ناشناس
همسرم فوتبال مهمترین چیز تو زندگیشه؛ طوری که من واسش هیچ ارزشی ندارم، نمی دونم چکار کنم"
با عرض سلام و خسته نباشید و ضمن تبریک عید من به مشاوره نیاز دارم همسرم علاقه شدیدی به فوتبال داره طوری که وقتی به فوتبال نگاه میکنه یک کلمه هم نباید باهاش حرف بزنم چون اگه حرف بزنم شدیدا عصبانی میشه و دعوامون میشه اونم بدجور یه کاری کرده یعنی باور کنید از نظر من فوتبال مهمترین چیز تو زندگیشه طوری که من واسش هیچ ارزشی ندارم بعضی وقتها خودش میگه این تنها دلخوشی زندگیمه من دیگه موندم چیکار کنم وقتی هم به فوتبال نگاه کنه اصلا کاری به کارش ندارم نمی دونم چکار کنم موندم بخدا دیگه دیونه شدم از دست این کاراش یه مشکل دیگه ایم که دارم اینه که هر وقت دعوامون میشه هر چی حرف بد از دهنش در میاد میگه همیشه هم بهش میگم دلیل نمیشه چون دعوامون شده این حرفها رو بگی ولی اون هیچ وقت عوض نمیشه منم بعدا اون حرفها از دلم نمیره همش بهش فکر میکنم من قبلا ادم خیلی شادو سر حالی بودم با عشق هم باهاش ازدواج کردم ولی وقتی به همه کاراش فکر می کنم دیگه هیچی واسم نمی مونه
مشاور: احسان فدایی
احساستان را می فهمیم و می دانیم که رفتارها و برخوردهای همسرتان بسیار آزار دهنده است و دوست دارید همسر شما نیز مانند دیگر همسرتان بتواند موقع عصبانیت خودش را کنترل نموده و هر حرف یا رفتاری را انجام ندهد یا اینکه بجای تماشای زیاد فوتبال با شما نیز ارتباطی داشته و گرم تر برخورد نماید. به نظر میرسد رفتارهای همسرتان در زندگی و شکل ارتباط شما با ایشان، دارای یک یا چند دلیل محوری است. هرچه بتوانیم به آن نقطه نزدیک شویم، موفقیت بیشتری کسب نمودهایم. هر چند توان مشاوره مکتوب در این زمینه کم است اما عقیده ما به عنوان مشاور خانواده در مورد مسایل و مشکلات بین زوجی بر این است که در ایجاد شدن یک مشکل در خانواده همانند زود عصبانی شدن شوهر، همه اعضا سهیم هستند اگر چه نشانه های اختلال فقط در یک نفر ظاهر شود(که در اینجا این یک نفر همسر شماست). در صورت پذیرفتن این دیدگاه، نقش شما هم در بوجود آمدن مشکل عصبانیت و پرخاشگری آشکار می شود. به عبارتی کنش و یا واکنشی در شما صورت می گیرد و ایشان عصبانی می شوند یا ایشان عصبانی بوده و پاسخی که شما بروز می دهید ایشان را بیشتر عصبانی می سازد و این چرخه ادامه می یابد تا اینکه طرفین را نگران و ناخشنود می سازد. لازم است برای بررسی این امر به این سوالات پاسخ دهیم. دفتر یا لیستی تهیه کنید و پاسخهای هر سوال را به طور مشروح بنویسید: 1- آیا همسرم فقط در خانه عصبانی می شوند یا در محیطهای دیگری هم همین حالت را دارند؟(اگر در موقعیتهای دیگر هم زود عصبانی می شوند آنها را دقیق یادداشت نمایید) 2- درست زمان قبل از اینکه ایشان عصبانی شود چه اتفاقاتی می افتد؟ 3- بعد از اینکه ایشان عصبانی شدند و بروز خشم کردند چه اتفاقاتی می افتد یا واکنش من چیست؟ 4- چه روشهایی برای آرام سازی همسرم انجام داده ام؟ 5- به طور کلی چیزهایی که همسرم را عصبانی می سازند کدامند؟ 6- چه رفتارهایی از من باعث عصبانیت همسرم می گردد؟ 7- آیا این اواخر مسئله ای حاد اتفاق افتاده است؟8. آیا همسرتان در تماشای دیگر برنامه ها (غیر از فوتبال) نیز همین مقدار تعصب دارد؟ چنانچه به طور کامل به این پرسشها پاسخ دهید مجموعه ای از اطلاعات ارزشمند را برای کنترل رفتار همسرتان خواهید یافت و از خیلی عوامل تحریک کننده پیشگیری خواهید کرد.
