ناشناس
راهنمایی میخوام برای از دست رفتن اعتماد بنفس و انرژی منفی که دارم"
بنده دانشجوی دکترای یکی از دانشگاه های خوب هستم. با وجود اینکه از بهره هوشی خوبی و توانیی علمی بالای برخوردارم و تا کنون هیچ امتحانی رد نشده ام، الان چندین باره که امتحان تافل رد شده ام و این مرحله ضروری باعپ عقب افتادن ادامه تحصیل من در این مقطع شده. هر بار بخاطر یک یا دو نمره این شکست برام تکرار شده. الان برام یه رویا شده قبولی.با وجود اینکه زبان من از تمام رقباا و دوستام قوی تره ولی همه نمره گرفتن جز من. علتش رو خودم می دونم فقط استرس روز امتحان و عدم تمرکز سرجلسه هست. کلی افکار منفی سراغم میاد که من محالهقبول شم و جا موندم از امتحان جامع و ازین جور حرفا...کلی تلاش کردم، کلی کتاب مفید خوندم، کلی علمم بالا رفته ولی بیشتر از اینکه نیاز به مطالعه داشته باشم واقعا نیاز به مشاوره دارم که اعتماد بنفس سابقم برگرده. کلی از خدا کمک خواستم و نمی دونم چرا نمیشه. آخه من که از همه دوستام پایه ام قوی تره و تلاشم هم در این مقطع بیشتر بوده پس چرا نمیشه. خواهش میکنم کمک کنید دیگه ایمانم رو هم والا دارم از دست می دم
مشاور: آقای علیدوست
سلام و عرض ادب و احترام
شرکت در تافل همیشه و برای همه یک تجربه پر از استرس بوده است. شما نیاز دارید یک نمره حداقل را کسب کنید تا در دانشگاه مورد نظرتان پذیرش بگیرید، هزینه شرکت در آن بالا است و زمان زیادی نیز برای آن وقت گذاشته اید. در این شرایط، توجه نکردن به کوچک ترین نکات نیز میتواند باعث به هدر رفتن پول، وقت و یا یک فرصت طلایی شود. در این مقاله، ۵ نکته اساسی برای تضمین موفقیت در تافل مطرح میشود.
مهارت یادداشت برداری خود را تقویت کنید
آزمون آزمایشی بدهید
هر روز بخوانید
به فایلهای صوتی متنوع گوش دهید
سرعت تایپ خود را افزایش دهید
۱- مهارت یادداشت برداری خود را تقویت کنید
در طول تافل، شما به هر مکالمه یا لکچر تنها و تنها یک بار گوش میدهید و به خاطر سپردن تمام نکاتی که در آنها مطرح میشود از دست کمتر حافظه ای برمیآید. از طرف دیگر، برای کسب ۶۵ نمره از ۱۲۰ نمره تافل، نیاز به استفاده از مهارت لیسنینگ (Listening) خود دارید. به همین دلیل است که مهارت یادداشت برداری در هنگام گوش دادن به مکالمات و لکچرها بسیار حیاتی است.
تمرین یادداشت برداری را میتوانید از زبان فارسی شروع کنید و سپس از مهارت خود در انگلیسی استفاده کنید. اما توصیه بنده این است که همزمان هم در فارسی و هم در انگلیسی یادداشت برداری را تمرین کنید تا علاوه بر تمرین یادداشت برداری، تمرین مهارت گوش دادن هم کرده باشید. دقت کنید که در تافل نمیتوانید پخش صدا را متوقف کنید و یادداشت برداری باید همزمان با شنیدن مطلب انجام شود که سختی آن را دو چندان میکند. به همین دلیل است که شما باید توانایی تشخیص نکات اصلی و مهم یک مطلب را نیز در خود افزایش دهید. در طول تمرین کردن، حتما دوباره و چند باره یادداشتهای خود را با گوش دادن دوباره به مکالمه یا لکچر ارزیابی کنید و ببینید چه نکاتی را از دست داده اید. برای مطالعه بیشتر در مورد یادداشت برداری به لینک زیر مراجعه کنید.
۲- آزمون آزمایشی بدهید
برای آنکه از سرعت پیشرفت خود مطلع شوید و همچنین در شرایط پر فشار و پر استرس آزمون قرار بگیرید، از خودتان آزمون بگیرید یا در آزمونهای آزمایشی شرکت کنید. میتوانید با استفاده از نرم افزار TPO در منزل از خودتان آزمون بگیرید. اما بهتر است حداقل یک بار (ترجیحا در مرکزی که قرار است آزمون بدهید) در یک آزمون آزمایشی نیز شرکت کنید تا با فضای آزمون آشناتر شوید.
در این میان، شما نیاز دارید یک مصحح با تجربه در قسمتهای اسپیکینگ و رایتینگ اشکالات شما را گوشزد کرده و شما را راهنمایی کند.
۳- هر روز بخوانید
خواندن متون مختلف (به خصوص متون علمی) از جنبههای مختلف کمک زیادی به شما برای موفقیت در تاف میکند. از طرفی، این کار باعث میشود شما لغات مختلف را در کاربردهای آنها ببینید و یادگیری لغات از این طریق راحتتر از یادگیری آنها از طریق خواندن لیستهای مختلف واژگان است. از طرف دیگر، با خواندن زیاد شما با موضوعات مختلف آشنا میشوید که ممکن است این اطلاعات عمومی و آشنایی با موضوغات مختلف به فهمیدن بهتر متنها و لکچرهای تافل نیز کمک کند. اما از همه مهمتر، با خواندن متون متنوع شما مهارت خواندن و درک مطلب خود را افزایش میدهید که برای کسب ۵۵ نمره از ۱۲۰ نمره تافل حیاتی است. بهتر است این تمرین خواندن به صورت روزانه (مثلا ۳۰ تا ۶۰ دقیقه در هر روز) انجام شود و جزئی از زندگی روزمره شما شود.
