ناشناس
مشاوره خانواده: من و همسرم مدام با هم لج و لجبازی داریم؛ ممنون می شم برای رفع این مشکل راهنماییم کنید.
دوستان سلام و عرض ادب من ۲۲ سالمه متاهلم. خداروشکر تز زندگی راضی ام اما گاها تو زندگی چالش هایی به وجود میاد برامون دعوا و لج بازی و یکی همسرم بگه ۴ تا من بگم... لین خیلی وقتا مشکل ساز شده تا چن روز پیش که یه دعوای خیلی بد کردیم ... من به هیچ وجه نمیخوام اون اتفاق تکرار شه اگه لطف کنین تز راهنمایی هاتون استفااده کنم و احیانا کتابی مقاله ای چیری در این عنوان باشه جانانه مشتاقم استفاده کنم... بازم ممنون
مشاور: خانم مولوی زاده
با سلام خدمت شما
برادر گرامی؛ بحث کردن جزئی از هر رابطه سالم است. همیشه قرار نیست شما و همسرتان صددرصد با هم موافق باشید و گاهی پیش می آید که یکی یا هردویتان کاری می کنید با جمله ای می گویید که دیگری را ناراحت می کند. وقتی این اتفاق می افتد و یک دعوای منصفانه می کنید، هر کدامتان مشکلات خودتان را می گویید و طرف مقابل به آن گوش می دهد، صحبت می کنید، مخالفت می کنید، بیشتر صحبت می کنید و در نهایت احساس صمیمیت بیشتری خواهید کرد. البته دلیل اصلی و عمده اختلافات و جروبحثهای زناشویی را باید در اختلافات فرهنگی دانست و اینکه تعریف ارزشها از دید هر کدام از زن و شوهرها متفاوت است. بسیار زیاد شاهد هستیم که سردرگمی بین سنت و مدرنیته، محل اختلاف در زندگی زناشویی است. از دیگر عواملی که میتوان به آن اشاره کرد، نداشتن مهارتهای ارتباطی و حل مسئله در زن و شوهر است. با دانستن مهارتهای زندگی، همسران میتوانند یکدیگر را به راحتی درک کنند. یکی دیگر از علل مشاجره و دعوا بین همسران، تلاش برای تغییر دادن رفتارهای یکدیگر است، وقتی یکی از همسران درصدد تغییر رفتار شریک زندگیاش برمیآید، ناخودآگاه باعث میشود که شریکش از خود مقاومت نشان دهد که این مقاومت و سپر دفاعی در دست گرفتن باعث جرو بحث در زندگی میشود.
در اینجا راهکارهایی جهت پیشگیری از اختلاف های زناشویی را خدمت شما دوست عزیز ارائه می دهیم. امید است با بکارگیری این راهکارهای از دامن زدن به اختلافات زناشویی خود جلوگیری به عمل آورده و اختلافات زناشویی خود و همسرتان را به شیوه ای سالم مدیریت نمایید.
1) آرام بگیرید.
لحظه ای که همسرتان عدالت را زیر پا می گذارد و شما را به صفاتی نامربوط متهم می کند، به طور طبیعی ذهن تان سعی می کند از شما دفاع کند. در چنین مواقعی شما حاضرید هر کاری انجام دهید تا ثابت کنید حق با شماست؛ اما به راستی آیا بالا بردن صدا و ناسزا گفتن، شما را مبرا می کند؟ چند دقیقه آرام بگیرید و با خودتان فکر کنید چرا او چنین سخن ناعادلانه ای بر زبان آورده است؟ دو راه ممکن است: یا واقعیت را می داند و به نفعش است که آن را تغییر دهد یا از اصل ماجرا آگاه نیست. در هر دو صورت، دعوا سودی ندارد. آرام بگیرید و خود را کنترل کنید. محیط دعوا را رها کنید. برای لحظه ای به اتاقی دیگر بروید یا منزل را ترک کنید و در هوای آزاد به گفته های همسرتان فکر کنید. اگر او تصوری اشتباه درباره شما دارد، روشی برای اثبات حقانیت خود بیابید؛ اما اگر او واقعیت را می داند و بی دلیل شما را متهم می کند، علت را ریشه یابی کنید و در پی حل این مسئله باشید؛ حتی اگر حرف های همسرتان درست است و ایرادی متوجه شماست، به اصلاح رفتارهای خود فکر کنید. چند دقیقه بودن در هوای آزاد به شما کمک می کند بتوانید تصمیم های بهتری بگیرید.
