چهارشنبه، 25 آذر 1394

پرسش :

چرا در مورد روایات در صورت ثقه بودن راوی اصل بر عدم خطای اوست ولی در مورد امام جماعت، اصل بر عدالت او نیست و احراز عدالت برای امام جماعت شرط است؟

پاسخ :
در مورد روايات هر گاه ثقه بودن فردي احراز شد اصل عقلايي حكم بر عدم خطاي افراد مي‌كند مگردليل خاصي اقامه شود اما در مورد عدالت امام جماعت چون شرط در صحت نماز جماعت است و لذا بايد احراز شود و اصلي عقلايي مبني بر عدالت هر فرد وجود ندارد.

منبع: gorgani.ir