شنبه، 19 ارديبهشت 1394

پرسش :

چه چيزي باعث فعاليت عقل مي شود؟

پاسخ :
الإمام الصادق عليه‏السلام :
الرّيحُ الطَّيِّبَةُ ؛ تَشُدُّ العَقلَ ، و تَزيدُ في الباهِ .
امام صادق عليه‏السلام :
بوى خوش ، عقل را استوار مى‏كند و بر توان جنسى مى‏افزايد .
السرائر ، جلد 3 ، صفحه 141 ، دعائم الإسلام ، جلد 2 ، صفحه 166 ، حديث 594 ، بحار الأنوار ، جلد 62 ، صفحه 275 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 108
**********
عنه عليه‏السلام :
مَن تَطَيَّبَ أوَّلَ النَّهارِ ؛ لَم يَزَل عَقلُهُ مَعَهُ إلَى اللَّيلِ .
امام صادق عليه‏السلام :
هر كس در آغاز روز ، بوى خوش استعمال كند ، تا شب ، عقلش او را همراهى مى‏كند .
الكافي ، جلد 6 ، صفحه 510 ، حديث 7 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 110
**********
عنه عليه‏السلام :
مَن تَطَيَّبَ بِطيبٍ أوَّلَ النَّهارِ و هُوَ صائِمٌ ؛ لَم يَفقِد عَقلَهُ .
امام صادق عليه‏السلام :
هر كس در حالى كه روزه است ، در آغاز روزه ، خوش‏بو كننده‏اى به كار ببرد ، عقل خويش را از كف ندهد .
كتاب من لا يحضره الفقيه ، جلد 2 ، صفحه 86 ، حديث 1804 وص 114 ، حديث 1881 وفيه «روي أن من تطيّب... لم يكد يفقد عقله» ، ثواب الأعمال ، صفحه 77 ، حديث 1 عن يونس بن يعقوب ، الدعوات ، صفحه 79 ، حديث 196 ، بحار الأنوار ، جلد 96 ، صفحه 290 ، حديث 9 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 110
www.hadithcity.com