ناشناس

بعد 7 سال که بچه دار شدیم مشکلات بیشتر شد،از این میترسم این مشکلات روی بچم اثرات منفی بزاره.

من از اول زندگیم مشکلاتی داشتم ولی رد کردیم ولی بعد 7 سال که بچه دار شدیم مشکلات بیشتر شد و از این مییترسم روی بچم اثرات منفی بزاره یکی از اون مشکلات درک نکردن شوهرم اون مرد ایده ال که فکر میکردم نیست...
سه‌شنبه، 1 اسفند 1396
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: سیده نرجس رضایی
موارد بیشتر برای شما

ناشناس

بعد 7 سال که بچه دار شدیم مشکلات بیشتر شد،از این میترسم این مشکلات روی بچم اثرات منفی بزاره.

ناشناس ( تحصیلات : لیسانس ، 32 ساله )

من از اول زندگیم مشکلاتی داشتم ولی رد کردیم ولی بعد 7 سال که بچه دار شدیم مشکلات بیشتر شد و از این مییترسم روی بچم اثرات منفی بزاره یکی از اون مشکلات درک نکردن شوهرم اون مرد ایده ال که فکر میکردم نیست...


مشاور: علی محمد صالحی

با عرض سلام و احترام.
نکته اول اینکه، نگرانی شما در مورد تاثیر منفی بر فرزندتون بجاست و اگر پدر و مادر مشکلاتی داشته باشند، به نسبت مشکلاتشون، فرزندشون هم ممکنه در این میان آسیب ببینه، چون بمنظور برخورداری کودک از  امنیت عاطفی، به دو نیاز اصلی او باید توجه کافی بشود: یکی اینکه به خود کودک توجه، محبت و ابراز علاقه بشه، تا بفهمد که والدین چقدر اونو دوست دارند، دوم اینکه شاهد روابط سالم و ابراز علاقه والدیننش به هم دیگه باشه، یعنی کودک ببینه که در محیطی که زندگی میکنه از امنیت عاطفی برخورداره، و در این محیط پدر و مادرش هم به هم علاقمندند و به هم ابراز محبت میکنن، یعنی صِرف توجه و محبت به خود کودک کافی نیست و به او امنیتِ عاطفیِ کافی نمیدهد، مثالا بخود کودک توجه و محبت میشه ولی در عین حال اگر بچه شاهد دعوا و تنش بین پدر و مادرش باشه، باز هم کودک احساس ناامنی میکنه و از جهت روانی تحت فشار قرار میگیره، شاید خود شما مشاهده کرده باشید که وقتی با همسرتون بحثی میکنید یا اختلاف دارید فرزند شما چقدر حالت ناراحت کننده ای پیدا میکنه. پس نکته اول اینکه اگر مشکلات شما و همسرتون جدّیه و اختلاف و تنش دارید، نگرانی شما در مورد فرزندتون بجاست.
نکته بعد، بیان کردید «مشکلات درک نکردن شوهرم اون مرد ایده ال که فکر میکردم نیست» باید توجه کنید که در واقع، بسیاری از عاشق شدن­ها بت کردن یک انسان ناکامل در ذهن است و ندانستن این نکته که آن زن یا مرد، چه چیزی از آن ایده­آل کم دارد. یعنی ما عاشق فردی میشیم و در ابتدا تنها نقاط مثبت اون فرد رو میبینیم، و نقاط منفی اونو نمیتونیم ببینیم، اما سرانجام در هر رابطه­ ای، واقعیت آشکار میشه. چون همه انسانها، در کنار ویژگیهای مثبت، صفات منفی هم دارند، و بعد از ازدواج وقتی همسر میبینه اون معشوقش ایده آلی که فکر میکرد نیست دچار یأس و ناامیدی میشه، در حالی که از ابتدا باید توجه میکرد که هیچ انسانی کامل و بدون عیب نیست. و در حال حاضر که واقعیت برای شما آشکار شده، بسیار اهمیت دارد که به شیوه­های مفید با مسئله همسرتون برخورد کنید.
