سه‌شنبه، 2 تير 1394

پرسش :

منظور از سبک شمردن نماز چيست؟

پاسخ :
مقصود از سبک شمردن نماز، اهميت ندادن به آن است. يكي از مصداق هاي سبك شمردن نماز اين است كه شخص گاهي نماز را ترك مي كند و يا با نداشتن عذر شرعي، نماز را از اول وقت به تأخير مي اندازد. همچنين با شتاب زياد نماز خواندن، ركوع و سجود را صحيح و درست انجام ندادن، قرائت و ذكرها را بدون توجه و غلط خواندن، شرايط نماز (مثل طهارت، قبله شناختن، وقت و ساتر داشتن و ...) را رعايت نكردن، با نزديك بودن مسجد و برگزار شدن جماعت، نماز را فرادا خواندن و... همه اينها از مصاديق سبك شمردن نماز است.
آيه «فَوَيْلٌ لِلْمُصَلِّينَ الّذينَ هُمْ عَنْ صَلاتِهِمْ ساهُونَ» در مورد كساني است كه نماز را سبک مي شمارند؛ واي بر نمازگزاراني كه در نماز خود سهل انگاري و در نماز يا ديگر كارها ريا مي كنند و ديگران را از كار خير و كمك به مستمندان باز مي دارند.

منبع: پرسمان نماز، محسن محمدی، نشر: قم: مرکز پژوهش های اسلامی صدا و سیما (1389)