شنبه، 2 خرداد 1394

پرسش :

خوردن چه چیزی حرارت بدن را فرو می نشاند؟

پاسخ :
الكافي عن زياد القندي :
دَخَلتُ عَلى أبِي الحَسَنِ الأَوَّلِ عليه‏ السلام و بَينَ يَدَيهِ تَورُ ماءٍ فيهِ إجّاصٌ أسوَدُ في إبّانِهِ.
فَقالَ : إنَّهُ هاجَت بي حَرارَةٌ وأنَّ الإِجّاصَ الطَّرِيَّ يُطفِئُ الحَرارَةَ ، ويُسَكِّنُ الصَّفراءَ ، وإنَّ اليابِسَ مِنهُ يُسَكِّنُ الدَّمَ ، ويَسُلُّ الدّاءَ الدَّوِيَّ .
الكافى- به نقل از زياد قندى: بر امام كاظم عليه ‏السلام درآمدم، در حالى كه نزد وى، ظرف آبى قرار داشت و چند آلوى سياه - كه در همان زمان ، هنگام چيدنش بود - در آن ديده مى‏شد . فرمود : «حرارت در من بالا گرفته و آلوى تازه ، حرارت را خاموش مى‏كند و صفرا را فرو مى‏نشانَد . خشك آن نيز خون را آرام مى‏كند و دردهاى بى ‏درمان را از تن ، بيرون مى‏كِشد» .
الكافي ، جلد 6 ، صفحه 359 ، حديث 1 ، مكارم الأخلاق ، جلد 1 ، صفحه 379 ، حديث 1267 نحوه وفيه «دخلت على الرضا عليه‏السلام ...» و«يسكّن» بدل «يسلّ» ، بحار الأنوار ، جلد 66 ، صفحه 189 ، حديث 2 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 460