شنبه، 2 خرداد 1394

پرسش :

خوردن ماهی تازه‌ی كباب شده همراه با آب و نمک در چه موقعی توصيه شده است؟

پاسخ :
عن محمّد بن يحيى:
كَتَبَ بَعضُ أصحابِنا إلى أبي مُحَمَّدٍ عليه ‏السلام يَشكو إلَيهِ دَما وصَفراءَ ، فَقالَ : إذَا احتَجَمتُ هاجَتِ الصَّفراءُ وإذا أخَّرتُ الحِجامَةَ أضَرَّنِي الدَّمُ ، فَما تَرى في ذلِكَ؟
فَكَتَبَ عليه ‏السلام : اِحتَجِم وكُل عَلى أثَرِ الحِجامَةِ سَمَكا طَرِيّا كَبابا .
قالَ : فَأَعَدتُ عَلَيهِ المَسأَلَةَ بِعَينِها .
فَكَتَبَ عليه ‏السلام : اِحتَجِم وكُل عَلى أثَرِ الحِجامَةِ سَمَكا طَرِيّا كَبابا بِماءٍ ومِلحٍ .
قالَ : فَاستَعمَلتُ ذلِكَ فَكُنتُ في عافِيَةٍ وصارَ غِذايَ ؛
به نقل از محمّد بن يحيى: يكى از شيعيان به امام عسكرى عليه‏ السلام نامه نوشت و از خون و صفرا به وى اظهار ناراحتى كرد و نوشت: چون حجامت مى‏كنم ، صفرا به جوش مى‏آيد و چون حجامت را به تأخير مى‏افكنم، خون ، مرا زيان مى‏رساند. چاره را در چه مى‏بينى؟
امام نوشتند: «حجامت كن و در پىِ حجامت، ماهىِ تازه كباب‌‏شده بخور».
اين پرسش را ديگر بار تكرار كردم. ايشان نوشتند: «حجامت كن و در پِى حجامت، ماهىِ تازه كباب‏‌شده همراه با آب و نمک بخور» .
اين كار را عيناً انجام دادم و از آن پس، هماره در عافيت بودم و آن، خوراک من شده بود.
الكافي ، جلد 6 ، صفحه 324 ، حديث 10