چه کرم‌پودری بخریم؟

بسیاری از مردم تصور می‌کنند کرم‌پودر فقط برای سفید‌تر شدن پوست کاربرد دارد در حالی‌ که شیمیدان‌‌ها این ماده آرایشی را برای بهبود ظاهر پوست و ایجاد حالتی طبیعی در آن تهیه کرده‌اند. اگر قصد خرید کرم‌پودر دارید، این راهنما را بخوانید.
يکشنبه، 6 مرداد 1392
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
چه کرم‌پودری بخریم؟
   چه کرم‌پودری بخریم؟

 

نویسنده: یاسمین ثریا




 

راهنمای انتخاب کرم‌پودر مناسب

بسیاری از مردم تصور می‌کنند کرم‌پودر فقط برای سفید‌تر شدن پوست کاربرد دارد در حالی‌ که شیمیدان‌‌ها این ماده آرایشی را برای بهبود ظاهر پوست و ایجاد حالتی طبیعی در آن تهیه کرده‌اند. اگر قصد خرید کرم‌پودر دارید، این راهنما را بخوانید.

نوع‌ پوستتان چیست؟

اگر می‌خواهید کرم‌پودر روی پوستتان خوب بخوابد، به‌طوری که کسی متوجه نشود روی پوستتان کرم‌پودر زده‌اید، کرم‌پودری انتخاب کنید که مخصوص نوع پوست شماست. ضمن اینکه طیف رنگ پوست انسان‌ها نیز بسیار گسترده است. یعنی نباید فکر کنید رنگ تیره، برنزه، روشن و سفید تنها رنگ‌های کرم‌پودر هستند. اصلا اگر لوازم آرایش فروشی یا برندی فقط همین چند رنگ را در اختیار شما گذاشت، کرم‌پودرتان را از جای دیگر یا برندی دیگر انتخاب کنید. پوست به جز درجه تیرگی و روشنی‌اش، یک رنگ زمینه‌ای هم دارد. در برخی افراد این رنگ کمی زرد و در برخی دیگر صورتی روشن است. رنگ پوست با افزایش سن هم تغییر می‌کند مثلا اگر در دوران جوانی یک رنگ به‌خصوص از کرم‌پودر را استفاده می‌کردید، در دوران میانسالی هم نباید همان را تهیه کنید.

سؤال دیگری که باید به آن جواب داد این است که اصلا باید چقدر کرم‌پودر بزنیم؟

این مساله به سن و ظاهر پوستتان بستگی دارد. اگر جوان هستید یا هنوز پوستتان تغییررنگ نداده و صاف، بی‌لک و خوشرنگ است، نباید مقدار زیادی کرم‌پودر به صورتتان بزنید. ضمن اینکه متخصصان پوست توصیه می‌کنند برای خرید کرم‌پودر، نباید به شهرت برند بسنده کرد. چون گاهی محصولات گران‌قیمت و مشهور هم کیفیت بالایی ندارند. در خرید کرم‌پودر باید به پوستتان توجه کنید، ممکن است پوستتان با یک کرم‌پودر ارزان‌قیمت ظاهر بسیار خوبی پیدا کند و به‌اصطلاح به راحتی روی آن بخوابد اما یک کرم‌پودر گران‌قیمت، برای آن مناسب نباشد. هنگام خرید حتما به تاریخ انقضای آن نیز توجه کنید. کرم‌پودر هم یک ماده شیمیایی است که عمر مفیدی دارد. اگر هر روز 3-2 بار هم کرم‌پودر بزنید، حداقل 6-5 ماه طول می‌کشد تا تمام شود، بنابراین دقت کنید تاریخ مصرف آن رو به اتمام نباشد. زیرا این محصولات به مدت محدودی قابل‌استفاده هستند. سعی کنید از کرم‌پودرهای مایع فقط 6 ماه استفاده کنید و اگر بوی بد گرفت یا بافتش غیرعادی شد، حتما آن را دور بیندازید.

اگر پوست‌تان چرب است...

پوست چرب یکی از پردردسرترین انواع پوست است. اگر پوست چربی دارید، باید در انتخاب کرم پودر بیشتر دقت کنید:
کرم‌پودرهای بدون چربی (oil-free) و مات انتخاب کنید تا درخشش بیش‌از حد پوست‌تان کم و ماندگاری آن روی پوستتان بیشتر شود. شما می‌توانید از پودرهای فشرده هم استفاده کنید.
قبل از استفاده از کرم‌پودر از مواد پاک‌کننده چربی پوست استفاده کنید.
از ضدآفتاب‌ها و مرطوب‌کننده و سایر محصولات مراقبت پوستی که مواد رنگی دارند، استفاده نکنید زیرا حالت ناخوشایندی به پوستتان خواهند داد.

