنید و پیاده، راهی دشت شوید. درست در همین میدانگاه، یک مسجد و تکیه قرار دارد. اگر از روستاییان سراغ جایی را برای تماشای طبیعت و تفرج بگیرید، به شما نشانی « لاسک» یا به قول خودشان« لاسنگ» را می دهند. تمام مسیر شما تا لاسک، یک جاده مالروست که گاهی شکل تنگه به خود می گیرد و از میان باغ های میوه و مزارع گندم می گذرد. تا رسیدن به تنگه لاسک، حدود یک ساعت و نیم در کنار رودخانه پیاده روی خواهید کرد که آبشارهای کوچک در میانه اش شکل گرفته اند. در میانه رسیدن به لاسک، یک امامزاده زیبا هم قرار دارد که محلی ها آن را به نام«خوشنام» می شناسند، می توانید آنجا هم کمی استراحت کنید.
- از دشت تا دریاچه:
اگر چه لاسک، مقصد بیشتر مسافران لزور است، اما می توانید حدود 2 ساعت دیگر هم پیاده بروید و به دریاچه«معجزه» برسید. مسیر رسیدن به دریاچه از لاسک تقریباً مشخص است؛ چون تورهای دوچرخه سواری زیادی آنجا برگزار می شود و مسیر به خوبی پاکوب شده؛ البته از خود لزور هم یک راه خاکی ماشین رو وجود دارد که می توانید نشانی اش را از مردم محلی بگیرید.
دشت ناشناخته

نکات طلایی

عکاسی کنید

- لزور، امکانات گردشگری زیادی ندارد، ولی بقالی و نانوایی دارد و می توانید از سرویس بهداشتی مسجد هم استفاده کنید.
- اینجا هم مثل هر جای دیگر نظافت را رعایت کنید و برای حفظ پاکیزگی روستا، هیچ زباله ای در روستا جا نگذارید.
- در میانه پیاده روی از عکاسی طبیعت بکر لزور و سبک زندگی روستاییان غافل نشوید.
- اگر می خواهید تا دریاچه بروید یا دیگر دیدنی های اطراف را ببینید، با بلدهای محلی همراه شوید یا دست کم نشانی را به طور دقیق از آنها بگیرید.
- برای کمک به اقتصاد روستا از مردم محلی خرید کنید.
منبع: نشریه سرزمین من، ش 14.

 

 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط