جمعه، 20 آذر 1394

پرسش :

1- دوشيزه‌اي بخواهد قبل از دخول بدلايل وجود عدم تفاهم در بسياري زمينه‌ها از شوهر عقدي خود طلاق بگيرد. 2- جلسات حل اختلاف راه به جايي نبرده است و كماكان دختر به پسر هيچ علاقه‌اي ندارد. 3- دختر حاضر است نصف مهريه‌اي كه قبل از دخول تعللق مي‌گيرد را ببخشد. حال با توجه به شرايط فوق: سوال 1: آيا دختر بايد آن‌ قدر منتظر بماند (حتي براي سال‌ها) تا پسر او را طلاق دهد؟ در اين صورت عمر رفته دختر چه مي‌شود؟ دادگاه در اين مورد چه بايد بكند؟ سوال 2: آيا پسر مجاز هست در چنين شرايطي تقاضاي تمكين كند؟ وظيفه دادگاه در اين قبال چيست؟ با توجه به اين كه در عرف جامعه ما بكارت براي ازدواج بسيار مهم مي‌باشد.

پاسخ :
در صورت درخواست دختر برای طلاق و بخشش مهر طلاق خلع واقع می‌شود و در صورتی‌که مرد از دادن طلاق امتناع بورزد و عسر و حرج زن برای حاکم شرع ثابت شود می‌تواند حکم طلاق زن را جاری کند و مرد در صورتی حق تقاضای تمکین را دارد که حاضر به پرداخت مهر زن بشود والا حق تمکین ندارد و در شرایطی که زن منتظر حکم دادگاه برای خود است حق منع از تمکین را دارد.

منبع: gorgani.ir