سه‌شنبه، 5 خرداد 1394

پرسش :

سنجد چه خواصی دارد؟

پاسخ :
الإمام الحسين عليه‏السلام :
دَخَلَ رَسولُ اللّه‏ِ صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم عَلى عَلِيِّ بنِ أبي طالِبٍ عليه‏السلام وهُوَ مَحمومٌ ، فَأَمَرَهُ بِأَكلِ الغُبَيراءِ .
امام حسين عليه‏السلام :
پيامبر خدا بر على بن ابى طالب عليه‏السلام وارد شد ، در حالى كه وى تب داشت . پيامبر صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم او را به خوردن سنجد ، سفارش كرد .
بحار الأنوار ، جلد 66 ، صفحه 188 ، حديث 1 دانش نامه احاديث پزشكي : 2 / 414
*******
الإمام الصادق عليه‏السلام :
الغُبَيراءُ لَحمُهُ يُنبِتُ اللَّحمَ ، وعَظمُهُ يُنبِتُ العَظمَ ، وجِلدُهُ يُنبِتُ الجِلدَ ، ومَعَ ذلِكَ ؛ فَإِنَّهُ يُسَخِّنُ الكُليَتَينِ ، ويَدبَغُ المَعِدَةَ ، وهُوَ أمانٌ مِنَ البَواسيرِ وَالتَّقتيرِ ، ويُقَوِّي السّاقَينِ ، ويَق مَعُ عِرقَ الجُذامِ .
امام صادق عليه‏السلام :
سنجد ، گوشتش گوشت مى‏رويانَد ، استخوانش استخوان را رشد مى‏دهد و پوستش پوست را مى‏پرورد . علاوه بر اين ، سنجد ، كليه‏ها را گرم مى‏كند ، معده را پاك مى‏سازد ، مايه ايمنى از بواسير و تقطير البول است ، ساق پا را قوى مى‏كند و رگ جذام را به‏كلّى قطع مى‏نمايد .
الكافي ، جلد 6 ، صفحه 361 ، حديث 1 ، دانش نامه احاديث پزشكي : 2 / 414