ناشناس ( تحصیلات : دبیرستان ، 19 ساله )
سلام
ازدواج کردم ی خواهر شوهر دارم که با هم خوب نیستیم وبا هم خیلی بحث میکنیم تو کار های همه دخالت میکنه. بار ها بخاطر خواهر شوهرم مادر شوهرم و پدر شوهرم دعوا های شدید داشتن دفعه آخر هم که با هم بحث کردیم شوهرم باهام قهر کرد هر کاری که میکردم باهام حرف نمیزد هنوزم سر سنگینه هیچ مسافرت یا تفریح دو نفری نداشتیم هر کجا که رفتیم مادر شوهرم اینا اومدن در ضمن مادر شوهرم میگه همیشه جلوی ماشین ما جای اونه که من اوایل خیلی حساس بودم نمیدونه که من دوس دارم منو مسافرت ببره تفریح دو نفره داشته باشیم ب من محبت کنه دیگه خسته شدم دارم کم میارم همیشه مقصر منم
مشاور: خانم قربانی
سلام و عرض ادب
سپاسگذارم از شما همراه گرامی بجهت اینکه سایت راسخون رو برای مشورت انتخاب کردید. دوست نازنینم، باتوجه به توضیحاتت به نظر میرسه ارتباط تنگاتنگی با خانواده همسرن داری و حتی شاید در یک محیط مشترک زندگی میکنید. اگر حدس من درست باشه و با توجه به اینکه حریمهای رفتاری و ارتباطی شما هم دارید چارچوب مشخصی نیست، شرایط تقریبا سختی رو داری. البته این مشکل غیرقابل حل نیست ولی صبوری و جدیت بالایی رو از جانب شما و همسرتون میطلبه. برای مدیریت صحیح این مسئله چندتا نکته و راهکار خدمت تون عرض میکنم امیدوارم که با عمل به اون،بتونید به نتیجه مطلوب برسید.
1. رفتار جرات مندانه رو اموزش ببینید و یاد بگیرید و تمرین کنید که در موقعیت های مختلف چطور از اون استفاده کنید. در اینجا اختصارا تعریفش میکنم . رفتار جرات مندانه یعنی ضمن احترام به حقوق دیگران و ارزشمندی اونها، شما بتونید از حق خودت دفاع کنی و خواسته ت رو بدون خدشه دارکردن حرمت کسی، بیان کنی و در واقع ابراز وجود داشته باشی.
2. در یک نشست خصوصی با همسرت صحبت کن و از اون بخواه تا چارچوب و حریم زندگی تون رو برای همدیگه مشخص کنید. و براش توضیح بدید که علیرغم صمیمیت و موافقت با همراهی خانوادش،اصول ارتباطی صحیح می طلبه که حتی بین زن و شوهر در عین صمیمیت، یک حریم وجود داشته چه رسد بین دو خانواده و دو گروه و نقشهای متفاوت. و رعایت همین حریمهاست تداوم بخش صمیمیت و احترام خواهد بود. مثلا به همسرت بگو که از اینکه به فکر خانوادشه به او می بالی و در کنار اونها بودن برات لذت بخشه. باوجود این با توجه به این که شما یک خانواده اختصاصی و جدید برای خودتون هستید،تمایل دارید گاهی سفر دونفره باهم داشته باشید و... . اگر نیازهای شما توسط همسرتون به راحتی پذیرفته بشه و در کنار نیازهای خانواده،از زبان ایشون بیان بشه، طبیعتا اختلافات کمتری ایجاد خواهد شد اگر همسرتون بتونه این لزوم رو بپذیره و در رفتارهاش با شما و خانواده اون رو رعایت کنه،کار شما بسیار اسان خواهد شد.
3. شما برای خودتون یک لیستی از حقوق و تکالیف منطقی و معقول رو تنظیم کنید. این لیست باید به گونه ای باشه که یک طرفه نباشه و حقوق خودتون و هم همسر و هم خانواده تون رو در برگرفته باشه و با محوریت زندگی شاد و مسالمت امیز در کنار اونها طراحی شده باشه. این برای اینه که خودتون بدونید که واقعا چه نیازهایی دارید و به دنبال چه هستید. مطرح کردن این لیست به صورت گفتگوی صمیمی با همسرتون میتونه به رابطه تون جهت مثبتی بده و مخصوصا اگر بتونید توجه تون رو نسبت به خانوادش نشون بدید و بگید که اونها هم براتون مهم هستند.
4. در صورت مشاهده رفتارهای نادرست خانواده همسرتون،در عین احترام و با بیان جرات مندانه،نظر خودتون رو ابراز کنید. این بیان صحیح توام با احترام باعث میشه که هم اطرافیانتون متوجه بشن که نباید حقوق شما رو نادیده بگیرن و هم خودتون دیگه احساس فشار و متهم بودن و ضعف نمیکنید و حالت تو سری خوری نخواهید داشت.
5. در مورد خواهرشوهرتون هم دلایل لجبازی و دخالتهای او رو جستجو کنید و با رفع هنرمندانه اونها و البته با محبت هوشمندانه و بدون متوقع ساختنش،سعی در کنترل و هدایت رفتار او داشته باشید.
6. در نظر داشته باشید که احترام به خانواده همسر احترام به همسرتون خواهد بود. و لذا اگر بتونید خانواده همسرتون رو مثل خانواده خودتون دوست داشته باشید،ناخواسته رفتارهای اونها کمتر بهتون برمی خوره و بدون جبهه گیری تند،مخالفت تون رو به اونها نشون خواهید داد. مجددا خاطر نشان میکنم که همه اینها در سایه احترام و رفتارجرات مندانه صحیح، نتیجه خواهد داد.
شاد و سلامت باشید