۴- به فایلهای صوتی متنوع گوش دهید
این کار نه تنها باعث افزایش مهارت گوش دادن یا لیسنینگ شما میشود، بلکه با کمی هوشمندی میتوانید از آن به عنوان تمرین اسپیکینگ یا صحبت کردن نیز استفاده کنید. میتوانید با فرض کردن خود به جای شخصیتها در یک پادکست یا فیلم، جملات آنها را تکرار کنید. این کار در طولانی مدت تاثیر شگفت انگیزی روی مهارت صحبت کردن شما خواهد داشت. البته استفاده از فایلهای صوتی بهتر از ویدیوهای تصویری است، چرا که بیشتر مشابه شرایط تافل است.
۵- سرعت تایپ خود را افزایش دهید
شما برای اینکه خیالتان از توانایی تایپ کردن راحت باشد، باید سرعت تایپ حداقل ۱۵ کلمه در دقیقه را داشته باشید. به این نکته بسیار مهم هم توجه کنید که سیستمهای کامپیوتری مراکز برگزاری آزمون از کیبوردهای مختلفی استفاده میکنند که اکثرا لپتاپی نیستند. پس حتما به تایپ با کیبورهای با عمق کلیدهای زیاد هم عادت کنید تا با مشکلی مواجه نشوید.
بهترین راه مقابله با استرس امتحانات
یک شب قبل از امتحان دقیقا زمانی است که حسابی نگرانی و استرس به سراغتان می آید، اما این دقیقا زمانی است که حفظ آرامش بسیار ضروری است. این آرامش به شما کمک میکند تا روز آزمون استرس حد اقلی داشته باشید.
نیم ساعت قبل از اینکه به رخت خواب بروید، درس خواندن را کنار بگذارید تا استرس و نگرانی تان کاهش پیدا کند. از دست گرفتن گوشی همراه یا تماشای تلویزیون خودداری کنید. چون نور آبی این وسائل می تواند بیدار نگهتان دارد و همچنین باعث ایجاد تنش و استرس در شما میشوند.وقتی خوب استراحت کرده باشید، صبح روز بعد می توانید بهتر تمرکز کنید و آرامش داشته باشید. به هیچ عنوان به نتیجه ی بعد از آزمون فکر نکنید و برای خود استرس بیجا ایجاد نکنید.
نفس کشیدن را به خاطر بسپارید
یکی از بهترین روش ها برای اینکه به خود آرامش دهید تمرین تنفس است که می توانید شبِ قبل از امتحان انجامش دهید تا به خوابیدنتان کمک کند و یا قبل از نشستن سر جلسه امتحان آرامتان کند.
برای کاهش سریع بخشی از استرس در روز امتحان، خود را تا جای ممکن با مهیا کردن وسایل ضروری آماده کنید. از چیزهایی که نیاز دارید یک لیست تهیه کنید مانند بطری آب، خودکار، خط کش، ماشین حساب و حتی یک ژاکت! چون ممکن است اتاق امتحان سرد باشد. همیشه بیش از نیاز با خود داشتن بهتر است، چون دیگر استرس قرض گرفتن خودکار وسط امتحان را ندارید.
آخرین چیزی که می خواهید در روز امتحان نگرانش شوید این است که دیر نرسید چون این مورد فوق العاده استرس آور است.
مطمئن شوید آنقدر برای خودتان زمان می گذارید که بتوانید برای آخرین بار به یادداشت هایی که داشتید نگاهی بیندازید و با آرامش وارد جلسه امتحان شوید. روی صندلی بنشینید و همچنان مسلط باشید. با این حال خیلی زود رسیدن نیز، یک اشتباه دیگر است چون می تواند استرس آور باشد، بنابراین طوری برنامه ریزی کنید که 15 دقیقه قبل از امتحان آنجا حاضر باشید.
اگر روی صندلی که برای امتحان به شما اختصاص داده شده بود نشستید و از استرس احساس ناتوانی می کردید آرامش مترقی را امتحان کنید. این روش شامل منقبض کردن و رها کردن گروه های عضلانی مختلف در بدن می شود. این روش حتی توسط بازیگران قبل از آمدنشان روی صحنه نیز مورد استفاده قرار می گیرد بنابراین برای آرامش گرفتن، آن را تکرار کنید.
با اینکه شاید به خاطر احساس نگرانی زیاد میلی به غذا خوردن نداشته باشید، جا انداختن صبحانه در صبح روز امتحان اصلا ایده مناسبی نیست.
مقدار زیادی قهوه یا دیگر نوشیدنی های سرشار از کافئین مصرف نکنید. مقدار زیادی کافئین در سیستم بدن می تواند باعث افزایش سطح آدرنالین شود. افزایش آدرنالین می تواند باعث شود احساس بی قراری کنید و نتوانید تمرکز داشته باشید، در نتیجه دچار استرس می شوید.
اینکه یک شب قبل از امتحان، خود را برای آن آماده کنید اصلا ایده مناسبی نیست. با عجله درس خواندن باعث می شود نتوانید به خوبی اطلاعات را به خاطر بسپارید. چون زمان کافی برای انتقال از حافظه کوتاه مدت به حافظه بلند مدت ندارید.
حتما در زمینه ی رد شدن های قبلی به صورت حضوری با یک مشاور مشورت کنید تا با بررسی و مصاحبه حضوری علت اصلی را کشف کنید و در صدد رفع آن بر بیایید.
و من الله توفیق
بیشتر بخوانید:
ارتباط صفت کمال گرایی با انتقاد از خود