چهارشنبه، 6 خرداد 1394

پرسش :

مويز چه خواصی دارد؟

پاسخ :
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم فرمودند:
عَلَيكُم بِالزَّبيبِ ؛ فَإِنَّهُ يَكشِفُ المِرَّةَ ، ويَذهَبُ بِالبَلغَمِ، ويَشُدُّ العَصَبَ ، ويَذهَبُ بِالإِعياءِ، ويُحَسِّنُ الخُلُقَ، ويُطَيِّبُ النَّفسَ، ويَذهَبُ بِالغَمِّ ؛
بر شما باد مويز ، چرا كه تلخه را مى‌‏زدايد ، بلغم را مى‏‌برد ، پِى را استحكام مى‏‌دهد ، رنجيدگى و خستگى را از ميان برمى‏‌دارد ، خوى را خوش مى‏‌سازد ، دل را پاک و پيراسته مى‌‏دارد و اندوه را مى‏‌برد.
الخصال، صفحه 344، حديث 9

*******

پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم فرمودند:
نِعمَ الطَّعامُ الزَّبيبُ ؛ يَشُدُّ العَصَبَ ، ويَذهَبُ بِالوَصَبِ، ويُطفِئُ الغَضَبَ، ويُرضِي الرَّبَّ ، ويَذهَبُ بِالبَلغَمِ ، ويُطَيِّبُ النَّكهَةَ، ويُصَفِّي اللَّونَ ؛
مويز، چه نيكو خوراكى است! پِى را استحكام مى‏‌بخشد ، بيمارى را از ميان مى‌‏برد ، خشم را فرو مى‏‌نشاند ، پروردگار را خشنود مى‏‌سازد ، بلغم را مى‌‏برد ، بوى دهان را خوش مى‌سازد و رنگ را صفا مى‌‏دهد.
بحار الأنوار، جلد 66، صفحه 153، حديث 11

*******

پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم فرمودند:
عَلَيكُم بِالزَّبيبِ ؛ فَإِنَّهُ يُطفِئُ المِرَّةَ، ويُسَكِّنُ البَلغَمَ، ويَشُدُّ العَصَبَ ، ويُذهِبُ النَّصَبَ ، ويُحَسِّنُ القَلبَ؛
بر شما باد مويز؛ چرا كه تلخه را خاموش مى‏‌كند، بلغم را فرو مى‏‌نشاند، پِى را استحكام مى‌‏بخشد، خستگى را مى‏‌برد و قلب را نيكو مى‏‌سازد.
طبّ النبيّ صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم ، صفحه 9 ، بحار الأنوار ، جلد 62 ، صفحه 298 دانش نامه احاديث پزشكي : 2 / 320

*******

عن أبي هند الدّاری:
اُهدِيَ إلى رَسولِ اللّه‏ِ صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم طَبَقٌ مُغَطّىً ، فَكَشَفَ الغِطاءَ عَنهُ ، ثُّم قالَ :
كُلوا بِاسمِ اللّه‏ِ ، نِعمَ الطَّعامُ الزَّبيبُ ؛ يَشُدُّ العَصَبَ ، ويَذهَبُ بِالوَصَبِ ، ويُطفِئُ الغَضَبَ ، ويُرضِي الرَّبَّ ، ويَذهَبُ بِالبَلغَمِ ، ويُطَيِّبُ النَّكهَةَ ، ويُصَفِّي اللَّونَ؛
به نقل از ابو هند دارى: طَبَقى روى ‏پوشيده به پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم اهدا كردند. ايشان، پوشش را از آن برداشت و سپس فرمودند: «به نام خدا بخوريد. مويز، چه نيكو خوراكى است! پى را استحكام مى‌‏بخشد، بيمارى را از ميان مى‌‏برد ، خشم را فرو مى‌‏نشاند، پروردگار را خشنود مى‌‏سازد ، بلغم را مى‌‏برد، بوى دهان را خوش مى‏‌سازد و رنگ را صفا مى‏‌دهد.
الاختصاص، صفحه 124 و مكارم الأخلاق، جلد 1، صفحه 415، حديث 1606

*******

امام على عليه‌‏السلام فرمودند:
إنَّ الزَّبيبَ يَشُدُّ القَلبَ ويَذهَبُ بِالمَرَضِ ، ويُطفِئُ الحَرارَةَ ، ويُطَيِّبُ النَّفسَ؛
مويز ، قلب را استحكام مى‏‌بخشد، بيمارى را مى‏‌برد، حرارت را خاموش مى‏‌سازد و دل را خوشى مى‌‏دهد.
الأمالي للطوسی، صفحه 362، حديث 751