يکشنبه، 27 ارديبهشت 1394

پرسش :

فرشتگان از چه بويی آزرده می شوند؟

پاسخ :
عنه صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم:
مِن وَصِيَّتِهِ لِعَلِيٍّ عليه‏السلام: يا عَلِيُّ . . . الخِلالُ يُحَبِّبُكَ إلَى المَلائِكَةِ ؛ فَإِنَّ المَلائِكَةَ تَتَأَذّى بِريحِ فَمِ مَن لا يَتَخَلَّلُ بَعدَ الطَّعامِ .
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم:
از سفارش‏هاى ايشان به امام على عليه‏السلام: اى على! خلال كردن ، تو را محبوب فرشتگان مى‏سازد ؛ چرا كه فرشتگان ، از بوى دهان كسى كه پس از غذا خلال نمى‏كند ، آزرده مى‏شوند .
تحف العقول ، صفحه 14 ، بحار الأنوار ، جلد 77 ، صفحه 67 ، حديث 6 وج 76 ، صفحه 139 ، حديث 50 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 356
*******
أبو الحسن عليه‏السلام :
قالَ رَسولُ اللّه‏ِ صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم : رَحِمَ اللّه‏ُ المُتَخَلِّلينَ !
قيلَ : يا رَسولَ اللّه‏ِ ، وما المُتَخَلِّلونَ؟
قالَ : يَتَخَلَّلونَ مِنَ الطَّعامِ ؛ فَإِنَّهُ إذا بَقِيَ فِي الفَمِ تَغَيَّرَ فَآذَى المَلَكَ ريحُهُ .
امام كاظم عليه‏السلام :
پيامبر خدا فرمود : «رحمت خدا بر خلال‏كنندگان!»
پرسيده شد : اى پيامبر خدا! خلال كنندگان چه كسانى‏اند؟
فرمود : «آنان كه از غذا ، خلال مى‏كنند ؛ چه ، اگر چيزى از غذا در دهان بماند ، تغيير مى‏كند و بويش فرشته را مى‏آزارد» .
المحاسن ، جلد 2 ، صفحه 377 ، حديث 2322 عن أبي حمزة ، بحار الأنوار ، جلد 66 ، صفحه 439 ، حديث 11 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 352
*******
رسول اللّه‏ صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
يا حَبَّذَا المُتَخَلِّلونَ مِنَ الطَّعامِ ! إنَّهُ لَيسَ أشَدُّ عَلَى المَلَكِ مِن بَقِيَّةٍ تَبقى مِنَ الفَمِ مِن أثَرِ الطَّعامِ .
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
خوشا به حال آنان كه از غذا ، خلال مى‏كنند! بر فرشته ، هيچ چيز سخت‏تر از باقى‏مانده‏اى نيست كه در پىِ غذا خوردن ، در دهان بر جاى مى‏مانَد» .
الفردوس ، جلد 5 ، صفحه 300 ، حديث 8248 عن أبي أيّوب وراجع مكارم الأخلاق ، جلد 1 ، صفحه 332 ، حديث 1067 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 352
*******
رسول الله صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
تَخَلَّلوا ؛ فَإِنَّهُ لَيسَ شَيءٌ أبغَضَ إلَى المَلائِكَةِ مِن أن يَرَوا في أسنانِ العَبدِ طَعاماً .
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
خلال كنيد ؛ زيرا نزد فرشتگان ، هيچ چيز ناخوشايندتر از آن نيست كه در [لابه لاى] دندان‏هاى انسان ، غذا ببينند .
مكارم الأخلاق ، جلد 1 ، صفحه 332 ، حديث 1066 عن الإمام الكاظم عليه‏السلام ، جامع الأحاديث للقمّي ، ص67 ، بحار الأنوار ، جلد 66 ، صفحه 436 ، حديث 1 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 354
www.hadithcity.com