ناشناس

فرزندم اصلا از خودش دفاع نمیکنه" راه حلش چیه؟

پسرم ۶سال و نیم هست اصلاااااا از خودش دفاع نمیکنه. دلم براش خوووووووونه. وقتی کسی میزندش اصلا از خودش دفاع نمیکنه و فقط از اون بچه می پرسه چرا من رو بدی. من از پسرم پرسیدم وقتی میزنن تو چرا نمیزنی گفت...
جمعه، 14 تير 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما

ناشناس

فرزندم اصلا از خودش دفاع نمیکنه" راه حلش چیه؟

ناشناس ( تحصیلات : لیسانس ، 31 ساله )

پسرم ۶سال و نیم هست اصلاااااا از خودش دفاع نمیکنه. دلم براش خوووووووونه. وقتی کسی میزندش اصلا از خودش دفاع نمیکنه و فقط از اون بچه می پرسه چرا من رو بدی. من از پسرم پرسیدم وقتی میزنن تو چرا نمیزنی گفت...


مشاور: خانم ضیایی

با سلام و احترام خدمت شما والد گرامی. بیان کردین "پسر 6 ساله ای دارید که نمی تواند از خودش دفاع کند و خود شما هم همینطور هستید": دغدغه و نگرانی شما دوست عزیز را درک می کنم، امیدوارم صحبت هایم برایتان مفید باشد. بزرگوار والدین مهمترین الگوی کودکان هستند و آن ها بسیاری از رفتارها را از پدر و مادرشان یاد می گیرند و تقلید می کنند. آنگونه که از حرفهای شما برداشت کردم، سبک ارتباطی تان منفعلانه هست. یعنی نمی توانید از حق خودتان دفاع کنید و رفتار جرات مندانه و مقتدرانه ای داشته باشید که دیگران متوجه شوند حق ندارند وارد حریمتان شود، بنابراین طبیعی هست که فرزند شما هم مثل خودتان رفتار کند. در نتیجه شما هم باید روی خودتان کار کنید تا بتوانید فرزندی با اعتماد به نفس و جرات مند تربیت کنید.
- در این سن کودکان توانایی لازم برای مراقب از خودشان را ندارند، بنابراین شخص بزرگسالی همواره باید کنار آنها باشد تا اگر کودکی اقدام به زدن یا هول دادن دیگری کرد، فرد بزرگسال بدون داد زدن یا دعوا کردن او را متوقف کند.
- متاسفانه گاهی اوقات در بین والدین این جمله مشاهده می شود" اگر تو را زد تو هم او را بزن" یا "ای بی عرضه، فقط کتک خوردی" این جملات آسیب فراوانی به کودک ما می زند و ناخواسته او را به سمت رفتارهای پرخاشگرانه و خشونت بار سوق می دهد. و به کودک این را القا می کند که اگر کسی کار بدی انجام داد، پس من هم می توانم آن رفتار بد را تکرار کنم و این گونه رفتارهای نامطلوب در جامعه گسترش می یابند.
- بسیاری از مفاهیم را می شود از طریق قصه و بازی به کودکان آموزش داد. در آموزش دفاع به کودک کافی است با کودک نقش بازی کنید که مثلا من می خواهم به تو حمله کنم و تو باید از خودت دفاع کنی یا فرار کنی یا اینکه بروی و یک بزرگتر را در جریان بگذاری و اجازه دهید گاهی اوقات توی فرار کردن کودک برنده شود و او را تشویق کنید.
- باید به کودک رفتار جرات مندانه را آموزش دهید. وقتی کسی می خواهد به کودک زورگویی کند، باید به چشم کودک زورگو خیره شود و در آن وضعیت خیلی قاطع و کوتاه به او بگوید که من به تو این اجازه را نمی‌دهم ؛ این رفتار را والدین باید با فرزندانشان در خانه تمرین کنند؛ کودکانی که نمی‌توانند از خودشان دفاع کنند افرادی هستند که اغلب سرشان را پایین می‌اندازند و به چشم طرف مقابل نگاه نمی‌کنند و منفعلانه رفتار می کنند.
- ما باید به فرزندانمان یاد بدهیم که بدون خشونت فیزیکی از خودشان دفاع کنند. باید بداند زمانی کار به برخورد فیزیکی رسید، بهتر است دست خود را بالا بیاورد و با صدای بلند و جسورانه بگوید نزن و اگر طرف مقابل رفتارش را ادامه داد، محیط را ترک کند و به بزرگترها اطلاع دهد. ترک کردن محیط نه نشانه ترسو بودن شخص است، و نه دلیل بر بی عرضگی او می باشد، تنها نشان می دهد شخص فرق خوب و بد، و درست و غلط را می داند. و در نهایت، اعتماد به نفس و ابراز وجود کودک خود را بالا ببرید. زمانیکه او اعتماد به نفس لازم را داشته باشد خودش می تواند تصمیم بگیرد در موقعیت خطر، کدام نوع رفتار را انجام دهد؛ ترک محیط، برخورد قاطعانه یا بی توجهی.
موفق و پیروز باشید.



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مشاوره مرتبط