جمعه، 1 خرداد 1394

پرسش :

چرا شرابخواری حرام شده است؟

پاسخ :
امام على عليه‏السلام :
فَرضَ اللّه‏ ... تَرْكَ شُرْبِ الخَمرِ تَحْصينا للعَقلِ .
خداوند براى حفظ عقل ، ترک شرابخوارى را واجب گردانيد .
نهج البلاغة : الحكمة : 252 منتخب ميزان الحكمة : 186
*******
امام رضا عليه‏السلام :
حَرّمَ اللّه‏ الخَمرَ لِما فيها مِن الفَسادِ ، ومِن تَغْييرِها عُقولَ شارِبِيها ، وحَمْلِها إيّاهُم على إنْكارِ اللّه عز و جل ، والفِرْيَةِ علَيهِ وعلى رُسُلِهِ ، وسائرِ ما يكونُ مِنهُم مِن الفَسادِ والقَتلِ .
خداوند شراب را حرام فرمود ؛ زيرا شراب تباهى مى‏آورد ، عقل شرابخواران را دگرگون مى‏كند و آنان را به انكار خداوند عز و جل و دروغ و تهمت بستن به او و پيامبرش وا مى‏دارد و ديگر اعمالى چون تبهكارى و قتل كه از شرابخواران سر مى‏زند .
عيون أخبار الرضا عليه‏السلام : 2 / 98 / 2 منتخب ميزان الحكمة : 186