يکشنبه، 20 ارديبهشت 1394

پرسش :

چه خمير دندانی بوی دهان را خوشبو می سازد و دندانها را محكم می كند؟

پاسخ :
طبّ الأئمّة عن خالد القمّاط :
أملى عَلَيَّ عَلِيُّ بنُ موسَى الرِّضا عليهماالسلام هذِهِ الأَدوِيَةَ لِلبَلغَمِ .
قال :َ تأَخُذُ إهليلَجَ - أصفَرَ وَزنَ مِثقالٍ ، ومثِقالَينِ خَردَلٍ ، ومِثقالَ عاقِرقِرحا ، فَتَسحَقُهُ سَحقاً ناعِماً وتَستاكُ بِهِ عَلَى الرِّيقِ ؛ فَإِنَّهُ يَنفي البَلغَمَ ، ويُطَيِّبُ النَّكهَةَ ، ويَشُدُّ الأَضراسَ إن شاءَ اللّه‏ُ تَعالى .
طبّ الأئمّة عليهم‏السلام- به نقل از خالد قَمّاط -: على بن موسى الرضا عليه‏السلام ، اين داروها را براى بلغم به من املا كرد و فرمود : «به وزن يك مثقال هليله زرد ، دو مثقال خَردل و يك مثقال آككرا بر مى‏دارى و همه را نرمْ مى‏سايى و ناشتا با آن مسواك مى‏زنى . به خواست خداوند ، بلغم را مى‏زدايد ، بوى دهان را خوش مى‏سازد و دندان‏ها را استحكام مى‏بخشد» .
طبّ الأئمّة لابني بسطام ، صفحه 19 ، بحار الأنوار ، جلد 62 ، صفحه 204 ، حديث 6 ، دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 394 معناى خَردَل در ج1 ، ص259 آمد .معناى آن در ج1 ، ص345 آمد .
www.hadithcity.com