شنبه، 19 ارديبهشت 1394

پرسش :

تاريكی چشم با چه كارهايی برطرف می شود؟

پاسخ :
رسول الله صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
أكلُ السَّفَرجَلِ يُذهِبُ ظُلمَةَ البَصَرِ .
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
خوردن بِهْ ، تيرگى چشم را از ميان مى‏بَرَد .
طبّ النبيّ صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم ، صفحه 8 ، بحار الأنوار ، جلد 62 ، صفحه 296 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 296
**********
رسول اللّه‏ صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
الحِجامَةُ فِي الرَّأسِ شِفاءٌ مِن سَبعٍ إذا ما نَوى صاحِبُها : مِنَ الجُنونِ ، وَالجُذامِ ، وَالبَرَصِ ، وَالنُّعاسِ ، ووَجَعِ الضِّرسِ ، وَالصُّداعِ ، وظُلمَةٍ يَجِدُها في عَينَيهِ .
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
حِجامت در سر ، شفاى از هفت چيز است ، آن‏گاه كه بر شخص ، عارض شود : ديوانگى ، جذام ، پيسى ، چرت‏آلودگى ، دندان‏درد ، سردرد و تيرگى‏اى كه شخص در چشم احساس مى‏كند .
المعجم الكبير ، جلد 11 ، صفحه 24 ، حديث 10938 عن ابن عبّاس ، كنز العمّال ، جلد 10 ، صفحه 13 ، حديث 28128 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 308
**********
رسول الله صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
نِعمَ الدَّواءُ الحِجامَةُ تُذهِبُ الدَّمَ ، وتَجلُو البَصَرَ ، وتُخِفُّ الصُّلبَ .
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
چه نيكو درمانى است حجامت! خون را مى‏بَرَد ، ديده را جلا مى‏دهد و پشت را سبُك مى‏كند .
المستدرك على الصحيحين ، جلد 4 ، صفحه 455 ، حديث 8258 ، سنن الترمذي ، جلد 4 ، صفحه 391 ، حديث 2053 ، سنن ابن ماجة، ج2 ، ص1151 ، ح3478 كلاهما نحوه وكلّها عن ابن عبّاس ، كنز العمّال ، ج10، ص16، ح28146 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 310
**********
رسول الله صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
نِعمَ العيدُ الحِجامَةُ - يَعنِي العادَةَ - ، تَجلُو البَصَرَ ، وتَذهَبُ بِالدّاءِ .
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
چه نيكو عادتى است حجامت ! ديده را جلا مى‏دهد و درد را مى‏بَرَد .
معاني الأخبار ، صفحه 247 ، حديث 1 ، بحار الأنوار ، جلد 62 ، صفحه 116 ، حديث 26 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 310
**********
رسول اللّه‏ صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
مَن أدامَ النَّظَرَ فِي المُصحَفِ ، مُتِّعَ بِبَصَرِهِ ما دامَ فِي الدُّنيا .
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
هر كس پيوسته به قرآن بنگرد ، تا زنده است ، از بهره بينايى برخوردار مى‏شود .
كنز العمّال ، جلد 1 ، صفحه 536 ، حديث 2406 نقلاً عن أبي الشيخ عن ابن عبّاس دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 310
**********
الإمام الصادق عليه‏السلام :
مَن قَرَأَ القُرآنَ فِي المُصحَفِ ، مُتِّعَ بِبَصَرِهِ ، وخُفِّفَ عَن والِدَيهِ وإن كانا كافِرَينِ .
امام صادق عليه‏السلام :
هر كس قرآن را از رو بخواند ، از بهره بينايى برخوردار است و از گناه پدر و مادرش كاسته مى‏شود ، هر چند كافر باشند .
الكافي ، جلد 2 ، صفحه 613 ، حديث 1 ، ثواب الأعمال ، صفحه 128 ، حديث 1 ، بحار الأنوار ، جلد 92 ، صفحه 196 ، حديث 4 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 310
**********
رسول اللّه‏ صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
مَن قَرَأَ القُرآنَ نَظَرا مُتِّعَ بِبَصَرِهِ .
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
هر كس قرآن را با نگريستن در آن بخواند ، از بهره بينايى برخوردار مى‏شود .
كنز العمّال ، جلد 1 ، صفحه 536 ، حديث 2407 نقلاً عن ابن النجّار عن أنس دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 310
**********
الإمام عليّ عليه‏السلام :
إذَا اشتَكى أحَدُكُم عَينَيهِ فَليَقرَأ آيَةَ الكُرسِيِّ ، وَليُضمِر في نَفسِهِ أنَّها تَبرَأُ ؛ فَإِنَّهُ يُعافى إن شاءَ اللّه‏ُ .
امام على عليه‏السلام :
اگر كسى از شما چشمانش ناراحت بود ، آيه‏الكرسى بخواند و در دل ، نيّت شفا كند . به خواست خداوند ، بهبود خواهد يافت .
الخصال ، صفحه 616 ، حديث 10 عن أبي بصير ومحمّد بن مسلم عن الإمام الصادق عن آبائه عليهم‏السلام ، تحف العقول ، صفحه 106 ، مكارم الأخلاق ، جلد 2 ، صفحه 205 ، حديث 2528 ، بحار الأنوار ، جلد 92 ، صفحه 262 ، حديث 4 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 312
www.hadithcity.com