ناشناس

روانشناسی: احساس کمبود اعتماد به نفس میکنم مخصوصا در خانواده شوهر، راهکار میخوام.

باسلام خانمی متاهل هستم احساس کمبود اعتماد به نفس میکنم مخصوصا در خانواده شوهرم وقتی از جاری های دیگه تعریف میکنن وهمه مشکلات شوهر درست کرده چون اززندگی وشخصیت من برعکس بقیه برادراش دفاع نمی کند هرچه خودم میگم قبول نداره وحرف من هیجا ارزش گفتن نداره احساس میکنم هیچ کس ازمن حرف شنوی نداره حتی بچه‌ها مونمی تونم بر حرفای اشتباه دیگران تسلط داشته باشم ومجبورم قبول کنم برخلاف میل خودم
پنجشنبه، 17 خرداد 1397
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: سیده نرجس رضایی
موارد بیشتر برای شما

ناشناس

روانشناسی: احساس کمبود اعتماد به نفس میکنم مخصوصا در خانواده شوهر، راهکار میخوام.

ناشناس ( تحصیلات : لیسانس ، 36 ساله )

باسلام خانمی متاهل هستم احساس کمبود اعتماد به نفس میکنم مخصوصا در خانواده شوهرم وقتی از جاری های دیگه تعریف میکنن وهمه مشکلات شوهر درست کرده چون اززندگی وشخصیت من برعکس بقیه برادراش دفاع نمی کند هرچه خودم میگم قبول نداره وحرف من هیجا ارزش گفتن نداره احساس میکنم هیچ کس ازمن حرف شنوی نداره حتی بچه‌ها مونمی تونم بر حرفای اشتباه دیگران تسلط داشته باشم ومجبورم قبول کنم برخلاف میل خودم


مشاور: احسان فدایی

با سلام و سپاس از همراهی شما با مشاورین «راسخون»، از اینکه ما را به عنوان راهنمای خود انتخاب نمودید سپاسگزاریم. احساس شما برای ما قابل درک است و می دانیم از ناحیة همسرتان با برخوردهای غیر منطقی ای روبرو می شوید ولی تنها راه دقیقا همان عاملی است که شما به آن رسیده اید و آن هم ضعف اعتماد به نفس در مقابل دیگران و توقع دفاع همسرتان. زیرا باید پذیرفت که این دفاع همیشگی نیست و خیلی از مواقع خود شما باید از خودتان دفاع کنید نه اینکه همسرتان را سپر نمایید. بله! همسر شما باید در برخی از اوقات پشتوانه بودن خود را نشان دهد ولی نه همه جا بلکه در مقابل جاری و دیگر اعضای خانواده این شما هستید که باید خودتان را اثبات کنید و حرفتان را بزنید. لطفاً به این نکته اساسی توجّه نمایید که شاید پس از مطالعه پاسخ ما چنین احساس نمایید که اندکی نوک پیکان به سمت شما نشانه رفته و چنین گمان کنید که ما نیز شما و شرایطتان را درک نکرده ایم؛ در حالیکه واقعیّت این است که وقتی رابطه ای آسیب میبیند، گرچه ممکن است افرادی مثل شما« آدم بدِ داستان نباشند»، اما انتظار میرود که با احساس مسئولیّت بیشتری با ماجرا برخورد کرده و فرد مقابلتان را بیشتر درک نمایید؛ زیرا این شما هستید که با درک موضوع و اقدام به مشاوره اوّلین گام را در جهت بهبود شرایط برداشته‌اید. به خاطر داشته باشید بدون از میان برداشتن علل تنیدگی و فقط با ابراز احساسات و ... ، به هیچ وجه مشکل شما و شوهرتان برطرف نمیگردد؛ لذا با اهرم احساسات به استقبال این مسأله نرفته و سعی کنید با شرایط همسرتان برخوردی معقولانه داشته و او را درک نمایید؛ زیرا به نظر میرسد هرگونه اعتراض شما نسبت به وی و شرایطی که او در آن به سر میبرد نه تنها کمکی به بهبود اوضاع نخواهد کرد؛ بلکه خدای ناکرده ممکن است باعث ناسازگاری شما و همسرتان گشته عوارض فردی، اجتماعی و خانوادگی متعدّدی را برای شما، همسرتان و حتّی اطرافیان شما به دنبال آورد. اما در خصوص اعتماد به نفس لازم است به راهکارهایی عمل نمایید و از این راه باید بتوانید در مقابل دیگران حرف خود را جرئت مندانه و بدون ترس بزنید و ایشان را قانع نمایید.
برای افزایش اعتماد به نفس از راهبرد‌های زیر مدد بگیرید:
الف) ارزیابی امکانات و محدودیت‌های خود:  سعی کنید بین توانایی‌ها و محدودیت‌ها مطابقت برقرار کنید. اگر کسی پیش از توانایی خود از خود انتظار داشته باشد او گامی برخلاف اعتماد به نفس برداشته است.
ب) ثبت و یادآوری نقاط درخشان زندگی: فهرستی از موفقیت‌های کوچک و بزرگ گذشته خود تهیه کنید، هراز گاهی آن را مرور کنید. یادآوری و مرور آن به شما یک نوع مسرّت باطنی می‌دهد.
ج) تلقین به نفس: مغز انسان حتی در خواب نیز در حال فعالیت و پردازش اطلاعات است، قبل از خواب جملات مثبتی را به خود تلقین کنید. این امر اگر تکرار شود اثر با دوام در شخصیت شما بر جای می‌گذارد.
د) مطالعه زندگی‌نامه بزرگان و افراد موفق: این کار به شما نیرو می‌دهد که در مقابل سختی‌ها سر فرود نیاورید و توانایی‌های خود را بسیج کنید و به جنگ ضعف‌های خود بروید. این کار باعث می‌شود که شما به جنبه‌های مثبت شخصیت، زندگی و انسان‌ها بیشتر توجه داشته باشید، اغلب انسان‌های موفق بر اثر تلاش، بردباری، تحمل فقر و نداری به مراتب عالی رسیده‌اند. فقط کافی است شما زندگی افراد موفق را مطالعه کنید این کار بهتر است به طور روزانه و 5 الی 10 دقیقه انجام شود تا اثربخش‌تر باشد.
ه) توسعه اطلاعات عمومی: اطلاعات عمومی به شما فرصت می‌دهد که با آمادگی در مباحث گوناگون به بحث و تبادل نظر بپردازید و با تشویق‌های دیگر مواجه شوید و نیرو بگیرید تا گامی بلندتر بردارید و نظرتان را قاطعانه ابراز کنید.
و) تمرکز فکر: مثل ذره بین عمل کنید، نور را متمرکز کنید و آتش ایجاد کنید. یعنی از پراکنده کاری پرهیز کنید. اگر توانایی‌های شما یک جا جمع شود موفق‌تر خواهید بود. (به داشته‌های خود تمرکز بخشید).  مطالعات خود را برای تقویت انگیزه منسجم کنید.
ز) تا حد امکان حرف خود را قاطعانه بزنید و ضمن اینکه از همسرتان می خواهید که پشتوانه ی شما در برخی مواقع باشد ولی خودتان نیز با پوسته ای از اعتماد به نفس به استقبال برخورد با دیگران بروید.
موفق باشید.

بیشتر بخوانید:

سلام خسته نباشید من از مشکل کمبود اعتماد به نفس رنج...



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.