ناشناس
والدینم با ازدواج راه دور مخالفند" چه کنم؟
با سلام. بنده با یه دختر خانمی توی دانشگاه آشنا شدیم. بعد از دو ماه تا حدودی شناخت کسب کردیم از همدیگه و فهمیدیم که توی خیلی از مسائل مشترکیم و با هم تا حد زیادی تفاهم داریم. تصمیم گرفتیم که با خانواده ها در میون بزاریم. تنها مشکلی که بود دوری راه هستش. این دخترخانم توی شهر ما دانشجو هستش ولی محل زندگی شون حدودا ۵ ساعت فاصله داره با شهر ما. وقتی با خانواده ها در میون گذاشتیم. از طرف خانواده ایشون با مشکل مواجه شدیم. چون شدیدا مخالفت کردن با اینکه دخترشون بره راه دور. البته خود این دخترخانم با این راه دور رفتن هیچ مشکلی نداره و فقط خانواده اجازه نمیدن. هر چقدر هم من و خانوادم اصرار کردیم واسه حداقل آشنایی اولیه، اونها اصلا قبول نکردن و گفتن مهم ترین شرط ما همین راه دوره. و گفتن اگه اقا پسر بیاد شهر محل سکونت ما قبول میکنیم. که این هم واسه من به هیچ وجه مقدور نیست به خاطر شغلم. حالا بعد از گذشت 4 ماه، شرایط همونطور مونده و اصلا راضی نمیشن و خواستن که هرچه زودتر ارتباط ما با هم قطع شه. ولی واقعیت اینه که ما به همدیگه خیلی علاقه داریم و خیلی هم تفاهم داریم. برامون خیلی سخته بیخیال شدن. به نظر شما توی این شرایط چیکار میشه کرد؟ چه چیزی به صلاحه؟! چه جوری میشه راضیشون کرد که درک کنن این علاقه رو و موافقت کنن؟ اگه به هیچ عنوان راضی نشن چی ؟!؟
مشاور: احسان فدایی
با سلام و سپاس از همراهی شما، از این که ما را امین خود دانستید کمال تشکر وقدردانی را داریم. ما قدر ارتباط با شما را می دانیم.
همانطور که میدانید ازدواج یکی از مهمترین حوادث و رویدادهای زندگی است و نقش مهمی در سرنوشت و سعادت و خوشبختی انسان دارد، مضافاٌ بر اینکه اگر به نحو صحیح انجام پذیرد بسیاری از نیازهای انسان را اعم از نیازهای عاطفی و جنسی را تاْمین و باعث آرامش روحی انسان میشود بنابراین در عین حال که نباید در انتخاب همسر خیلی وسواس گونه عمل کرد اما دقت، شناخت و اتخاذ تصمیم حساب شده و بالاخره انتخاب صحیح از شرایط ضروری یک ازدواج موفق است. مهمترین مسئله در ازدواج و انتخاب همسر رعایت ملاکهای اصلی ازدواج است که در روایات نیز بر آن تأکید فراوان شده است. رعایت این معیارها ضامن اصلی سعادت و خوشبختی در ازدواج است و عدم رعایت آن عواقب سنگینی برای زوجین در پی خواهد داشت. از همین لحظه دقت کنید که عاقلانه بیندیشید که آیا او این معیارها را دارد یا خیر؟ این معیارها را میتوان به دو بخش عمده تقسیم کرد:
الف) معیارهای اساسی: ملاکهایی که حتماً آنها را باید در نظر داشته باشیم تا زندگیمان توأم با سعادت باشد. در نظر نگرفتن این معیارها موجب بروز مشکلاتی در زندگی ما خواهد شد. مانند: دین داری، اخلاق نیکو، شرافت خانوادگی (نجابت و پاکی)، عقل.
ب) معیارهایی که موجب کاملتر شدن زندگی ما میشود. این معیارها اگر رعایت شوند زندگی ما بهتر و کاملتر خواهد شد. البته این معیارها به سلیقه و موقعیت افراد بستگی دارد و در افراد مختلف، متفاوت میباشد. از جمله این ملاکها میتوان سلامت جسم و روح، زیبایی، علم و سواد و کفو همدیگر بودن را نام برد؛ در نتیجه معیارهای دینی اسلام فقط ایمان و اخلاق نیست و موارد دیگر را نیز شامل میشود. بنابراین در گام اول باید دید فرد مورد نظرتان معیارهای کافی را دارا است یا خیر؟ اگر این معیارهای اخلاقی را دارا است میتوانید با او ازدواج نمایید.
برادر عزیز! در مورد دوری راه توصیه می کنیم شما کوتاه نیایید و شغلتان را حفظ کنید و اما اگر آنها نپذیرفتند ولی شما دختر را جامع شرایط دیدید در این مورد بیشتر پافشاری کنید تا به نتیجه برسید. از خانواده تان بخواهید که با آنها بیشتر صحبت کنند و مخالف اصلی را پیدا کنید. خود شما نیز می توانید با والدینش در این رابطه صحبت نمایید و ایشان را راضی نمایید. فقط در هیچ مسئله ای نباید عزت خود را از دست دهید. بلکه سعی کنید در صورت مخالفت مجدد یا کلا قید این مورد را بزنید و یا مدتی صبر کنید و مجددا اقدام نمایید.
موفق و پیروز باشید.