شنبه، 2 خرداد 1394

پرسش :

امام صادق علیه السلام در وصف برنج چه فرمودند؟

پاسخ :
امام صادق عليه ‏السلام :
نِعمَ الطَّعامُ الأَرُزُّ ، وإنّا لَنَدَّخِرُهُ لِمَرضانا؛
برنج، نيكو غذايى است. ما آن را براى بيماران خويش نگه مى‏‌داريم.
الكافي ، جلد 6 ، صفحه 342 ، حديث 4

*******
امام صادق عليه‏ السلام :
ما يَأتينا مِن ناحِيَتِكُم شَيءٌ أحَبُّ إلَيَّ مِنَ الأَرُزِّ وَالبَنَفسَجِ ، إنِّي اشتَكَيتُ وَجَعي ذلِكَ الشَّديدَ فَاُلهِمتُ أكلَ الأَرُزِّ ، فَأَمَرتُ بِهِ . . . فَأَذهَبَ اللّه‏ُ عز و جلعَنّي بِذلِكَ الوَجَعَ؛
از جانب شما، چيزى دوست‏‌داشتنى‏‌تر از برنج و بنفشه براى ما نمى‌آيد. من [يك بار] از دردى سخت در رنج بودم و در اين هنگام به من الهام شد كه برنج بخورم. گفتم كه آن را فراهم آورند ... . پس، خداوند عز و جل با آن، دردم را از ميان برد.
الكافي ، جلد 6 ، صفحه 341 ، حديث 1