دوشنبه، 28 ارديبهشت 1394

پرسش :

كدام آمیزش از نامهربانی است؟

پاسخ :
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
ثَلاثَةٌ مِنَ الجَفاءِ : أن يَصحَبَ الرَّجُلُ الرَّجُلَ فلا يَسأَلَهُ عَنِ اسمِهِ وكُنيَتِهِ ، وأن يُدعَى الرَّجُلُ إلى طَعامٍ فَلا يُجيبَ أو يُجيبَ فَلا يَأكُلَ ، ومُواقَعَةُ الرَّجُلِ أهلَهُ قَبَل المُداعَبَةِ ؛
سه چيز از نامهربانى است : اين كه كسى با كسى همراه شود و از نام و كنيه وى نپرسد ؛ اين كه مردى به غذايى دعوت شود و نپذيرد يا بپذيرد و نخورد ؛ و اين كه مرد پيش از بازى ، با همسر خويش نزديكى كند .
قرب الإسناد ، صفحه 160 ، حديث 583 عن أبي البختري عن الإمام الصادق عن أبيه عليهماالسلام ، بحار الأنوار ، جلد 103 ، صفحه 285 ، حديث 9؛ الفردوس ، جلد 3 ، صفحه 637 ، حديث 5998 عن الإمام الحسين عليه‏السلام نحوه ، كنز العمّال ، جلد 9 ، صفحه 37 ، حديث 24814 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 620