اگر پوست‌تان خشک است...

نگهداری از پوست خشک به طور کلی آسانتر است ولی اگر پوست‌تان خیلی خشک است، هنگام خرید کرم پودر این نکات را در نظر بگیرید:
• دنبال کرم‌پودرهایی باشید که علاوه بر رنگ مناسب، کمی پوست را براق هم می‌کنند. سراغ کرم‌پودرهای مایع با پایه روغنی (oil-based) بروید.
• از تهیه و مصرف پودرهای فشرده، بدون چربی و ترکیب پودر و آب اجتناب کنید.

اگر پوست‌تان طبیعی است...

برای شما انتخاب کرم‌پودر آسان‌تر است. دنبال محصولی باشید که بتواند به بهترین نحو، پوستتان را پوشش دهد.
اگر پوستتان مشکل خاصی دارد، محصولی را انتخاب کنید که آن مشکل را بپوشاند.

اگر نوجوان هستید...

بهتر است نوجوانان تا حد امکان از مصرف مواد آرایشی سنگین مثل کرم‌پودر اجتناب کنند تا هم طراوت پوستشان حفظ شود هم ظاهری مناسب سنشان داشته باشند. مصرف کرم‌پودر از سنین کم، باعث ایجاد مشکلاتی در پوست می‌شود. هرچه کمتر کرم‌پودر بزنید، بیشتر از شر جوش‌های زشت در امان می‌مانید. اگر از کرم‌پودر برای پوشاندن مشکلات پوستی استفاده می‌کنید به متخصص پوست مراجعه کنید تا کرم‌پودر مناسب برایتان تجویز کند.

اگر پا به سن گذاشته‌اید...

شاید در افراد مسن تمایل به استفاده از کرم پودر بیشتر از جوان‌ترها باشد، ولی بهتر است این نکات در نظر گرفته شود:
کرم‌پودر می‌تواند چروک‌های پوست را بپوشاند، به شرطی که درست از آن استفاده کنید و نوع مناسبی را تهیه کرده باشید.
استفاده بیش از اندازه از کرم‌پودر در هر نوبت، ظاهر پوست را پیر نشان می‌دهد.
اگر برای پوشاندن چین و چروک‌ها مقدار زیادی کرم‌پودر روی پوستتان بزنید، کرم لابه‌لای چروک‌ها می‌ماند و پوستتان شبیه زمینی پر از جوی‌های مملو از کرم‌پودر می‌شود.
برای پوشاندن چروک‌ها دنبال کرم‌پودرهای با پایه روغنی باشید.

کرم پودر؛ انواع و اقسام

وقتی به داروخانه یا فروشگاه لوازم آرایشی می‌روید، برای انتخاب یک کرم پودر گزینه‌های متعددی را پیش رو دارید. نکات زیر به انتخاب کرم پودر مناسب شما کمک می‌کنند:
کرم‌پودر پرایمر: این نوع کرم‌پودر بی‌رنگ است یعنی بعد از مصرف آن رنگ پوست عوض نمی‌شود با استفاده از این محصول بستری مناسب برای پوست فراهم می‌شود و می‌توانید کرم‌پودر اصلی‌تان را به پوست بزنید یا حتی دیگر از کرم‌پودر استفاده نکنید.
مرطوب‌کننده رنگی: این محصول برای مصارف خاص نیست و تولیدکنندگان آن را برای عموم مردم ساخته‌اند. این محصول ضمن نرم کردن پوست، رنگ آن را بهبود می‌بخشد و ممکن است ضدآفتاب هم باشد. اگر پوستتان مستعد جوش‌زدن یا چرب است از این محصولات استفاده نکنید.
کرم‌پودر براق‌کننده: این محصول ظاهر پوستتان را براق می‌کند و برای استفاده در روز مناسب است. براق‌کننده را باید روی کرم‌پودر و قسمت‌های به‌خصوصی از پوست زد (گونه‌ها، خط ابرو و حدقه چشم‌ها) تا پوست حالت درخشانی بگیرد. اگر پوستتان چرب است، از مصرف این محصول خودداری کنید.
کرم‌پودر خالص (شیر sheer): این محصول همان کرم‌پودر اصلی است و باعث می‌شود پوست درخشان‌تر به نظر برسد. به علاوه باعث گرفتگی منافذ پوست نمی‌شود. اگر زیاد اهل آرایش نیستید، این محصول برای شما مناسب است.
کرم‌پودر استیک: این محصول معمولا از ترکیب کانسیلر و کرم‌پودر ساخته می‌شود و برای پوست واقعا سنگین است اما ظاهر پوست را به نحو قابل‌توجهی بهبود می‌بخشد.
نظر متخصص پوست و مو / دکتر بهروز باریک‌بین*

