چهارشنبه، 22 ارديبهشت 1395

پرسش :

شخصی دچار بيماری نَفْس‌ است‌ كه‌ برای تزكيه آن‌ كارهای زير را انجام‌ داده‌ است‌: اراده‌اش‌ را راسخ‌ كرده‌ است‌، ختم‌ و نذر كرده‌ است‌، خودش‌ را جريمه‌ نموده‌ است‌ امّا متأسّفانه‌ هيچ‌ گونه‌ ثمره‌ای مگر يكی دو روز نداشته‌ و دوباره‌ به‌ حالت‌ اوّليه‌ برگشته‌ است‌، ...

شرح پرسش :
شخصی دچار بيماری نَفْس‌ است‌ كه‌ برای تزكيه آن‌ كارهای زير را انجام‌ داده‌ است‌: اراده‌اش‌ را راسخ‌ كرده‌ است‌، ختم‌ و نذر كرده‌ است‌، خودش‌ را جريمه‌ نموده‌ است‌ امّا متأسّفانه‌ هيچ‌ گونه‌ ثمره‌ای مگر يكی دو روز نداشته‌ و دوباره‌ به‌ حالت‌ اوّليه‌ برگشته‌ است‌، اين‌ بيماری كه‌ اتلاف‌ عمر و به‌ عبارت‌ ديگر وقت‌ هدر دادن‌ است‌ كه‌ به‌ صورت‌ خوابيدن‌، تماشای تلويزيون‌، نشستن‌ در كناری و يا فكرهای بيهوده‌ و زدن‌ حرف‌های بيهوده مي‌ باشد با اين‌كه‌ در حال‌ تحصيل‌ است‌ و از لحاظ‌ تحصيلی نيز ضررهای سنگين‌ را متقبّل‌ شده‌ است‌ و خودش‌ از اين‌ موضوع‌ مطّلع‌ می‌باشد ولي‌ باز هم‌ موفّق‌ نمی‌شود با اين‌كه‌ علاقه زيادی به‌ مطالعه تحقيق‌ دارد ولي‌ اين‌ فقط‌ در حدّ يک علاقه‌ می‌باشد نه‌ در حدّ يک عمل‌، خودش‌ از اين‌ موضوع‌ بسيار ناراحت‌ است‌ حتّی موقعيت‌های خوبی را كه‌ از لحاظ‌ تحصيلی و مطالعه‌ برايش‌ پيش‌ آمده‌ بود به‌ خاطر مطالعه‌ نكردن‌ از دست‌ داد، اين‌ شخص‌ از طريق‌ دانشگاه‌ برای اوّلين‌ بار به‌ سفر عمره مفرده‌ می‌رود، از حضور محترم‌ جناب‌ عالی تقاضای هدايت‌ و استعانت‌ در هر دو مورد را خواستارم‌.
پاسخ :
در خودسازی اين‌ گونه‌ كارها كه‌ نوشته‌ شده‌ است‌ غلط‌ است‌ و قطعاً پيشبردی حاصل‌ نخواهد شد و بهترين‌ راه‌ در خصوص‌ اين‌ نامه‌ بعد از خواستن‌ و دعا، از اراده‌ كار گرفتن‌ است‌، اوّل‌ مشكل‌ است‌ ولی بعداً آسان‌ بلكه‌ عادت‌ می‌شود.

منبع: almazaheri.ir