ناشناس
حد و حدود ابراز احساسات در دوران قبل از ازدواج (آشنایی) به چه میزان باید باشد؟
سلام ممنون بابت مشاورین عالیتون❤️ یه موضوعی هست میخواستم اگه امکانش هست تا جایی که میتونید راهنماییم کنید. دختری هستم 21ساله حدود یک ماه و نیم هست که شخصی به خواستگاری من اومدن. ایشون هم سن خودم هستن از...
مشاور: احسان فدایی
با عرض سلام و تقدیم احترام خدمت شما پرسشگر محترم! ارتباط شما با ما گویای این است که در صدد انتخاب مسیر صحیح هستید و امیدواریم ما نیز راهنمای خوبی برایتان باشیم.
همانطور که میدانید ازدواج یکی از مهمترین حوادث و رویدادهای زندگی است و نقش مهمی در سرنوشت و سعادت و خوشبختی انسان دارد، مضافاٌ بر اینکه اگر به نحو صحیح انجام پذیرد بسیاری از نیازهای انسان را اعم از نیازهای عاطفی و جنسی را تاْمین و باعث آرامش روحی انسان میشود بنابراین در عین حال که نباید در انتخاب همسر خیلی وسواس گونه عمل کرد اما دقت، شناخت و اتخاذ تصمیم حساب شده و بالاخره انتخاب صحیح از شرایط ضروری یک ازدواج موفق است. مهمترین مسئله در ازدواج و انتخاب همسر رعایت ملاکهای اصلی ازدواج است که در روایات نیز بر آن تأکید فراوان شده است. رعایت این معیارها ضامن اصلی سعادت و خوشبختی در ازدواج است و عدم رعایت آن عواقب سنگینی برای زوجین در پی خواهد داشت. از همین لحظه دقت کنید که عاقلانه بیندیشید که آیا او این معیارها را دارد یا خیر؟(در صورت نیاز این معیارها را از ما بخواهید).
نکته ی دیگر اینکه ارتباط با جنس مخالف مانند صحبت شدن، شوخی و خنده، نگاه کردن، حتی اگر به بهانه های درسی و کاری باشد، مناسبترین موقعیت برای افتادن در دام شیطان است. حتی دختری مانند شما که تعهد مذهبی دارد، به صلاح نیست با چنین فردی ولو اینکه قصد ازدواج داشته باشید ارتباط نزدیک و عاطفی داشته باشید. زیرا با عادی شدن این روابط به مراحل بعدی منتقل خواهید شد که در نهایت پشیمانی زیادی را به دنبال دارد. اصلا شاید ازدواجتان قطعی نشد و به دلایلی مجبور به جدایی شدید، آن وقت است که فقط برای شما پشیمانی بر جای می ماند.
خواهر محترم! شما تا کنون شناخت کافی ای از این فرد نداشته اید و نمی دانید چه اخلاق و برخوردی دارد ولی این را بدانید که برقراری چنین رابطه ای منجر به شناخت کافی نمی شود، پس بهتر است یک بار برای همیشه به او بگویید که گر چه در دوران قبل از عقد هستید ولی نامحرم هستید و نمی توانید احساسات و ابراز علاقه داشته باشید. ضمن اینکه نباید این دوران شش ماه ادامه پیدا کند زیرا به رغم روش های شناخت همسر به راحتی می توانید روحیات این فرد را شناسایی نمایید. با عنایت به آنچه که عرض شد در ادامه به روش های شناخت خواستگار می پردازیم.
چگونگی گزینش همسر
مرحله اول: مشاوره: مشاوره قبل از ازدواج کمک فراوانی در شناخت معیارهای طرفین میکند. وظیفه مشاور این است که با تسهیل شناخت بین طرفین و ایجاد رابطه بیشتر کمک میکند تا ظرفیت ها و کفویت های طرفین در زمینه های مختلف بارز شود. ضمن اینکه در صورت نیاز از تست های روانشناختی نیز بهره میگیرد.
همچنین مشورت با افرادی که دارای خصوصیاتی چون تدیّن، عقل و فهم بالا، آگاه به مسائل ازدواج، شجاع و بدون ملاحظه، مصلحت اندیش، دلسوز و خیرخواه، و امین و رازدار باشند.
مرحله دوم: تحقیق: گفتیم که چون ازدواج امر بسیار مهمی است و شرکای زندگی لازم است یک عمر در کنار هم در شادیها و غمهای هم باشند دقت در شریک زندگی بسیار مهم است. به همین جهت تحقیق اگر چه طولانی شود ولی دقت در آن لازم و ضروری است تحقیق در کنار گفتگوهای افراد خانواده و دختر و پسر (عروس و داماد) به منظور شناسایی ملاک های مورد نظر و کشف تناسب است. میزان تحقیق، بستگی به فرد مورد نظر از لحاظ دوری و نزدیکی نسبت به تحقیق کننده دارد.
3. گفتگوی مستقیم: آخرین مرحله شناخت قبل از ازدواج و مهمترین و مؤثرترین مرحله شناخت همین دیدار و گفتگوی مستقیم دختر و پسر میباشد. تعداد جلسات گفتگو هر چه بیشتر باشد شناخت بیشتری حاصل میشود. با طی کردن این مراحل است که می توانید او را بهتر بشناسید و تصمیم اساسی ای برای زندگی آینده تان بگیرید. توصیه می کنیم با ایان صحبت نمایید و از مشاوره حضوری شروع کنید.
موفق باشید.