کرم‌پودر جوش صورت را تشدید می‌کند

قبل از مصرف کرم‌پودر حتما پوست را تمیز کنید زیرا ذرات و آلودگی‌های روی آن می‌توانند منافذ ترشح چربی را ببندند. به‌طور کلی پوست ممکن است دو نوع واکنش حساسیتی به مواد آرایشی نشان دهد؛ درماتیت تماسی آلرژیک و درماتیت تماسی تحریکی.
التهاب تماسی آلرژیک در افرادی بروز می‌کند که به ماده یا مواد به‌خصوصی از یک محصول حساسیت دارند. علایم این مشکل قرمزی، تورم و خارش است که هم در محل استعمال و گاهی در سایر نقاط بدن خود را نشان می‌دهد. درماتیت تماسی تحریکی از نوع قبلی شایع‌تر است و در افراد بسیاری اتفاق می‌افتد. این مشکل زمانی ایجاد می‌شود که ماده‌ای محرک و خشن به پوست آسیب برساند. این درماتیت معمولا به‌صورت قسمت‌هایی خارش‌دار، پوسته‌پوسته و قرمز روی پوست ایجاد می‌شود و ممکن است درنهایت تاول هم بزند. اصلا به این تاول‌ها دست نزنید. گاهی حساسیت به کرم‌پودر و سایر محصولات آرایشی بلافاصله بعد از مصرف یا پس از سال‌ها خود را نشان می‌دهد. به محض ایجاد حساسیت پوستی حتما مصرف کرم‌پودر و سایر مواد آرایشی را قطع کنید و بعد از بهبود علایم مصرف آنها را از سر بگیرید. حتما با پزشک متخصص پوست و مو هم مشاوره‌ کنید.
یکی از عوارض شایع مصرف کرم‌پودرها، تشدید جوش‌های صورت است. اغلب کرم‌پودرها پایه‌های سنگینی دارند که باعث انسداد منافذ پوستی و تشدید آکنه و جوش‌های صورت می‌شود. گاهی متخصصان پوست برای پوشاندن موقت جوش‌ها و ضایعات پوستی برای بیمار کرم‌پودرهای مخصوصی تجویز می‌کنند که به آنها بدون چربی گفته می‌شود اما کرم‌پودر «بدون چربی» نداریم. منظور از بدون چربی، چربی کنترل‌شده‌ است. این کرم‌پودرها هم چربی دارند، اما چربی آنها در حدی نیست که باعث تشدید قابل‌توجه ضایعات پوستی شود. به هر حال در صورت وجود ضایعات پوستی استفاده نکردن از کرم‌پودر بسیار بهتر از مصرف آن است. برای پیشگیری از حساسیت به کرم‌پودر می‌توانید قبل از استفاده از محصولی جدید، ابتدا آن را پشت‌ ساعدتان امتحان کنید. اگر بعد از 24 ساعت علامتی از حساسیت مشاهده نکردید، مصرف آن برای شما بی‌خطر خواهد بود. کرم‌پودرهایی با فرمول ساده‌تر انتخاب کنید. برای اینکه با استفاده از کرم‌پودر دچار مشکل نشوید، به این توصیه‌ها توجه کنید: «قبل از هر بار مصرف، دست و صورت خود را خوب بشویید به‌خصوص اگر کرم‌پودرتان پمپی (تیوپی) نیست. هرگز از کرم‌پودر دیگران استفاده نکنید. هنگام تهیه کرم‌پودر اگر تستر، پمپی نیست، آن را به صورتتان نزنید زیرا حتما آلوده است. در کرم‌پودر را خوب و محکم ببندید تا میکروب و گرد و خاک وارد آن نشود. کرم‌پودر را در معرض مستقیم نور آفتاب یا در محیط خیلی گرم قرار ندهید. اگر کرم‌پودر تغییر رنگ یا بو داد و بافت یکنواخت آن تغییر کرد، آن را دور بیندازید زیرا مواد نگهدارنده کرم‌پودر جلوی رشد باکتری‌ها را نگرفته‌اند. اگر کرم‌پودر غلیظ شده، در آن آب نریزید و آن را دور بیندازید. حتما قبل از خواب کرم‌پودر را از روی پوست پاک کنید.»

پی‌نوشت‌ها:

* استادیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

منبع : هفته نامه سلامت



 

 



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.