ناشناس
پسرم از وقتی دخترم به دنیا آمده خیلی لجبازی میکنه" چیکارش کنم؟
سلام، من دو تا فرزند دارم یه پسر 11ساله و یه دختر 2ساله. پسرم از وقتی دخترم به دنیا آمده خیلی لجبازی میکنه کمتر حرف گوش میکنه با دخترم خیلی وقتها دعوا ولجبازی میکنه، البته شوهرم خیلی روی دخترم حساسه خیلی ناز و بوسش میکنه و فکر میکنم علت لجبازی و اذیت کردنش هم همینه. شوهرم زیاد پسرم رو تحویل نمیگیره حتی بوسش هم نمیکنه وقتی من میگم میگه پسر بزرگ رو کی میبوسه. همین هم باعث شده که پسرم لج باباش رو در میاره با اذیت کردن خواهرش، بعضی وقتها میگه شما من رو دوست ندارین فقط خواهرم رو دوست دارید، خواهش میکنم راهنمایی کنید که چطور برخورد کنم؟ شوهرم به خاطر رفتارهای بد پسرم بعضی وقتها عصبانی میشه. پسرم رو اذیت میکنه میترسم بچه م مریض روحی بشه.
مشاور: خانم موحدنساج
سلام به شما پرسشگر محترم و سپاس بابت اعتمادتان به مجموعه راسخون، امیدوارم این پاسخگویی زمینه ای باشد در جهت رفع مشکل شما.
مادر عزیز، همیشه اضافه شدن فرزند جدیدی به جمع خانواده فشار روانی بالایی برای کودکان دیگر در پی دارد، حال آنکه فرزند اول شما حدود 10 سال تک فرزند بوده و تمام توجهات خانواده سمت او معطوف بوده است. درست است که معمولا ابراز علاقه زبانی و لمسی به کودکان کوچکتر بیشتر است اما فرزندان در هر سنی به نوعی توجه نیاز دارند. حس پسر شما این است که با ورود عضو جدید تمام دارایی خود را از دست داده است، هم مادرش و هم پدرش. مسلما توجه شما تیز تقسیم شده، پس اکنون خود را برای باز پس گیری حق خود آماده می کند و این رفتار برای صیانت از خود با پرخاشگری لجبازی خود را نشان می دهد، اگر این روند ادامه یابد نوجوانی بسیار پرخطری در انتظار او خواهد بود، زیرا نوجوانی که در کودکی محبت لازم را از محیط خانواده کسب نکرده باشد، به هر جمع دوستانه ای که او را تامین کند پناه می برد که در بیشتر مواقع این کودکان جمع های سالمی را برای گذران وقت خود انتخاب نمی کنند. در واقع رفتار والدین باید به گونه ای باشد که کودک در هر سنی کبوتر جلد خانواده و پدر و مادرش باشد، و امین ترین افراد در زندگیش را آنها بداند. در ضمن پسرتان در این سن نیاز دارد تا اوقاتی را به صورت مردانه با پدرش بگذراند، کارهای اشتراکی انجام دهند، پیاده روی و ورزش دو نفره داشته باشند و دوست صمیمی او باشد. این فکر که پسران به بوسیدن و توجه کمتری نیاز دارند تا حدودی درست است اما نه اینکه اصلا نبوسیده شود و یا آغوشی برایش باز نباشد، بلکه به غیر نیاز عاطفی پسران نیازمندن تا روح مردانیشان مورد تایید، تشویق و پرورش قرار گیرند. حس مسئولیت پذیری و افزایش اعتماد به نفس در پسران بر عهده پدر است، لازم است تربیت فرزندان پسر بیشتر بر عهده پدر باشد تا الگویی هم جنس و مناسب در کنارش وجود داشته باشد. در بیشتر مواقع وقتی فرزند جدیدی وارد خانواده می شود فرزند بزرگتر رفتارهایی که کودکانه تر از سن خود است نشان می دهند مثلا ممکن است کودک 5 ساله درخواست داشته باشد او هم شیشه شیر داشته باشد یا در گهواره طفل بخوابد. دلیل این امر نیاز شدید کودک به جلب محبت لطیف والدین مانند نوزاد برای خود است. پس ممکن است برخی رفتارهای پسرتان در دید اول بچه گانه و مناسب سن او نباشد، که وجود این رفتارها طبیعی و ناشی از شرایط کنونی اوست. پس محبتی که می خواهد را از او دریغ نکنید تا در همین الان رفع شود زیرا کهنه شدن این غده ها در ناهشیار کودکان آسیب های گاها جبران ناپذیری در بزرگسالی برایش در پی خواهد داشت.
موفق باشید.