ناشناس

روانشناسی: مدتیه دچار ترس شدم. خیلی اذیت میشم کمک کنید"

سلام مدتیه دچار یه نوع ترس شدم و ان به این گونه است: همش در فکرم از درد میترسم مثلا یک لحظه دردی که هنگام برخورد مشت به بینی را تصور میکنم و واقعا حس و حال بدی بهم دست میده یا اینکه عده ی زیادی در حال ضرب و شتم منند و من هیچ دفاعی ندارم یا درد از سوزانده شدن اقسام بدنم یا درد حاصل از ضربه چاقو و ..... خیلی اذیت میشم کمک کنید
شنبه، 26 خرداد 1397
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: سیده نرجس رضایی
موارد بیشتر برای شما

ناشناس

روانشناسی: مدتیه دچار ترس شدم. خیلی اذیت میشم کمک کنید"

ناشناس ( تحصیلات : دبیرستان ، 15 ساله )

سلام
مدتیه دچار یه نوع ترس شدم و ان به این گونه است:
همش در فکرم از درد میترسم مثلا یک لحظه دردی که هنگام برخورد مشت به بینی را تصور میکنم و واقعا حس و حال بدی بهم دست میده یا اینکه عده ی زیادی در حال ضرب و شتم منند و من هیچ دفاعی ندارم یا درد از سوزانده شدن اقسام بدنم یا درد حاصل از ضربه چاقو و ..... خیلی اذیت میشم کمک کنید


