صاحبان یهودی انتخابات آمریکا

یکی از مهمترین ابزارهای مفسران و تحلیلگران سیستم های انتخاباتی بررسی سابقه عملکرد کنش های رأی دهندگان و به ویژه اقلیت های مختلف در میان آنهاست. یهودیان آمریکایی با داشتن جمعیتی حود 6/5 میلیون نفر تنها دو درصد جمعیت
دوشنبه، 28 اسفند 1391
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
صاحبان یهودی انتخابات آمریکا
صاحبان یهودی انتخابات آمریکا

 

مترجم: معصومه ثانی




 

بررسی نقش لابی یهودی در سیستم سیاسی ایالات متحده

یکی از مهمترین ابزارهای مفسران و تحلیلگران سیستم های انتخاباتی بررسی سابقه عملکرد کنش های رأی دهندگان و به ویژه اقلیت های مختلف در میان آنهاست. یهودیان آمریکایی با داشتن جمعیتی حود 6/5 میلیون نفر تنها دو درصد جمعیت ایالات متحده را تشکیل می دهند اما با این وجود به نظر می رسد که این گروه از تأثیرگذاری به مراتب بزرگتر از پتانسیل خود برخوردارند. از این رو به نظر می رسد بررسی رفتارها و عملکرد انتخاباتی جامعه یهودیان آمریکایی می تواند ابزار فهم مناسبی برای تحلیل سیستم سیاسی در این کشور باشد. یادداشت زیر خلاصه ای است از گزارش استفان ریچر، رئیس کنونی مجمع یهودیان آمریکا برای اندیشکده آمریکایی اینترپرایز که با عنوان راهنمای بومی رأی دهندگان یهودی در تارنمای رسمی این مؤسسه منتشر شده و به بررسی گرایش های انتخاباتی این بخش از جامعه آمریکا اختصاص دارد. بدیهی است چاپ و انتشار این مطلب به معنای دیدگاه سلبی یا ایجابی نسبت به آن از سوی مرجع این مقاله نیست و تنها به مفهوم آشنایی با دیدگاه های مختلف در این زمینه است.
***
بسیاری از ناظران و تحلیلگران به دنبال پاسخ به این پرسش هستند که جمعیت به نسبت کم تعداد یهودیان آمریکایی چگونه می توانند بر اکوسیستم سیاسی یا انتخابات ریاست جمهوری تأثیر بگذارند. به باور تحلیلگران، این گروه بیشتر از طریق تحت تأثیر قرار دادن ایالات پاندولی (swing states) توانایی بسیاری در چگونگی چیدمان آرای الکترال کالج دارند و از میان این ایالت ها، ایالت فلوریدا بیشترین نقش و تأثیر را دارد. جمعیت یهودیان در این ایالت پنج درصد جمعیت واجدان شرایط رأی دهی است و این رقم بر اساس آمارها از میزان رأی لازم برای تعیین مسیر رأی یک ایالت پاندولی بالاتر است. در واقع تحلیلگران انتخاباتی بر این باورند که تعداد یهودیان در 9 ایالتی که بیشترین جمعیت را دارند، بیشتر از رقمی است که در رقابت نزدیک دو کاندیدا می تواند بر نتیجه تأثیر بگذارد. چنان که در انتخابات ریاست جمهوری 2004 آرای فلوریدا، نوادا، نیوهمشایر، نیوجرسی، نیومکزیکو، نیویورک، اوهایو، پنسیلوانیا و ویسکوزین توانست به تغییر شکل نقشه انتخاباتی و پیروزی بوش بینجامد. از سوی دیگر، اهمیت رفتار و عملکرد رأی دهندگان یهودی در آمریکا به دلیل ثروت بسیار آنها و صرف هزینه های بسیار از سوی آنها به نفع کاندیدای مورد نظر خود است. به گونه ای که بر اساس آمارهای ارائه شده از سوی ارگان رسانه ای آژانس یهودیان این کشور، بین یک سوم تا یک دوم پول مورد نیاز احزاب آمریکایی یهودیان این کشور، بین یک سوم تا یک دوم پول مورد نیاز احزاب آمریکایی از سوی یهودیان تأمین می شود. در گزارشی مشابه در نیویورک آبزرور آمده که نزدیک به 60 درصد هزینه های اقتصادی کمیته ملی حزب دموکرات توسط یهودیان تأمین می شود و در مورد انتخابات ریاست جمهوری 2012 تخمین زده می شود که پول هزینه شده توسط اعانه دهندگان یهودی برای تخمین زده می شود که پول دستیابی به اهداف خود به حدود یک میلیارد دلار برسد. همچنین در دستیابی به اهداف خود به حدود یک میلیارد دلار برسد. همچنین در دستیابی به اهداف خود به حدود یک میلیارد دلار برسد. همچنین در دستیابی به اهداف خود به حدود یک میلیارد دلار برسد. همچنین در ادعایی مشابه استیون ویندمولر در هفته نامه یهودی نیویورک گفته که اعانه دهندگان یهودی 45 سنت از هر یک دلار داده شده به دموکرات ها برای تأمین هزینه های انتخاباتی خود را تأمین کرده اند. اگرچه با پدید آمدن تأمین هزینه های انتخاباتی خود را تأمین کرده اند. اگرچه با پدید آمدن گرایش های جدید در میان این گروه، بخش مهمی از هزینه های انتخاباتی نامزدهای جمهوری خواه را تأمین کرده اند. با این حال نمی توان به طور دقیق گفت که یهودیان چگونه بر انتخابات ریاست جمهوری آمریکا مؤثرند اما بر اساس نظریه range که توسط والت و میرشایمر بیان شده، ناتان گاتمن لابی رژیم صهیونیستی را صاحب و دارنده سیستم سیاسی آمریکا می داند.
یکی دیگر از نکاتی که اخیراً در مورد نحوه حمایت مالی یهودیان از کاندیداهای انتخاباتی در آمریکا مورد توجه قرار گرفته، پدیده نوظهور حمایت های آن لاین است که تلاش می کند جایگزین حمایت های آشکار شرکت های یهودی از نامزدهای ریاست جمهوری این کشور شود. بر این اساس، بسیاری از مفسران بر تأثیر مداخله مؤلفه رأی دهندگان یهودی بر نتیجه انتخابات ریاست جمهوری این کشور اذعان دارند. به نظر این گروه از تحلیلگران، یکی از دلایل دعوت به همکاری آلن سولو از سوی کمپین انتخاباتی اوباما تلاش برای به دست آوردن حداکثر حمایت یهودیان برای همراهی مالی و انتخاباتی آنها از سوی اوباما و حزب دموکرات است.

