ناشناس
مشاوره مذهبی: در صورت روزه گرفتن شیر مادر قطع خواهد شد تکلیف چیست؟
زنی فرزند شیرخواری دارد که به علت کم بودن شیر مادر، فرزندش از ابتدا از شیرخشک به صورت کمکی استفاده میکند. به صورتی که در طول روز تقریبا نیمی از غذای کودک شیر مادر و نیم دیگر شیرخشک است(از آنجایی که شیرمادر را می دوشد و به به فرزندش می دهد،قابل اندازه گیری است و معمولا مقدار شیر مادری که در روز می خورد کمی از مقدار شیرخشک بیشتر است.) همچنین مادر از شیرافزا استفاده میکند که باید در روز سه بار با هر وعده غذایی مصرف شود.
با توجه به اینکه طبق بررسی های علمی انجام شده سیستم ایمنی بدن کودکانی که از شیر مادر تغذیه میکنند به طرز قابل توجهی نسبت به کودکانی که تنها با شیرخشک تغذیه می شوند قوی تر است و فرزندش در بدو تولد مشکل آب آوردن کلیه داشته و تا کنون به صورت کامل رفع نشده است و با علم به اینکه در صورت روزه گرفتن شیر مادر قطع خواهد شد، آیا روزه ماه رمضان بر ایشان واجب است یا خیر؟
مشاور: محمد علی رضایی
با سلام و احترام
پرسشگر گرامی: زنی که بچه شیر می دهد اگر روزه گرفتن او باعث کم شدن شیر او یا ضرر به او یا طفل شیر خواره داشته باشد روزه گرفتن بر او واجب نیست. و باید براى هر روز یک مد طعام یعنى گندم یا جو و مانند اینها به فقیر بدهد و نیز اگر براى خودش ضرر دارد، روزه بر او واجب نیست، و بنا بر احتیاط واجب باید براى هر روز یک مد طعام به فقیر بدهد. و در هر صورت روزه هایى را که نگرفته باید قضا نماید. [توضیح المسائل ج1، ص: 958، مسأله 1729]
لذا «با علم به اینکه در صورت روزه گرفتن شیر مادر قطع خواهد شد،» ضمن افطار روزه (روزه نگرفتن) باید براى هر روز یک مد طعام داده و بعدا قضاء روزه هایی را که نگرفته است قضاء کند.
موفق و پیروز باشید