مشاور: احسان فدایی

با عرض سلام و تقدیم احترام خدمت شما پرسشگر محترم! ارتباط شما با ما گویای این است که در صدد انتخاب مسیر صحیح هستید و امیدواریم ما نیز راهنمای خوبی برایتان باشیم.
از گفته‌های شما روشن می‌شود با نوجوانی مؤمن و متدین روبرو هستیم. در ابتدا عرض می‌نماییم شرایط نابه‌سامان فکری و وسواسی که برای شما به وجود آمده کاملا قابل درک است و خوب می‌دانیم که ممکن است تا چه حد شرایط بغنرج و سختی را تحمل کنید؛ مشکلی که شما با آن مواجه هستید در واقع افکار تکرار شونده و وسواسی در مورد درد است که دائما بالاجبار در ذهنتان تکرار می شوند و لازم است آنها را تحت کنترل خود در آورید.
‌آن‌چه در مورد وسواس، می‌توان گفت این که تولید و تکرار افکار و رفتار وسواس گونه، حاصل وسوسه شیطان است اما آن‌چه که در این‌جا اهمیت بسیار زیاد دارد این‌که نباید تصور کرد وسوسه‌های شیطان، هر چند قوی و نیرومند باشد از انسان سلب اختیار می‌کند، بلکه انسان می‌تواند با نیروی خرد و ایمان، در مقابل آن ایستادگی کند.
بنابراین با دقت ، به چند نکته زیر که به نظر برایتان مفید است توجه نمائید:
1- همواره بدانید انسان موجودی با اراده و مختار است و همانطور که نمی گذارد هر کسی به حریم شخصی و خانوادگیش نفوذ کند ، باید با اراده خودش از نفوذ افکار و اندیشه های مزاحم و خیالی در ذهنش نیز جلوگیری نماید وکنترل افکار و اندیشه های خود را در دست خود داشته باشد.
2- یکی از تکنیکهای موثر در این باره اینست که کشی به مچ خود ببندید و با شروع خیالپردازی و فکر به آن موضوع آن کش را کشیده و رها کنید طوری که اندک سوزشی بدستتان وارد شود آنگاه شروع به شمارش معکوس نمایید مثلا یک عدد پیچیده مثل 6589234را انتخاب کنید و سعی نمایید هفت هفت تا از آن کم کنید تا به صفر برسید.
3- تکنیک موثر دیگر اینست که وقتی استارت این فکر در ذهنتان زده شد بلافاصله کش را گرفته و رها کنید و به فکری که قبل از این فکر خیال پردازانه به ذهنتان آمد و باعث شد که شما دست به کار این فکر شوید را بیابید و بعد از یافتن آن به فکری که قبل از آن به ذهنتان آمد و باعث شد که این فکر به ذهنتان بیاید فکر کنید و همینطور به فکرهای قبلی بپردازید با اینکار کم کم کنترل فکر خود را بدست خواهید آورد البته اینها تکنیکهایی هستند که باید زیر نظر روان درمانگر و در طی چندین جلسه انجام شوند
4- استفاده از تکنیک حواست را جمع کن : این شیوه ممکن است ظاهراً ساده به نظر بیاید، ولی در عین حال بسیار مؤثر است. هنگامی که حواستان پرت می شود و ذهنتان سرگردان است، مرتب به خودتان هشدار دهید که حواست را جمع کن. این روش کم کم سبب می شود که توجه شما به موضوع مورد نظرتان جلب شود.برای مثال، هنگامی که در کلاس هستید و ذهن شما را کنفرانس کلاسی، تکالیفی که دارید، تاریخ، ساعت صرف غذا و یا هر چیز دیگری پر کرده، به خودتان بگویید: حواست را جمع کن و به کنفرانس توجه کن. به هر حال تا حدی که ممکن است اجازه ندهید تمرکزتان به هم بریزد. و دوباره این هشدار را پیش خودتان تکرار کنید: حواست را جمع کن. هنگامی که افکار مزاحم خود را پیدا کردید، کم کم با تکنیک حواست را جمع کن به حال بر می گردید. اگر یک شخص معمولی باشید، ممکن است این عمل را صدها بار در هفته انجام دهید. ولی طی روزهای آینده مدت زمانی که افکار خاصی درذهن شما می ماند، طولانی تر می شود، یا به عبارت دیگر تمرکزتان در مورد موضوعی خاص بالا می رود. بنابر این باید صبور باشید تا شاهد پیشرفت های خود در این زمینه باشید.
5- یکی از بهترین راههای غلبه بر افکار مزاحم ،تنها نبودن و جابجایی مکانی است ، یعنی به محض شروع افکار، مکان خود را تغییر دهید . سعی نمایید خیلی تنها نباشید ،خصوصا در مواقع هجوم افکار خیالی ،زیرا تنهایی بهترین محرک برای ایجاد افکار خیالی می باشد . قبل از شروع این خیالات خودتان زمینه بروز آن را از بین ببرید .
6- فرصتی برای افکار و خیالات مزاحم : در طول روز ، زمان ویژه ای را به فکر کردن درباره مسائل وخیالاتی که به ذهن شما خطور می کنند و تمرکزتان را به هم می زنند اختصاص دهید. به طور مثال ساعت 30/ 4 تا 5 بعد از ظهر زمانی است که شما می توانید به این خیال پردازی بپردازید. هنگامی که این افکار مزاحم در طول روز به ذهن شما خطور کرد و باعث نگرانی شما شد، به یاد آورید که زمان ویژه ای را برای آنها در نظر گرفته اید و اجازه دهید که از ذهن شما خارج شوند. کسانی که از این روش استفاده کرده اند، توانسته اند 35 درصد از افکار مزاحم را در طول 4 هفته در خود کاهش دهند. این تغییر بزرگی است.
7- سعى کنید هیچگاه بیکار نباشید و با برنامه ریزى براى اوقات شبانه روزى خود همه اوقات خود را به نحوه صحیح و منطقى پر کنید زیرا یکى از دلایل اینکه این خیالپردازی به ذهن خطور مى‏کنند بیکارى است.
8 - سعی کنید از چنین تکنیک هایی که مفید و مؤثر به نظر می رسند، استفاده کنید و حداقل به مدت یک هفته آنها را به طور صحیح به کار ببندید. اگر متوجه تغییرات کمی شدید، پیشنهاد می شود تمرینات خود را ادامه دهید، چون در تمرکز ذهن شما مؤثر خواهد بود ولی اگر علی‌رغم عمل به این راهکارها، نتیجه‌ای نگرفتید لازم است حضوراً به روان‌شناس مراجعه نمایید.
موفق باشید.
 
بیشتر بخوانید:
چگونه افکار خود را مدیریت کنیم



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.