نکته بعد اینکه شما بیان کردید «با عشق ازدواج کردیم ولی عشق از بین برد»، من نمیدونم مسائل بین شما چی بوده و چه اتفاقی افتاده، ولی معمولا اینطوره که وقتی اتفاقی میافته زن و شوهر هر کدوم مسئولیت و تقصیر رو به گردن دیگری میندازن، شما هم در اینجا میگید که همسرتون عشق از بین برد، و نقش خودتون رو در این قضیه به نظر میرسه نپذیرفتید یا بیان نکردید، اما یک مسئله که ریشه اختلافات زناشوییه، خودخواهی ما و توجه نداشتن به اینکه این خودخواهی ما، تا چه اندازه در طرف مقابل اثر منفی میذاره، و برعکس عشق زمانی شکوفا و عمیق می­شه که همسران، همدل باشند و از طریق همدلی اوضاع را روبه­راه کنند.
در هر حال، اولین قدم برای حل مشکلات و مسائلتون اینه که خود شما مسئولیت کارهاتون رو بپذیرید، و مسئولیت رفتارها، احیانا کم گذاشتنها، کوتاهی ها یا غیره رو به گردن همسرتون، اطرافیان و ... نندازید. چون کسی که همواره مسئولیت واکنش­ها، رفتارها و بیچارگی­های خود را به گردن دیگران، محیط، شرایط و ... می­ندازه و دیگران را سرزنش می­کنه، هرگز برای تغییر، فرصتی پیدا نمیکنه؛ مثل کسی که با ماشین به درخت می­زند و برای خودش دردسر درست می­کنه ولی در نهایت، می­گه از این ماشین لعنتی بدم می­آید! مدام خودشو به این ور و آن­ ور می­زنه. ماشینش را می­فروشه و خیال می­کنه که اگر ماشین نو بخره، اوضاع روبه راه و مشکلش حل می­شه ولی ماشین نو هم مشکلش را حل نمیکنه. چون هرگز به نقش خودش در این ماجرا پی نمی­بره. اگر اتفاقی می­افته، به این دلیل است که از ما عملی سرزده، پس باید برای حل مسائل خود، فعالانه چاره­جویی کنیم، حتی اگر خطا از سوی ما نباشه؛ زیرا خوش­بختی، ثمره تلاش و از سرگذراندن مسائلی هست که موجب ناراحتی ما میشه.
زمانی­که زن و شوهر بتونن به یکدیگر احترام بذارن و تفاوت­های یکدیگر را بپذیرند، بی­درنگ جوانه­ های عشق، امکانی برای شکفتن پیدا می­کنند. گذشته از این، توانایی زن و مرد در پذیرفتن و تحمل تفاوت­ها، نشانه بلوغ فکری آنهاست.
نکته دیگه اینکه، برای داشتن زندگی مشترک مناسب، نیاز نیست حتما عشق، بمعنی اسطوره ای آن هم در بین باشه، تا زندگی مشترک قابل قبولی داشته باشید، عشق بمعنی واقعی اون اصلا امکان پذیر نیست یا خیلی خیلی نادر و کمیابه، چون معنی عشق اینه که معشوق هر حرفی زد و هر کاری کرد، عاشق ناراحت نشه، حتی اگر معشوق هیچ توجهی به عاشق خودش نداشت و برعکس تمام توجهش را معطوف به فرد دیگری کرد، عاشق اصلا نباید ناراحت بشه و..، خلاصه اینکه میشه زندگی مشترک خوبی داشت حتی اگر عشق به آن معنا هم در بین نباشه.
نکته پایانی اینکه، شما مشکلات اول زندگی رو رد کردید، و این معنیش اینه که باز هم میتونید مشکلات کنونی رو رد کنید، خصوصا اینکه در حال حاضر انگیزه بسیار قوی تری برای حل مشکلات و مسائلتون دارید که اون موقع نداشتید.
امیدوارم که موفق و شاد و خوشبخت باشید  
 
 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.