چهارشنبه، 6 خرداد 1394

پرسش :

پنير چه خواصی دارد؟

پاسخ :
پيامبر اکرم صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم فرمودند:
كُلُوا الجُبنَ؛ فَإِنَّهُ يورِثُ النُّعاسَ، ويَهضِمُ الطَّعامَ؛
پنير بخوريد؛ چرا كه خواب مى‏‌آورد و غذا را هضم مى‌‏كند.
طبّ النبيّ صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم، صفحه 11 و بحارالأنوار، جلد 62، صفحه 300

*******

امام صادق عليه ‏السلام فرمودند:
نِعمَ اللُّقمَةُ الجُبنُ؛ يُطَيِّبُ الشَّربَةَ، ويَهضِمُ ما قَبلَهُ، ويُمرِئُ ما بَعدَهُ؛
پنير، چه نيكو لقمه‌‏اى است! نوشيدن آن، انسان را خوش‏بو مى‌‏سازد، آنچه را پيش از آن هست، هضم مى‏‌كند و آنچه را پس از آن باشد، دوست‏‌داشتنى مى‌‏سازد.
بحار الأنوار، جلد 66، صفحه 105، حديث 10

*******

پيامبر اکرم صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم فرمودند:
الجُبنُ داءٌ، فَإِذا اُكِلَ بِالجَوزِ فَهُوَ شِفاءٌ؛
پنير، درد است؛ امّا چون با گردو خورده شود، درمان است.
بحار الأنوار، جلد 62، صفحه 294