گرایش رأی دهندگان یهودی

با مفروض گرفتن تأثیرگذاری رأی دهندگان یهودی، بررسی مسابقه کنش ها و گرایش های انتخاباتی این گروه در مورد انتخابات ریاست جمهوری از سال های 1916 تا 2008 نشان می دهد که این گروه در عملکرد انتخاباتی خود به طرز معناداری به حمایت از نامزد دموکرات ها پرداخته است. به گونه ای که در این مدت تنها در سال 1980 و هنگام کاندیداتوری مجدد کارتر، آرای این گروه به دموکرات ها به میزان کمتر از 50 درصد کاهش پیدا کرده است. اگرچه این ریزش در حمایت از دموکرات ها به معنای گرایش آنها با نامزد حزب جمهوری خواه نبوده است.
تحلیل های مبتنی بر جامعه شناسی سیاسی در حوزه رأی دهندگان یهودی در انتخابات آمریکا نشان می دهد که تمایل این گروه از آمریکاییان به حزب دموکرات ناشی از چند علت عمده است. از سویی به طور سنتی در میان این گروه این باور وجود دارد که دموکرات ها به حقوق مذهبی آنها احترام می گذارند زیرا دموکرات ها احترام به حقوق مذهبی را در زمره حمایت از حقوق مدنی به شمار می آورند. از سوی دیگر در نظر جامعه یهودیان‌آمریکایی فرانکلین روزولت از حزب دموکرات طی جنگ جهانی دوم قهرمانی بود که به هرچه فراگیرتر و عملی تر شدن خواسته های آنان جامعه عمل پوشانید. این گروه در مورد ترومن، از دیگر رؤسای جمهور آمریکا از حزب دموکرات، به دلیل تلاش برای به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی چنین احساسی دارند. نکته دیگر آن است که حزب دموکرات به حمایت از آموزه لیبرالیسم اجتماعی و سکولاریسم مشهور است. در واقع بر پایه چنین نگرشی عموم یهودیان آمریکا در صحنه سیاسی این کشور هوادار حزب دموکرات هستند. با این وجود در میان یهودیان ارتدوکس به دلیل پایبندی بیشتر به مذهب، تمایل بیشتری به جمهوری خواهان دیده می شود. این گروه که حدود 10 درصد از جمعیت یهودیان آمریکا هستند، تأمین کننده عمده پول و امکانات اقتصادی برای حزب جمهوری خواه هستند.
پس از بررسی زمینه های اجتماعی و سیاسی داخلی آمریکا در ساخت و چیدمان آرای یهودیان این کشور باید به ارتباط میان منافع رژیم صهیونیستی و کنش های انتخاباتی رأی دهندگان یهودی اشاره کرد. تحلیل آمارهای انتخاباتی عادت های انتخاباتی یهودیان آمریکا نشان می دهد یکی از مسائل کلیدی در انتخاب آنها حمایت از منافع تل آویو است. به طور مثال در سال 1976 جیمی کارتر 71 درصد آرای یهودیان را کسب کرد اما پس از چهار سال و هنگامی که به نظر آنها سیاست های کارتر با منافع رژیم صهیونیستی سازگاری کمتری داشت، در سال 1980 این حمایت به 45 درصد کاهش یافت. فارغ از اینکه با چنین تحلیلی موافق یا مخالف باشیم، بررسی رفتار لابی های یهودی نیز شاهدی بر این مدعاست. همچنین مطالعه های انجام شده توسط آژانس یهودیان آمریکا نشان می دهد که پس از خواسته های اقتصادی این گروه در انتخابات 2012، منافع رژیم صهیونیستی در رتبه دوم مطالبات این گروه از رأی دهندگان قرار دارد که این موضوع خود نشان دهنده آن است که عملکرد یهودیان آمریکایی در انتخابات ریاست جمهوری به طرز معناداری در ربط وثیق با منافع سیاسی و بین المللی تل آویو قرار دارد.
منبع تحقیق: http://www.gatherthejews.com
منبع مقاله: همشهری دیپلماتیک شماره 65



 

 



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط