شنبه، 19 ارديبهشت 1394

پرسش :

چه چيزی برای درد چشم مفيد است؟

پاسخ :
رسول اللّه‏ صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
الكَمأَةُ مِن نَبتِ الجَنَّةِ ، وماؤُها نافِعٌ مِن وَجَعِ العَينِ .
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
قارچ ، از گياهان بهشتى است و آبش براى چشم درد ، سودمند است.
المحاسن ، جلد 2 ، صفحه 335 ، حديث 2149 عن إبراهيم بن عليّ الرافعي عن الإمام الصادق عليه‏السلام ، بحار الأنوار ، جلد 62 ، صفحه 145 ، حديث 3 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 290
**********
رسول الله صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
الكَمأَةُ مِنَ المَنِّ وَالمَنُّ مِنَ الجَنَّةِ ، وماؤُها شِفاءٌ لِلعَينِ .
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
قارچ ، از همان «مَنّ» ، و «مَنّ» از بهشت است و آبش نيز شفايى براى چشم است.
الكافي ، جلد 6 ، صفحه 370 ، حديث 2 ، المحاسن ، جلد 2 ، صفحه 335 ، حديث 2150 كلاهما عن عبدالرحمن بن زيد عن الإمام الصادق عليه‏السلام ، طبّ الأئمّة لابني بسطام ، صفحه 82 عن جابر بن يزيد عن الإمام الباقر عن آبائه عليهم‏السلام عنه صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم ، بحار الأنوار ، جلد 62 ، صفحه 152 ، حديث 28؛ صحيح البخاري ، جلد 5 ، صفحه 2159 ، حديث 5381 ، صحيح مسلم ، جلد 3 ، صفحه 1619 ، حديث 157 كلاهما عن سعيد بن زيد وليس فيهما «والمنّ من الجنّة» ، كنز العمّال ، جلد 10 ، صفحه 28 ، حديث 28201 ، دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 290 يعنى از چيزهايى است كه خداوند به آن ، بر بندگان خويش ، منّت نهاده است. همچنين گفته‏اند: پيامبر صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم ، اين گياه را به «مَنّ» تشبيه كرده و آن ، عسل شيرينى است كه خود به خود و بدون اسباب و عوامل مادّى از آسمان نازل مى‏شود. قارچ دنبلان نيز چنين است و هزينه‏هايى چون بذر و آبيارى نمى‏خواهد .
www.hadithcity.com