خرمشهر در تهران

بزرگانی بودند بی ادعا، جانشان را کف دستشان گرفتند و برای دفاع از سرزمین و مردمشان به خط مقدم رفتند و بی چشمداشت و شجاعانه جنگیدند. مردمی که رنج و سختی های 8 سال دفاع مقدس را به جان خریدند، اما راضی به کم
شنبه، 12 اسفند 1391
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
خرمشهر در تهران
خرمشهر در تهران

 

نویسنده: مریم سعید نژاد




 

راهنمای بازدید از باغ موزه دفاع مقدس، بزرگ ترین باغ موزه ایران

بزرگانی بودند بی ادعا، جانشان را کف دستشان گرفتند و برای دفاع از سرزمین و مردمشان به خط مقدم رفتند و بی چشمداشت و شجاعانه جنگیدند. مردمی که رنج و سختی های 8 سال دفاع مقدس را به جان خریدند، اما راضی به کم شدن یک وجب از خاکشان نشدند. همه این شجاعت ها اگرچه از یاد نرفتنی اند، اما برای زنده نگه داشتن و قدردانی از آنها باید کاری کرد کارستان، باید از این همه آینه ای ساخت که نسل های آینده این رشادت ها را به چشم ببیند و به خاطرش بسپارد. با چنین نگاهی، موزه ای برای حفظ و نمایش این آثار با عنوان باغ موزه دفاع مقدس به وجود آمد و بعد از 6 سال از ابتدای کار، مهرماه 91 در اراضی عباس آباد تهران، همزمان با سالروز دفاع مقدس افتتاح شد. پس باید دست به کار شد و به دیدن موزه ای رفت که تازه چند هفته ای از عمرش می گذرد و گوشه ای از رخدادها و فضای سال های دفاع مقدس را می توان در آن تماشا کرد.

تخفیف برای خواص

چطور بگردیم؟

می توانید هر روز، به جز سه شنبه ها راهی شوید. ساعت بازدید موزه از 9 تا 16:30 و قیمت بلیت آن هم 5 هزار تومان است. اما برای بازدیدهای گروهی 70 درصد تخفیف دارد. تخفیف هایی هم برای خانواده شهدا، دانش آموزان و دانشجویان در نظر گرفته شده. برای بازدیدهای گروهی از قبل با روابط عمومی موزه و شماره تلفن 30-88657026(021) تماس بگیرید.

اراضی سبز موزه

چطور برسیم؟

باغ موزه دفاع مقدس در اراضی سبز عباس آباد ساخته شده که دسترسی آسان به آنجا به کمک مترو امکان پذیر است
برای رسیدن به باغ موزه دفاع مقدس باید به نشانی بزرگراه شهید حقانی، انتهای خیابان سرو، روبه روی پارک طالقانی بروید. می توانید خودروی شخصی تان را در پارکینگ بزرگی که رو به روی پارک طالقانی قرار دارد پارک کنید. اما اگر خیال بردن وسیله شخصی ندارید، بهترین راه، استفاده از مترو است. اگر خط یک مترو یا همان خط قرمزرنگ را سوار شوید و در ایستگاه حقانی پیاده شوید، درست از روبه روی پارک طالقانی سر در می آورید. از آنجا هم فقط چند قدم تا موزه فاصله دارید.
خرمشهر در تهران

باغ دفاع مقدس

کجا بگردیم؟

باغ موزه دفاع مقدس 220 هکتار وسعت دارد و شامل 8 تالار و محوطه باز و فضای سبز است

باغ و فضای موزه:

باغ زیبای موزه پر از گیاهان زیباست که جان می دهد برای قدم زدن. هنگام قدم زدن می توانید از ادوات و ماشین های مختلف جنگی دیدن کنید. معماری باغ برگرفته از باغ های ایرانی است و دریاچه وسیع وسط آن هم بسیار زیبا طراحی شده. فروشگاه، رستوران و گالری هم از ساختمان های محوطه هستند. دریاچه به نمایش های لیزری و آب و آتش مجهز است و برای اولین بار در ایران قرار است نمایش فیلم روی پرده ای از آب را در اینجا شاهد باشیم. قبل از وارد شدن به محوطه موزه و باغ با ردیف تانک ها و نفربرهای پارک شده کنار پیاده رو روبه رو می شوید. وقت ورود به موزه هم بنای مسجد جامع خرمشهر را در اندازه واقعی خواهید دید.

تالارها:

تالار اول که تالار آستانه نام دارد، شامل نقشه های دوره های مختلف ایران است. وجود تعداد زیادی اسلحه طلایی رنگ با شاخه های گل درونشان تصویر آشنایی از دوره انقلاب برای ماست. تالار حیرت و حقانیت، دومین محلی است که به آن می رسید. این تالار نشان دهنده آغاز جنگ تحمیلی است. اینجا با دیدن فضاهای بازسازی شده از شهر ویران شده خرمشهر حیرت خواهید کرد. تالار سوم، تالار دفاع است که تصاویری از جنگ و پایداری مردم دائماً روی نمایشگرهای بزرگ آن در حال نمایش است. درختان سرو شیشه ای، تالار شیشه ای مسجد و ایستگاه صلواتی از دیگر دیدنی های این تالار هستند. تالار چهارم، تالار آرامش و مقابله است و همان طور که از اسمش پیداست، حس پیشروی و پیروزی در جنگ را تداعی می کند. در این تالار می توانید از روی پل بازسازی شده شناوری که نماد پل های شناور رود کارون است عبور کنید. تالار پنجم، تالار شهادت است و به شهدای 8 سال دفاع مقدس پرداخته شده. پلاک هایی هم که هنگام عبور از پل شهادت بالای سرتان خواهید دید، فضای جالبی را برایتان خواهند ساخت. تالار ششم، تالار پیروزی است و در آن نمادهای پیروزی مثل چراغ های رنگی و شرحی از شرایط آخرین سال جنگ را خواهید دید. تالار سرانجام مربوط به ارتحال امام خمینی(ره) است و نمایی از جماران و صندلی معروف امام در آن بازسازی شده. تالار آخر هم با اسم تالار پروانه ها، شامل مجسمه هایی مثل مجسمه های فرماندهان جنگ و شهدا می شود.
منبع مقاله: ماهنامه ایرانشناسی سرزمین من آبان 1391



 

 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط