ناشناس
حس میکنم دچار پیری زودرس شدم"لطفا راهنمایی م کنین.
سلام و خسته نباشید من دختری هستم که امسال میشم 28ساله همیشه آرزوهای دورودرازی تو زندگیم داشتم ولی ازونجایی که تو یه خانواده فوقالعاده سنتی بودم به شدت خودم و تمایلات سرکوب شدم به هر چی میخواستم نرسیدم کلا امیدمو از دست دادم حالا دیگه واقعا از خدا چیزی نمیخوام چون میترسم وقتی بهش نرسم کلا ایمانمم از دست بدم بماند که چقد عصبی و پرخاشگرم و موقع دعوا فحاشی میکنم کینه ای و عقده ای شدم البته فقط با خانواده چون خیلی اذیتم کردن و بیشتر خودم رنج میکشم چون فوق العاده عذاب وجدان میگیرم اما اونا اصلا از کارهاشون پشیمون نیستن... جدیدا هم دچار یه عارضه عجیب شدم حس پیری فوق العاده همیشه میشینم با خودم دو دو تا چهار تا که میکنم میگم تا حالا که به آرزوهام نرسیدم الان دیگه چه فایده داره واسشون تلاش کنم الان که اینقد سنم زیاده خودمو در حد یه پیرزن 60ساله میبینم حتی از ازدواج متنفر شدم و فکر میکنم به سنم نمیخوره خلاصه کلت فکر میکنم نمیشه با این سن خودمو جز جونا حساب کنم خودمو در رده پیران دارم حتی اگه الان شما هم بهم بگین جوونی بازم فکر میکنم واسه دلخوشی من میگین کلا با این وضع نابود شدم لطفاً راهنمایی کنید و جواب و به ایمیلم بفرستید چون مطمئنم در غیر اینصورت دیگه نمیتونم جواب و بخونم. ممنون
مشاور: خانم موحدنساج
سلام به شما پرسشگر محترم و تشکر بابت اعتمادتان به راسخون، امیدوارم این پاسخگویی بتواند مقدمه ای برای رفع مشکلتان باشد.مشکل در تصمیم گیری دو علت اصلی دارد یکی ترس از مواجهه با مشکلاتی که فکر می کنیم شاید نتوانیم از عهدیشان برآییم و دیگری نداشتن مهارت، که در بیشتر مواقع آموزش مهارت باعث رفع ترس ها می شود.پس قدم اول برای تصمیم گیری مهارت آموزی است.رسیدن به خواسته ها فقط با تکیه به اراده خودتان میسر است.شما تا حدودیدچار افسردگی شده اید و لازم است با تغییرات اساسی در سبک زندگی و شخصیت خود به خودتان کمک کنید.با توجه به مطالب گفته شده از تغییرات اساسی و مثبت در خودتان شروع کنید ، چند راهکار ساده به شما پیشنهاد می کنم:
۱- مهارتهای فردی و اجتماعی خود را تقویت کنید، ما ده مهارت اصلی داریم که یادگیری آنها برای همه لازم و ضروری است. خودآگاهی،همدلی، روابط بین فردی، روابط اجتماعی، حل مسئله ، تصمیم گیری، تفکر خلاق، تفکر نقاد ، کنترل استرس، کنترل خشم.آموزش و توضیح در رابطه با این ده مهارت در اینجا به دلیل گستردگی وجود ندارد، ولی حتما در این رابطه زیاد مطالعه کنید و در صورت امکان در کلاس هایی که در مراکز مشاوره برای آموزش همگانی این مهارتها با عنوان مهارتهای زندگی وجود دارد شرکت کنید.برای هر کدام تمرینهای زیادی برای نهادینه کردن آنها در فرد وجود دارد که سعی کنید با حوصله و صرف زمان مناسب برای یادگیری آنها آینده روحی و روانی حال و آیندیتان را تضمین کنید.
۲- زیباییهای دنیا ، روابط خانواده و خودتان را ببینید و بزرگنمایی کنید و حتی درباره آنها بنویسید، ذهن شما تا حد زیادی منفی گرا شده است.
۳- ارزشمندی در درون ما انسانها است، پس برای رسیدن به این حس و ارتقای عزت نفستان سعی کنید یک کار به خصوص کار هنری که بیشتر به آن علاقه دارید شروع کنید و تمام تلاشتان را برای به ثمر رسیدنش داشته باشید.
۴- ورزش کنید، ورزش های هوازی و جمعی به غیر از افزایش سلامت جسمی و در پی آن آرامش روحی باعث ارتقای اعتماد به نفس و مهارتهای اجتماعی شما خواهد داشت.
۵- تا وقتی خودتان برای خودتان ارزش و اعتباری قائل نباشید نمی توانید از دیگران توقع احترام و توجه داشته باشید، پس سعی کنید به جای توقع داشتن از دیگران فقط به خودت تکیه کنید.
۶- برنامه های خود را در دو ستون یکی برنامه های کوتاه مدت و دیگری بلند مدت یادداشت کنید و تاریخ رسیدن به خواستیتان را نیز در کنارش لحاظ کنید. نوشتن انگیزه و انرژی زیادی به فرد می دهد و به شکلی شخص به خود ثابت می کند که من با نوشتن برنامه هایم قدم اول را برداشته ام پس در راه رسیدن به این خواسته ها مصمم هستم.
۷- برای تصمیم گیری درست با افراد دارای صلاحیت مشورت کنید، افراد مختلف در مواجهه با یک موضوع دید متفاوتی دارند، پس با مشورت خواسته هایتان را از همه جوانب و زوایا بررسی کنید تا بتوانید بهترین تصمیم را بگیرید.
۸- بدنتان را ریلکس کنید، این کار با آرامشی که به شما تزریق می کند ،ذهنتان را باز کرده و توانایی ادراکیتان را افزایش می دهد.چند روش برای آن پیشنهاد می شود:
- در مواجهه با احساسات منفی نفس عمیق (شکمی) داشته باشید ،دم از طریق بینی ۳ ثانیه ، نگه داشتن اکسیژن در ناحیه شکمی۱۲ ثانیه و خروج دی اکسید کربن به آرامی و از ناحیه دهان ۶ ثانیه
بین ۳ تا ۱۲ مرتبه این نوع تنفس را تکرار کنید.
- با گوش دادن به موسیقی ملایم و چشم های بسته مکان هایی که برای شما آرام بخش است ، مانند ساحل را تصور کنید.سعی کنید این کار را روزانه بین ده تا سی دقیقه انجام دهید.
- در مواجهه با احساسات منفی به خصوص خشم نسبت به رفتار و گفتار دیگران ، مشت خود را محکم ببندید و یک مرتبه باز کنید.این عمل را می توانید سه مرتبه تکرار کنید.
- نقاشی بکشید و یا کتاب های رنگ آمیزی بزرگسالان راتهیه و روزانه با مداد رنگی طرح های ظریف را رنگ آمیزی کنید.به نظر اکثر محققان رنگ آمیزی با مداد رنگی قوی ترین ریلکسیشن روحی است.
۹- برای رسیدن به هدف مهم است که از همین الان شروع کنید ، با انداختن کار امروز به فردا با هر روز دیر کرد یک گام خود را از هدف دور کرده اید.پس همین الان کاغذ و قلمی بردارید وبرنامه هایتان را فهرست کنید، اگر ذهنتان شلوغ و آشفته است با نوشتن ذهنیاتتان روی کاغذ آرامش نسبی برای خود فراهم کنید.
۱۰- نرسیدن به خواسته ها ربطی به خانواده سنتی ندارد ، بسیاری از افراد موفق در درون همین خانواده ها رشد یافته اند، پس سعی کنید به جای توجیه دلیل اصلی را بیابید.
۱۱- انسانها اگر واقعا و عمیقا بخواهند به خواسته هایشان برسند نیازی به شمارش و حساب و کتاب زمان ندارند، حتی یک روز هم برای رسیدن به خواسته کافیست.
تنها راه رسیدن به خواسته ها همت و تلاش شماست نه زمان ، چه بسیار افراد سالخورده ای که با داشتن اراده توانسته اند به موفقیت های بزرگی برسند، پس زمان را رها کنید و تمرکز خودتان را به حال معطوف کنید.
۱۲- به خدا توکل کنید و خودتان را از دعای معجزه آسای پدر و مادرتان بی نصیب نکنید، از آنها خواهش کنید با دعایشان شما را در رسیدن به آینده ای درخشان یاری دهند.
موفق باشید.
بیشتر بخوانید:
هشت تکنیک برای غلبه بر ناامیدی