شنبه، 2 خرداد 1394

پرسش :

خوردن جرجیر چه مضراتی دارد است؟

پاسخ :
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
أكرَهُ الجِرجيرَ ، وكَأَنّي أنظُرُ إلى شَجَرَتِها نابِتَةً في جَهَنَّمَ ، وما تَضَلَّعَ مِنها رَجُلٌ بَعدَ أن يُصَلِّيَ العِشاءَ إلاّ باتَ في تِلكَ اللَّيلَةِ ونَفسُهُ تُنازِعُهُ إلَى الجُذامِ؛
من، جِرجير را خوش نمى‌‏دارم و گويا درخت آن را مى‌‏نگرم كه در دوزخ، روييده است. هيچ كس پس از گزاردن نماز عشا، درون را از آن پُر نمى‌‏سازد، مگر اين كه آن شب را در حالى به خواب مى‌‏رود كه جانِ او تا صبح با جذام، دست و پنجه نرم مى‏‌كند.
المحاسن، جلد 2، صفحه 324، حديث 2097

*******
امام صادق عليه‌‏السلام :
لِبَني اُمَيَّةَ مِنَ البُقولِ الجِرجيرُ؛
سهم بنى اميّه از سبزى‌‏ها، جرجير است.
بحار الأنوار، جلد 66، صفحه 237، حديث 4

*******
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
مَن أكَلَ الجِرجيرَ ثُمَّ نامَ ، يُنازِعُهُ عِرقُ الجُذامِ في أنفِهِ؛
هر كس جِرجير بخورد و بخوابد، رگ جذام در بينى او با آن درمى‌‏آويزد.
بحار الأنوار، جلد 66، صفحه 237، حديث 7

*******
امام صادق عليه‏السلام :
أكلُ الجِرجيرِ بِاللَّيلِ يورِثُ البَرَصَ ؛
خوردن جرجير در هنگام شب، پيسى مى‌‏آورد.
مكارم الأخلاق، جلد 1، صفحه 390، حديث 1316

*******
امام صادق عليه‌‏السلام :
مَن أكَلَ الجِرجيرَ بِاللَّيلِ ضَرَبَ عَلَيهِ عِرقُ الجُذامِ مِن أنفِهِ وباتَ يُنزَفُ الدَّمُ؛
هر كس شبانگاه جرجير بخورد، رگ جذام، از بينى وى بر آن يورش مى‌‏آورد و آن شب را شبِ خونريزى مى‌‏كند.
الكافي، جلد 6، صفحه 368، حديث 2

*******
امام صادق عليه‌‏السلام :
ما تَضَلَّعَ الرَّجُلُ مِنَ الجِرجيرِ بَعدَ أن يُصَلِّيَ العِشاءَ الآخِرَةَ ، فَباتَ تِلكَ اللَّيلَةَ إلاّ ونَفسُهُ تُنازِعُهُ إلَى الجُذامِ؛
هيچ كس پس از گزاردن نماز عشا، درون را از جرجير پُر نمى‌‏كند و بر آن نمى‏‌خوابد، مگر اين كه جان وى او را به سوى جذام مى‏‌كشاند.
الكافی، جلد 6، صفحه 368، حديث 1