در مورد علاقه همسرتان به تماشای مسابقات باید بگوییم این موضوع طبیعی است که الان در برگزاری جام جهانی بسیاری از مردان و شاید حتی زنان نیز به رغم علاقه ای که به تیم محبوب و کشورمان دارند مسابقات فوتبال را تماشا کنند؛ ولی ظاهرا همسرتان در این مورد قدری افراطی برخورد می نماید و گویی به این کار حساسیت شدید دارند. البته این یک فانتزی و علاقه ای از علاقه های همسرتان است ولی اگر موجب اختلاف بین شما شود باید همسرتان حساسیتش را کاهش دهد. بنابراین به او تفهیم نمایید که چقدر حساسیت او بالا رفته و در این رابطه دچار افراط شده است. ولی به شما خواهر محترم توصیه می کنیم برای اینکه بتوانید هم توجه همسرتان را به خودتان جلب کنید و هم حساسیت او کاهش یابد گاهی اوقات خودتان نیز با او به تماشای فوتبال بپردازد و از جزئیات آن سؤال کنید ولو اینکه علاقه ای به آن ندارید ولی برای همراهی همسرتان این کار را انجام دهید.
اما در خصوص بد دهنی ایشان نیز چند راهکار تقدیم می نماییم:
1- هنگام عصبانیت ایشان کاملا آرام برخورد نمایید(اگر چه ممکن است سخت باشد ولی ارزش امتحان کردن را دارد).یادتان باشد که انسانها بنده محبت هستند، سخترین انسانها در مقابل محبت رام می شوند!
2- هفته ای 2 ساعت(مثلا شبهای شنبه) را برای مسائل زناشویی خود اختصاص دهید(جلسه ای ترتیب دهید و در مورد مسائل خود با هم گفتگو کنید. زمان و مکان مناسبی را برای این گفتگو در نظر بگیرید. صورتجلسه را یادداشت نمایید. نباید همیشه انتظار داشت که در یک جلسه به نقطه مشترکی رسید. اینجا فقط هدف گفتگوی آرام است).
3- چنانچه مسئله مورد بحث منجر به مشاجره شد، ختم جلسه را اعلام و موقعیت را ترک کنید.
4- روابط جنسی برای مرد عامل بیدار شدن عشق و شکوفایی آن است. مردان در روابط جنسی با همسرشان عشق خود را زنده می نمایند.
5- در کنار موارد بالا دقت داشته باشید که خیلی هم او را «نازکنارنجی» و «لوس» بار نیاورید. چون گاهی اوقات ما با نازکشیدنهای بیموقع، طرف مقابل را لوس میکنیم و توقعات او را بالامیبریم و باعث میشویم با کوچکترین مشکلی قهر کند و ناراحت شود. یعنی در واقع نقطعه ضعف دست او میدهیم. به ناراحتیها و دغدغه های او توجه بکنید؛ اما اینگونه نباشید که تا او قهر کرد و عصبانی شد، شما شروع کنید به التماس کردن که چه اتفاقی افتاده و چه شده و ... . از او دلجویی بکنید؛ اما اجازه دهید تا خود او نیز کمی تنها باشد و فکر کند و بفهمد همیشه قرار نیست شما ناز او را بکشید و شما به سمت او بروید.
6- فکر کنید، ببینید شوهرتان روی چه مواردی حساس است. آنها را در نظر بگیرید و خطوط قرمز او بدانید و هرگز پای روی خطوط قرمز او نگذارید.
7- بیتردید هر شخصى از نقطه پذیرشی که در عرف مردم به آن رگ خواب مىگویند، برخوردار است. شوهر شما نیز از این قانون مستثنى نیست. شما براى وارد شدن به فضاى ذهن او و تأثیرگذاردن بر روى رفتارش باید از این نقطه پذیرش وارد شوید و نقطه ضعف او را پیدا کنید. خواهر محترم؛ امیدوارم با توجه به موارد بالا، بتوانید زندگیتان را تغییر دهید. البته برای این کار عجله نکنید و انتظار نداشته باشید بتوانید در زمان کوتاهی زندگی خود را متحول کنید. ما هم دعا میکنیم در این راه موفق باشید.
موفق و پیروز باشید.
بیشتر بخوانید:
آداب مشاجره با همسر!