2) حمله نکنید.
اغلب همسران نقاط ضعف یکدیگر را می شناسند و به همین دلیل، به خوبی می دانند اسلحه پر از حرف های تلخ و گزنده خود را چگونه به سمت همدیگر نشانه بگیرند. شاید این کار شما را تخلیه کند اما جایگاه تان را در قلب همسرتان پایین تر خواهد آورد. بعضی از حرف ها خط قرمزهایی هستند که همسرتان هرگز مایل نیست آنها را بشنود یا بر زبان بیاورد. بیان آنها هنگام اختلاف و درگیری، لطمه هایی عمیق به رابطه شما خواهد زد. به عواقب کارتان فکر کنید و به روحیه عصبی تان اجازه ندهید رابطه زناشویی شما را خدشه دار کند.
3) مسئولیت رفتارهایتان را برعهده بگیرید.
عده ای از انسان ها عادت دارند به راحتی مسئولیت رفتارهای زشت خود را به گردن دیگران بیندازند. از شوهری پرسیدند: «چرا زنت را کتک زده ای؟» پاسخ داد: «تقصیر خودش است! حرف هایی زد که برای من هیچ راه چاره ای باقی نگذاشت!» یا زنی بی وفا در توجیه عمل ناپسند خود می گوید: «بی توجهی های شوهرم، مرا به این سمت سوق داد!» این در حالی است که مسئولیت عملکرد هر فردی، تنها متوجه خود اوست و گناه هیچ انسانی با دیگری تقسیم نمی شود.
4)خود را جای او بگذارید.
بیشتر افراد در حین دعواهای زناشویی تلاش می کنند که فرد مقابل را مغلوب کرده و بعد او را وادار کنند که به اشتباهش اعتراف کرده و عذرخواهی کند. شاید شما هم جزو این دسته افراد باشید اما اگر خودتان را جای همسرتان بگذارید، به احتمال زیاد حق را به او می دهید.
5) زبان خوش را یاد بگیرید.
این یک نقطه ضعف برای هر فرد متمدن است که نتواند با زبان خوب ارتباط برقرار کند و ترجیح دهد در شرایط نامطلوب دعوا به راه بیندازد. انعطاف پذیر باشید و صحبت کردن با لحن خوب را یکی از ویژگی های شخصیتی خود سازید. حتی اگر پدر و مادرتان الگوهایی مناسب برای شما نبوده اند، سعی کنید روشی متفاوت در پیش بگیرید.
6) دوستانی آرام و انعطاف پذیر پیدا کنید و به رفتار آنها توجه داشته باشید. از خود نرمش نشان دهید تا از پس سختی ها و مشکلات زندگی برآیید. به یاد داشته باشید آب، منعطف ترین ماده است اما چشمه های جوشان می توانند سخت ترین صخره ها را بکاوند و پیش روند! دوست عزیز؛ باید بدانید که زندگی مشترک همیشه روی پاشنه آرامش نمیچرخد و به هرحال گاهی اوقات جروبحث نیز بهصورت چاشنی وارد زندگی میشود اما مسئله این است که اگر زن و مرد، مدیریتی روی هیجانات و احساسات خود نداشته باشند این چاشنی به یک معضل بزرگ تبدیل میشود. بنابراین با مدیریت های احساسی و هیجانی بخوبی می توانید از این چالشها عبور نموده و با کسب نتایج مثبت از به چالش کشیدن اختلاف سلیقه ها، رابطه خود را از هرگونه آسیب احتمالی بخوبی حفظ نموده و به تقویت صمیمیت و دوستی در روابط خود کمک نمایید.
با آرزوی لحظاتی خوش برای شما
بیشتر بخوانید:
درک کردن همسر