يکشنبه، 20 ارديبهشت 1394

پرسش :

چه چيزی دندانها را استحكام می بخشد؟

پاسخ :
الإمام عليّ عليه‏السلام :
مَضغُ اللُّبانِ يَشُدُّ الأَضراسَ ، ويَنفِي البَلغَمَ ، ويَذهَبُ بِريحِ الفَمِ .
امام على عليه‏السلام :
جَويدن كُندُر ، دندان‏ها را استحكام مى‏دهد ، بلغم را مى‏راند و بوى [بد] دهان را مى‏بَرَد .
الخصال ، صفحه 612 ، حديث 10 عن أبي بصير ومحمّد بن مسلم عن الإمام الصادق عن آبائه عليهم‏السلام ، تحف العقول ، صفحه 101 ، مكارم الأخلاق ، جلد 1 ، صفحه 423 ، حديث 1441 ، بحار الأنوار ، جلد 66 ، صفحه 443 ، حديث 2 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 394
**********
الإمام الصادق عليه‏السلام :
المَشطُ لِلِّحيَةِ يَشُدُّ الأَضراسَ .
امام صادق عليه‏السلام :
شانه زدن ريش ، دندان‏ها را استحكام مى‏بخشد .
الكافي ، جلد 6 ، صفحه 488 ، حديث 1 عن سفيان بن السمط ، كتاب من لايحضره الفقيه ، جلد 1 ، صفحه 128 ، حديث 319 ، مكارم الأخلاق ، جلد 1 ، صفحه 163 ، حديث 451 وفيهما «مشط اللحية» ، بحار الأنوار ، جلد 76 ، صفحه 117 ، حديث 4 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 394
**********
عنه عليه‏السلام :
تَسريحُ الرَّأسِ يَقطَعُ البَلغَمَ ، وتسَريحُ الحاجِبَينِ أمانٌ مِنَ الجُذامِ ، وتَسريحُ العارِضَينِ يَشُدُّ الأَضراسَ .
امام صادق عليه‏السلام :
شانه كردن موى سر ، بلغم را از ميان مى‏بَرَد ، شانه‏زدن ابروها ، ايمنى از جذام است و شانه‏زدن موى گونه‏ها ، دندان‏ها را استحكام مى‏دهد .
مكارم الأخلاق ، جلد 1 ، صفحه 167 ، حديث 480 ، طبّ الأئمّة لابني بسطام ، صفحه 19 عن داوود بن فرقد نحوه ، بحار الأنوار ، جلد 76 ، صفحه 115 ، حديث 16 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 394
**********
رسول الله صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
تَخَلَّلوا ؛ فَإِنَّها مَصلَحَةٌ لِلنّابِ وَالنَّواجِذِ .
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
خلال كنيد ؛ چرا كه مايه سلامت [دندان‏هاى] نيش و نواجذ است .
المحاسن ، جلد 2 ، صفحه 378 ، حديث 2327 عن ابن القدّاح عن الإمام الصادق عليه‏السلام دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 356
www.hadithcity.com