يکشنبه، 27 ارديبهشت 1394

پرسش :

چه چيزهايی برای درمان بی اشتهايی مفيد است؟

پاسخ :
الإمام الصادق عليه‏السلام :
نِعمَ اللُّقمَةُ الجُبنُ ، تُعذِبُ الفَمَ ، وتُطَيِّبُ النَّكهَةَ ، وتَهضِمُ ما قَبلَهُ ، وتُشَهِّي الطَّعامَ .
امام صادق عليه‏السلام :
چه نيكو لقمه‏اى است پنير! دهان را تَر و تازه مى‏كند ، بوى دهان را خوش مى‏سازد ، غذاى پيشين را هضم مى‏كند و براى غذاى بعد ، اشتها را باز مى‏كند .
بحار الأنوار ، جلد 66 ، صفحه 105 ، حديث 11 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 456
*******
الإمام الصادق عليه‏السلام :
الحَوكُ بَقلَةُ الأَنبِياءِ ، أما إنَّ فيهِ ثَمانَ خِصالٍ : يُمرِئُ ، ويَفتَحُ السُّدَدَ ، ويُطَيِّبُ الجُشاءَ ، ويُطَيِّبُ النَّكهَةَ ، ويُشَهِّي الطَّعامَ ويَسُلُّ الدّاءَ .
امام صادق عليه‏السلام :
حوك ، سبزى پيامبران است . بدانيد كه در آن ، هشت ويژگى است : هضم كننده است ؛ گرفتگى‏هاى عروق و مجارى را مى‏گشايد ؛ آروغ را خوش‏بو مى‏سازد ؛ دهان را بوى خوش مى‏بخشد ؛ اشتهاآور است؛ و درد را [از بدن] بيرون مى‏كشد .
الكافي ، جلد 6 ، صفحه 364 ، حديث 4 ، دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 456